Terugbliktijd #4: april 2019

5 mei 2019

April was een drukke maand gevuld met veel schoolwerk en babysitavondjes maar gelukkig ook genoeg ontspanning. Ik maakte uitstapjes naar de Belgische kust, Brugge en genoot van de warme lentedagen. Bovendien at ik in Antwerpen de lekkerste pad thai ooit. Benieuwd waar? Lees dan snel verder!

LICHTPUNTJES
Ik ben helemaal verzot op lila en was al heel lang op zoek naar een gebreid vest in die kleur. Ik spotte ze in een winkeltje in Mortsel maar helaas zat er wol in. Ik ben zo'n typetje dat niets van wol verdraagt op de blote huid, want het jeukt meteen. Jammer maar helaas, maar niet voor lang. Onze buurvrouw op leeftijd doet niets liever dan maken en was dan ook enthousiast om voor mij zo'n vest te breien. We gingen samen wol kopen in Wilrijk en nog geen week later was de vest af :) Binnenkort verschijnt hij in m'n maandoverzicht van mei!

 Mijn mama heeft haar eigen horecazaak en werkt zes dagen op zeven. Daardoor hebben we soms wat minder quality time samen en zijn de verlengde weekendjes heilig. In de paasvakantie was de zaak twee maandagen gesloten, waardoor we tweemaal twee vrije dagen samen hadden. We gingen gezellig koffiedrinken bij een tentje in de buurt waar ik genoot van een plakje bananenbrood. Ik vind dit zo lekker, maar ben stiekem te lui om het zelf te bakken thuis, haha. 

 April stond ook in het teken van gezellige namiddagjes met oude vrouwtjes. Op paasmaandag ging ik op bezoek bij Christine, een klantje van bij mama in de zaak die sinds maart in een rusthuis zit. Ze heeft lang op de Fruithoflaan gewoond, waar ik woon en mama haar zaak heeft. Ook de Delhaize waar ik werk ligt daar, lekker handig :) Christine's wortels liggen in Limburg dus zit ze daar in een rusthuis. Ik wist totaal niet hoe ze eruit zag, maar toen ik haar ging bezoeken viel m'n kwartje. Ik ken ze van in Delhaize, en ze beweerde dat ze mij ook herkende van daar. Zo cute! (Oordeel zelf op de foto hieronder ;)) Chrissie (zo noemen we haar naar Christine die de bijnaam Chrissie krijgt in de Nederlandse serie Klem) wordt in september maar liefst 96! Daarnaast ging ik ook op pad met Mieke, onze bovenbuurvrouw die in november 90 kaarsjes uitblaast. Zo leuk om namiddagjes te spenderen met vrouwtjes en hun goede portie levenswijsheid!KIJKEN, LEZEN & LUISTEREN
★ In een boekje deed ik zo'n quiz om te achterhalen wat voor reistype ik ben. Ik kwam uit bij de stijlvolle stadsmus, met onderstaand tekstje als uitleg. Grappig dat zo'n dingen vaak kloppen. Dat heb ik ook altijd met horoscopen, zo bizar! Wat voor reistype ben jij? 


CULINAIR, SHOPPEN & REIZEN
 Met mama ging ik ook een weekendje naar Knokke. Niet per se mijn favoriete kuststad, maar we hadden een bon liggen van een hotelletje daar dus hebben we er maar optimaal gebruik van gemaakt. Op zondag shopten we in Knokke, waar ik de perfecte broek scoorde in het boetiekje Barcelona, voor onder mijn lila vest! Thank you mama! Ik hou er wel van als een outfit volledig in eenzelfde kleur is, maar uiteraard mag het topje niet paarsachtig zijn, anders ben ik net een Barbie (sorry voor de lila lovers :D). De volgende dag gingen we naar Oostende waar ik een broek shopte van de Vlaamse ontwerpster Nathalie Vleeshouwer. Mooie dingen maakt ze! Ook bedankt voor deze broek, mammie!

 Ik ging eindelijk nog eens lunchen met Ellen, dit doen we bijna altijd bij Kawa Koffie & Bokes - zo wat de enige koffiebar die Mortsel rijk is, haha. Ik leerde haar zo'n tien jaar geleden kennen in het eerste middelbaar, waar we samen Creatie & Mode volgden. Na drie jaar ging ze een andere richting volgen, maar bleef ze studeren op diezelfde school. Ondanks dat ze vlakbij woont, zien we elkaar maar een aantal keer per jaar. We zijn allebei zo'n bezige bijtjes, maar dat maakt het extra leuk bij het weerzien omdat we elkaar dan veel te vertellen hebben. Ze is net zoals mij gek op Barcelona dus hopelijk boeken we snel een retourtje naar m'n favoriete stad!

 In de paasvakantie nam ik alweer de trein, dit keer richting Brugge. Samen met vriendinnetjes Jolien en Laura, die ik ken van in het middelbaar, trokken we door de hoofdstad van West-Vlaanderen. Fotoshoot hier, hapje eten daar. Ik had voor de gelegenheid ook maar meteen m'n nieuwe broek aan die ik in Oostende kocht! Als je op zoek bent naar een tof lunch adresje kan ik je That's Toast zeker aanraden. Ik at er een boterham met asperge, avocado en een gepocheerd ei. Ik begin gelijk al weer te watertanden. Nom nom! Brugge behoort zonder twijfel tot m'n top drie van Vlaamse steden voor een dagje uit. Op één zet ik sowieso Antwerpen, Mechelen krijgt zilver. 

 Liefhebbers van de Aziatische keuken: opgelet! Afgelopen maand had ik een mini-reünie met enkele klasgenootjes van m'n eerste jaar journalistiek. We zien elkaar weinig omdat we elk onze eigen weg zijn gegaan, dus was het tof om nog eens bij te praten. We genoten van een heerlijk avondje Aziatisch eten bij Mai Thai. Ik nam de pad thai, en geloof me: deze moet ook echt op je must-eat-in-Antwerp-lijstje.


KASBOEKJE
Horeca: €81,95
Kleding: €14,99
Reizen: €942,28
Wonen: €2,-
- - - - - - - - - -
Totaal: €1.041,22

In maart had ik nog voorgenomen om iets minder buiten de deur te eten, en al bij al is dat redelijk goed gelukt. Op vlak van reizen heb ik dan weer wel wat geld uitgegeven. Dat heeft alles te maken met mijn zomerplannen waarover ik binnenkort meer zal onthullen op m'n blog! Hopelijk worden mei en juni twee maanden waarin ik op m'n centjes ga letten, want deze zullen in de zomer goed van pas komen! Stay tuned!

* * *

Hoe was jouw april?

Lots of ,
Florence

Geen opmerkingen

Een reactie posten