Ziek zijn is niet fijn

22 november 2014

We zijn zelf liever fit en bezig dan de hele week ziek in de zetel of zelfs in bed te spenderen. Wel, het overkwam mij deze week. Dit is ook de reden waarom er een week lang geen nieuwe artikels online verschenen. Daarom plaats ik deze korte update over mezelf en deel ik nog enkele tips met jullie.

MIGRAINE

Ik weet het nog goed. Zo'n drie jaar geleden was ik voor mijn examen wiskunde aan het studeren. Alles ging goed totdat ineens mijn linkse lichaamskant 'uitviel'. Mijn oog werd wazig en mijn hand kon niet meer schrijven. Onmiddellijk zijn we naar de dokter gegaan en die stelde acute migraine bij me vast. Sindsdien heb ik af en toe nog aanvallen, zoals afgelopen maandag. Vlak voor de middag kreeg ik erge hoofdpijn, ik dacht eerst dat het door de honger kwam, maar als ik at veranderde er niets. Ook een pilletje kon mijn hoofdpijn niet stoppen, dus kwam mama me van school halen. Thuis aangekomen ging ik meteen platliggen op de zetel en rusten.

LAGE BLOEDDRUK

Dinsdagochtend stond ik op maar draaide ik erg. Mama nam de bloeddrukmeter en het leek erop dat ik een lage bloeddruk had. Wat er ook nog eens bijkwam was het feit dat ik heel moe was van maandag. Als je migraine hebt maakt je hoofd je lichaam moe. Ik kroop in bed en bleef ook woensdag thuis. Woensdag in de avond voelde ik me al beter en dus besloot ik donderdag naar school te gaan. Toen ik arriveerde en van de bus afstapte draaide ik weer, ik had het zeer warm dus nam ik de bus terug naar huis. Weer een dag op de zetel gelegen. Vrijdagochtend ging het weer niet en belde mama de dokter. Ik liet er mijn bloed trekken. Nu is het nog wachten op de uitslag. Het enige wat ik kan doen is neerliggen en rusten, want als ik recht sta draai ik. Hopefully I will get better soon!

ENKELE TIPS

Stel: je bent ziek en moet van de dokter goed rusten. Je kan uiteraard gewoon in de zetel liggen en niets doen, maar er zijn nog een aantal andere alternatieven mogelijk.

soaps, series en films kijken
Ik heb heel vaak tussen mijn opnames gesnuffeld en heb wat series gezien. Ook heb ik twee films gehuurd, ik koos voor Walking on Sunshine en Endless Love. Op mijn laptop - dit was mijn best buddy afgelopen dagen - heb ik afleveringen van Gossip Girl en Pretty Little Liars gezien. 
bloggen en blogs lezen
Zelf typ ik dit artikel vanuit de zetel. Uiteraard kan ik niet gaan fotograferen, maar ik kan wel al teksten schrijven. Ook leuk om te doen is lezen wat andere bloggers online plaatsten. 
voldoende eten
Tijdens het ziek zijn moet je er vooral voor zorgen dat je lichaam genoeg vitaminen binnenkrijg. Deze week heb ik vooral yoghurtjes en boterhammen gegeten. 's Avonds vaak een lichte maaltijd die dus niet voor een opgeblazen gevoel kan zorgen. Ik dronk vaak wat glaasjes Coca-Cola, omdat de dokter zei dat dit goed was voor mijn maag, maar toch stond er ook altijd een fles water bij me.
genoeg rusten en relaxen
Dit is voor mij het belangrijkste tijdens het ziekverlof. Je lichaam heeft rust nodig. Ik ben afgelopen week al twee keer in bad geweest, dit gaf me zo'n relaxed en goed gevoel. Voldoende slaap is dan ook heel belangrijk. Zoals je ziet had ik fijn gezelschap als ik in de zetel lag. :)
neem de tijd
Het uitzieken moet niet altijd met één dag rust opgelost zijn. Je kan ook pas na enkele dagen weer beter zijn. Het beste is dat je pas terug aan de slag gaat als je volledig uitgerust bent. Je bent terug helemaal de oude als je niet weer hervalt - dit overkwam mij donderdagochtend toen ik van school terug naar huis keerde. Zo kan je er nadien weer 100% tegenaan! 

Hoe ziek jij uit?

Lots of ♡,
Florence

1 opmerking: