Terugbliktijd #3: maart 2019

7 april 2019

In maart was er een goede balans wat schoolwerk en vrije tijd betreft. Zo werkte ik veel uurtjes in Delhaize en trok ik er een weekendje op uit naar Den Haag. Verder genoot ik van straffe kortingen - zowel op culinair- als winkelgebied. Hier ontdek je wat er in maart allemaal op het programma stond!

LICHTPUNTJES
 In maart heb ik best wel veel uren achter de kassa van Delhaize gespendeerd. Dit deed ik ook in de krokusvakantie, de perfecte gelegenheid om centjes bij de verdienen. Ongelooflijk dat ik deze zomer alweer zes (!) jaar als jobstudent werk. Ik herinner me nog goed dat ik bij een van m'n eerste klanten in de zomer van 2013 per ongeluk '22' in plaats van '2' had ingegeven bij het aantal avocado's. Ineens moest de vrouw voor 20 extra avocado's betalen in plaats van twee. :') Al doende leert men en na al die jaren loopt het allemaal op rolletjes en doe ik het nog steeds graag!

★ Een jaar geleden stond de maand maart in het teken van mijn bachelorproef. Samen met Shani maakte ik Amusantwerpen, een magazine over Antwerpen. In de publicatie stond ook een interview met De Strangers en een aantal weken geleden kwamen de vier zangers op de koffie bij mama, die haar eigen horecazaak uitbaat. Superleuk om de heren nog eens terug te zien en na al die tijd konden ze het artikel lezen en handtekenen!

★ Om de maand goed af te sluiten ging ik met moeke een dagje naar Maastricht, waar we een bezoekje brachten aan het kattencafé Pluk. Superleuk hotspot met toffe katten en een leuke inrichting! Zo jammer dat er in Antwerpen nog geen kattencafé is. Misschien moet ik er maar gewoon eentje openen? ;) 


KIJKEN, LEZEN & LUISTEREN
★ Van mijn vriendinnetje Shani kreeg ik voor m'n verjaardag het Bucketlist boek voor op reis. Ik heb inmiddels al een aantal dingen kunnen afvinken van de lijst, maar heb er nog veel staan die nog niet doorstreept zijn. Hopelijk kan ik deze zomer wat meer dingen afstrepen!

 In de krokusvakantie stond er ook een concert op de planning. Ik ging kijken naar een van m'n favoriete mannelijke soloartiesten, namelijk Troye Sivan. Bijna drie jaar geleden woonde ik z'n concert in de concertzaal Trix bij en sindsdien ben ik enorme fan van het Australische hitwonder! Ook dit concertje was weer een topper van formaat!


CULINAIR, SHOPPEN & REIZEN
★ Ik zit niet bij de jeugdbeweging en heb dus ook geen totem, maar als ik mezelf een totem zou moeten toekennen zou het iets zijn met 'bezige bij' erin. Ik heb al sinds kleins af aan een obsessie met sieraden en dan voornamelijk oorbellen. Ik heb ze in elke kleur en formaat, maar slaag er dan toch weer elke keer in om een week lang dezelfde aan te hebben. Met kettinkjes heb ik dat dan weer niet, want daar wissel ik vaker af. Een kettinkje dat ik de afgelopen tijd ontzettend veel heb om gehad, is dit met een gouden bijtje eraan. Hoe toepasselijk! Ik bestelde het bij Kaya sieraden, een mooie webshop met allerlei sieraden waaronder super leuke dameskettingen. Geloof me, voor je 't weet zit er wat in je winkelmandje. Misschien bestel ik voor mama's Moederdag een mooi sieraad, want ze hebben ook een mooi aanbod aan moeder-dochter sieradenExtra leuk om te weten is dat ze bij Kaya per verkocht sieraad een bedrag doneren aan stichting Eduki, waardoor er al twintig kinderen in Gambia naar school kunnen. 

 Op een dinsdag, ook in de krokusvakantie, ging ik dineren met een vriendinnetje bij Lucy Chang. Ik vind het altijd leuk om op dinsdagen in de vakantie de deur uit te gaan, omdat ik tijdens het schooljaar elke dinsdagavond moet gaan babysitten. Terug naar het dinertje: via Social Deal betaalden we net geen 20 euro voor een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert én drankje. Goeie deal en zeker voor herhaling vatbaar!

★ Ik ging ook een weekendje naar Den Haag. Dankzij de Hotelactie van Kruidvat in samenwerking met Fletcher betaalde ik slechts 12,99 euro voor een nachtje slapen. We begonnen onze zonnige zondag in Scheveningen en reden later op de namiddag door naar ons hotel. Het was een leuke trip, waar ik een super lekkere pizza at bij Vincenzo's! Ik ging alleen naar huis met het boek van Marlies De Vries: Volwassen worden is optioneel. Super grappig, herkenbaar en leuk geïllustreerd, echt een aanrader, net zoals Den Haag!

★ Het Zweedse kledingmerk Samsøe & Samsøe (hoe spreek je dit trouwens uit?) organiseerde eind maart een sample sale in hun showroom in Antwerpen. Een tijdje geleden deden ze dit ook en toen scoorde ik er een supermooi avondkleedje in champagnekleur. Deze keer was het ook raak: ik ging naar huis met een topje waar m'n oog al eerder was opgevallen in de Bijenkorf. In de lente en zomer draag ik niets liever dan pasteltinten, dus moest hij wel mee! Ik nam ook nog een maxidress mee in het wit en blauw. Ideaal voor de warme zomer die er wellicht sneller aankomt dan verwacht. Binnenkort zie je de items wellicht op Instagram verschijnen! Voor 70 euro nam ik beide items mee!


KASBOEKJE
Beauty: €7,96
Cadeaus: €23,70 
Horeca: €54,1
Kleding: €109,99 
Wonen: €2,50
- - - - - - - - -
Totaal: €198,25 

Qua uitgaves heb ik me goed kunnen inhouden. Vooral het feit dat ik maar vijftig euro aan eten en drinken buiten de deur heb uitgegeven valt best wel mee, want ik ben zoals jullie weten een foodie in hart en nieren. In april hoop ik om eindelijk eens aan de slag te gaan met al die gepinde receptjes op Pinterest, zodat ik deze maand nóg minder de deur uitmoet om te dineren. Begrijp me niet verkeerd: uit eten gaan is leuk, maar toch ben ik altijd fier op mezelf als ik zelf een maaltijdje heb bereid, want ik ben écht geen keukenprinses. Hopelijk komt er snel verandering in ;)

* * *

Hoe was jouw maart?

Lots of ,
Florence

3 opmerkingen:

  1. Tof overzichtje! Leuke deals heb je kunnen doen zeg, me al die toffe tripjes. Ik ben afgelopen weekend ook naar Maastricht geweest en dat was zooo leuk. M'n eerste keer daar en ik ben verkocht! Liefs :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maart zag er voor jou een leuke maand uit! Ik heb nog nooit gehoord dat kruidvat acties heeft voor overnachtingen in hotels, wel cool!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijne post! Heel fijn overzichtje, altijd leuk om terug te lezen! :)

    BeantwoordenVerwijderen