Hello June

1 juni 2015

 Wow, ik weet nog dat ik een half jaar geleden naar buiten liep om het spetterende vuurwerk te gaan bewonderen en ondertussen is er al weer een nieuwe maand gestart. Juni is voor mij een maand van stress en hard werken maar er mag natuurlijk ook genoten worden. Op mijn kalender staan een aantal belangrijke gebeurtenissen en het leek me wel leuk om die met jullie te delen. Enjoy! 
donderdag 4 juni
GIP PRESENTATIE
Als je niet van België bent, denk je waarschijnlijk 'wat betekent een GIP in godsnaam?'. Wel, dit is de afkorting voor geïntegreerde proef. Hier werk je heel het schooljaar lang aan. We kregen de opdracht om een evenement te organiseren en hierbij moesten we een gepaste mantel en outfit ontwerpen en maken. Donderdag is het onze eindjury, dan moeten de afgewerkte modellen geshowd worden aan de jury. Lobke van Lovali is trouwens mijn model voor die dag. Op zich denk ik dat alles wel op tijd klaar gaat zijn, maar ik ga toch heel blij zijn als ik donderdagavond in mijn zeteltje kan ploffen beseffend dat ik er vanaf ben. 

maandag 8 juni
EXAMEN SPAANS

Net zoals met Kerst en Pasen staat er weer een examen Spaans op de planning. Voor het schriftelijke deel moet ik alle leerstof van heel het jaar kennen. De grammatica ga ik grondig studeren (of ik dit volledig rondkrijg weet ik niet want ik heb maar een week de tijd) maar de suuuper lange woordenlijst sla ik even over. Ik vertrouw wel op mijn talenknobbel die hopelijk veel woordjes onthouden heeft. Wat de mondelinge opdracht inhoudt, kom ik vanavond te weten. Nadien volgen er nog één of twee lessen en dan zit het jaartje er weer op! 
vrijdag 12 juni
EXAMENS OP SCHOOL

De vrijdag van diezelfde week beginnen mijn examens op school. Ik begin met Engels en start maandag met Frans, gevolgd door geschiedenis, bedrijfsbeheer, aardrijkskunde en materiaalonderzoek. Na het weekend blijven er nog wiskunde en Nederlands over. Gelukkig heb ik maar één examen per dag. Voor de meeste vakken heb ik geen schrik, maar enkel geschiedenis en aardrijkskunde zou ik wel willen overslaan, haha.

maandag 22 juni - donderdag 25 juni
NOG WAT CENTJES BIJVERDIENEN

Mijn vakantiejob voor in de zomer is al geregeld en vastgelegd, maar bij Delhaize zochten ze nog een jobstudent voor aan de kassa voor de laatste week van juni. Omdat mijn examens eindigen de 23ste, leek het mij wel leuk om 2 avonden en 2 volledige dagen te gaan bijverdienen. 

vrijdag 26 juni
PROCLAMATIE

Aan alle mooie liedjes komt een einde (kuch), de laatste keer dat ik een stapje binnenzet in die school is op 26 juni, want dan is het proclamatie. Rond half negen zijn wij aan de beurt en (hopelijk) ontvang ik dan zo'n typische hoedje en mijn diploma. En dan... eindelijk! VAKANTIEEEE.
maandag 29 juni
HEY ITALIË!

Op maandag 29 juni zet ik de vakantie alvast goed in want ik vertrek dan samen met een vriendinnetje en mijn mama naar Italië voor twee weken! We logeren eerst in een B&B en voor de laatste 6 nachtjes verblijven we in onze favoriete Italiaanse badstad: Viareggio. Ik kijk er zo naar uit om mijn honger te stillen met pasta, pizza en gelato maar ook om de nieuwste modetrends te ontdekken en heel de KIKO leeg te roven. 

En mocht je het je afvragen, ja, deze foto heb ik zelf getrokken.
Wel een tijdje geleden, maar ik ben er trots op. :)

Wat staat er op jouw planning?

Lots of ♡,
Florence

3 opmerkingen:

  1. Superleuk dat je naar Italië gaat! Nog veel succes met het afstuderen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel succes met je GIP en examens! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Succes met je GIP (ik had er als Nederlandse inderdaad nog nooit van gehoord) en examens! Nog even knallen en dan kun je lekker gaan genieten van het prachtige Italië.

    BeantwoordenVerwijderen