8 anti-verveeltips voor in de kerstvakantie

29 december 2014

Het is je vast en zeker opgevallen: de winter is nu echt begonnen. Sinds dit weekend ligt er bijna overal in Nederland en België minstens 1 centimeter sneeuw. Wind, sneeuw, soms ook regen en af en toe een streepje zonneschijn. Dat was het enige wat we tot nu toe te zien kregen. Meestal weet je dan niet wat te doen omdat het te koud is en slaat de verveling toe. Maar toch zijn er leuke dingen die je kan doen op een winterse dag!


KOKEN/BAKKEN

Bakken vind ik superleuk maar ik doe het bijna nooit, omdat ik niet zoveel mensen ken die ervan houden. Als ik dan toch eens iets bak, dan is het wanneer ik op vakantie ben bij mijn moeke. Vorig jaar maakten we voor Valentijn koekjes met kokosbeslag en frambozenconfituur. Delicious. Buiten zandkoekjes bak ik ook graag kattentongen, cake en soezen. Ik hou zowel van zoete als van zoute gerechten. Afgelopen zomer maakte ik met m'n moeke ook kaasstengels en een hamburger Caprese, naar een idee van Jeroen Meus. 

LEZEN


Als het regent, is lezen ook een ideale bezigheid. Ik heb al zelf gemerkt dat ik zelf veel lees, en niet alleen tijdens regenachtige dagen. Elke maand sta ik te popelen als de nieuwe Fashionista uitkomt: een goede dosis lifestyle, mode, make-up en veel meer! Ook lees ik vaak de krant om up-to-date te blijven. Roddelboekskes lezen gebeurt ook elke week! Echte boeken lees ik wat minder, meestal enkel als het voor school is. 

ONLINE SHOPPEN

Uiteraard is shoppen niet zo leuk als het buiten pijpenstelen regent, maar ook daarvoor is een oplossing: online shoppen! Zelf doe ik bijna nauwelijks aan online shoppen, behalve als ik iets leuks zie op Vente-Exclusive of Snapstore. Het zijn twee outlet-websites waar je zowel voor mode- en interieurartikelen terechtkan! Van betaalbare merken als Pieces en ONLY tot luxueuzere merken zoals Tommy Hilfiger en LIU JO. Op Vente-Exclusive kocht ik al een grijs kleedje met fluo rits van VILA. En ook al mag je niets online kopen, rondsnuffelen is altijd leuk!

NAAR DE CINEMA


Naar de cinema gaan is sowieso fun verzekerd. Ik ga niet heel veel naar de cinema, omdat ik de meeste films gewoon thuis kan huren en bekijken, én omdat ik het tegenwoordig nog al duur vind. Thuis kan je er eentje huren voor maximum 4,99, terwijl je in de cinema al snel acht euro kwijt bent. En dan heb ik nog niet gesproken over het bijhorende eten en drinken dat je dan koopt... So I prefer watching movies at home. In de collage hierboven zie je films die ik nog wil huren of gaan zien in de cinema.

KAMER OPRUIMEN


Je kamer opruimen bij mooi weer? Nee. Maar nu zeg ik er graag ja tegen. Het opruimen van je kamer hoeft niet altijd een kwelling te zijn. Ik vind altijd wel dat ene paar oorbellen terug die ik al een lange tijd kwijt was. Eerst begin ik met elk doosje uit- en in te laden, sorteer ik nogmaals mijn parels, bekijk ik oude tekeningen en ga zo maar voort. Dit heeft dan zo'n chaotisch effect dat heel mijn kamer eruit ziet zoals ze er hoort bij te liggen tijdens de examenperiode: het is precies een luchtfoto van Wereldoorlog 1. Haha. 

BLOGGEN

Bloggen mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Dit bedoel ik dan heel ruim. Je kan lekker in de zetel liggen met een dekentje, je laptop en warme chocolademelk (met marshmallows, of course) terwijl je over jouw Bloglovin'-feed heen scrollt. Je kan zelf ook productfoto's gaan maken of artikels gaan schrijven, ik vind het altijd leuk om artikels op voorhand te typen en te programmeren. Wat ook leuk is, is werken aan de lay-out van je blog, zie hier voor mijn tips. 

SERIES/FILMS KIJKEN


Dit is natuurlijk één van de klassiekers. Slecht weer heeft niet altijd op iedereen een positief effect, dus voor één keer moet je niks en is luieren toegestaan. Languit in de zetel liggen met een warme chocolademelk met heerlijke toppings, een bijpassend tussendoortje en je favoriete film of televisieserie.

DIY'EN

En ten slotte, voor de DIY-liefhebbers onder ons: wees creatief en knutsel erop los! Een regenachtige dag is voor mij trouwens hét ideale moment om creatief aan de slag te gaan! Klik hier voor een overzicht van al mijn DIY-projecten.

Wat doe jij graag op een regenachtige dag?

Lots of ♡,
Florence

2 opmerkingen: