Terugbliktijd #2: februari 2019

10 maart 2019

Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat. Het leek net alsof ik gisteren het nieuwe jaar inluidde en het glas hief op 2019 en opeens staat maart al voor de deur. In deze rubriek blik ik terug op de voorbije maand, en dat is dit keer februari. Benieuwd naar wat ik de afgelopen tijd allemaal beleefde?  

LICHTPUNTJES
★ Ik sprak na een lange tijd weer eens af met mijn vriendinnetje Charlotte. In het middelbaar studeerden we zes jaar lang samen Creatie en Mode en nadien gingen we beiden studeren in Mechelen, weliswaar in andere campussen. Af en toe kwam ik ze tegen op straat maar in die drie jaar hebben we elkaar nooit meer in real life gesproken. Het was supertof om eindelijk weer eens deftig bij te praten over de voorbije jaren en te roddelen over de leerkrachten, want dat hoort natuurlijk bij een reünie he :D We spraken af bij de koffiebar Felix in Lier (moet hier echt vaker komen, want alles smaakt hier even lekker!) en gingen nadien nog even foto's schieten in het Begijnhof.

★ Nu ik mijn vrienden die ik leerde kennen tijdens mijn vorige opleiding minder zie, probeer ik toch om het contact zo goed mogelijk te onderhouden. Niemand van hen woont net als ik in Antwerpen, behalve Christelle. Om voor nieuw beeldmateriaal voor onze blogs en Instagram te zorgen, gingen we foto’s maken in de stad. Een resultaat zie je hierboven. Waarschijnlijk gaan we minstens één keer per maand afspreken om zo de traditie te onderhouden én tussendoor het fotograferen bij te kletsen :)

★ Via Facebook ontdekte ik dat er elke derde zondag van de maand een strip- en boekenverkoop plaatsvindt vlakbij de Antwerpse stadsbibliotheek Permeke. Samen met vriendinnetje Inge ging ik snuffelen tussen de boeken en keerde huiswaarts met nieuw leesvoer: Het leven van Pivan Yann Martel en Buiten is het maandagvan J. Bernlef. De boeken kostten slechts 1 euro per stuk, dus ik gok dat ik er volgende maand opnieuw heenga – als het zonnetje van de partij is natuurlijk! 

KIJKEN, LEZEN & LUISTEREN
★ Hoewel mijn hart niet sneller gaat slaan van festivals, vind ik concerten bijwonen dan weer wel superfijn. Twee jaar geleden zag ik de Britse synthpopband Years & Years tweemaal live, in Eindhoven en Vorst. Ik was al eerder fan maar dankzij die avond is mijn liefde voor Olly, Emre en Mikey alleen maar meer gegroeid. Logisch dat ik stond te popelen om hen dit jaar opnieuw te zien schitteren. De Lotto Arena stond in vuur en vlam op 7 februari, want ik heb echt met volle teugen genoten van hun alweer schitterende performance. Zonder twijfel het hoogtepunt van de maand.


CULINAIR, SHOPPEN & REIZEN
★ Omdat ik in de week pas rond twaalven de metro naar school neem, kan ik ’s morgens genieten van een uitgebreid ontbijtje. Inspiratie vond ik bij HelloFresh, waar ik een aanlokkelijk receptje tegenkwam: bananensplit met yoghurt. Een van m’n favoriete fruitsoorten is ongetwijfeld banaan. Als ontbijtje eet ik meestal yoghurt, maar ik had nooit gedacht dat een combinatie van deze twee ingrediënten letterlijk en figuurlijk zo in de smaak zouden vallen! Bovendien is ’t receptje heel simpel: je hoeft alleen het fruit te snijden, yoghurt toe te voegen en chocolade en meergranenvlokken te gebruiken als topping. Ik voegde er als final touchnog wat blauwe besjes aan toe om het gerechtje net dat tikkeltje gezonder te maken. Een aanrader!

★ Nadat Inge en ik de boekverkoop bijwoonden, besloten we om spontaan de namiddag verder te zetten in Breda. Samen met haar ouders genoot ik van de winterzon en struinden we in de schattige straatjes. Ik hou enorm van Maastricht, maar wist niet dat Breda zo leuk was. Jaren terug, toen ik nog een klein Floortje was, ben ik er volgens mij één keer geweest. Leuk om deze stad te (her)ontdekken, extra leuk dat ze op een halfuurtje rijden van mij thuis ligt. Misschien toch maar eens werken maken van mijn rijbewijs dan ;) In Breda kocht ik een riempje met luipaardprint, een accessoire dat al lang op m’n verlanglijstje stond. Daarnaast scoorde ik in de sale bij Hudson’s Bay een crossbody bucket tasje van het Brusselse merk Neuville aan -70% korting. Als dat geen koopje is! 

★ Wie mij kent, weet dat ik een zwak heb voor sieraden, handtassen en glittersokken. Vanaf nu komt er nog een ‘obsessie’ bij: telefoonhoesjes. Ik vond het hoog tijd om m’n telefoon nog eens in een nieuw jasje te steken. Mijn oog viel meteen op het Stardust Leopard hoesje van Cellularline. Zo is m’n telefoon meteen lenteproof! Omdat ik vond dat mama’s telefoonhoesje aan vervanging toe was, koos ik voor haar een zachtroze Sensation Case uit. We waren allebei aangenaam verrast en blij met onze nieuwe hoesjes!

KASBOEKJE
Boodschappen: €31,49 
Horeca: 89,45 
Kleding: 77,90 
Vrije tijd: 17,20
Wonen: 2,-
- - - - - - - - -
Totaal: 218,04 

Wat mijn uitgaven betreft, merk ik dat ik in februari vooral veel geld heb uitgegeven aan etenswaren en kleding. In maart wil ik zo min mogelijk spenderen aan kleding, zeker omdat mijn kleerkast uitpuilt. Het enige wat er op m’n verlanglijstje staat is een witte jeans. Mocht ik deze tegenkomen laat ik ze uiteraard niet liggen. Ook hoop ik om naast ontbijtjes ook in de avond vaker te gaan kokerellen. Nu ik HelloFresh ontdekt heb, kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met warme gerechtjes! Volgende maand wil ik trouwens minder tijd achter de buis spenderen en meer lezen, want ik merk dat ik er enorm ontspannen van word. Mochten jullie nog leestips hebben, hoor ik het graag :)   

* * *

Hoe was jouw februari?

Lots of ,
Florence

Geen opmerkingen

Een reactie posten