Terugbliktijd #5 - mei 2019

2 juni 2019

Mei was een drukke maand wat school betreft, maar ik wist deze studeermomentjes te combineren met leuke activiteiten buitenshuis. Zo ontdekte ik prachtige kerk in Antwerpen, ontdekte ik twee toffe eetadresjes in de stad en kreeg ik een beter-laat-dan-nooit-verjaardagscadeautje. Kijk je mee?

LICHTPUNTJES
 De eerste dag van mij was er meteen eentje om in te kaderen. Samen met mama bezocht ik een bezoekje aan mijn moeke, die in Genk woont. Ik at in lange tijd weer eens een Brusselse wafel, zo lekker! Dit deden we bij pannenkoekenhuis Peter Pan. Ik vind wafels een lekker toetje, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar pannenkoeken. Zeker die verse van moeke, want die smaken altijd heerlijk! In mijn vorige overzicht vertelde ik dat mijn buurvrouw een lila vest had gebreid. Ik hem hem aan op de foto hieronder :) In de katoenen draad zit er naast lila ook nog enkele andere pastelkleurtjes in. Ideaal voor de koudere zomerdagen!

 Voor mijn eenentwintigste verjaardag zou ik van mama en moeke een mooi cadeautje krijgen. De Marc Jacobs snapshot-handtasjes in drie kleuren stond al lang op mijn verlanglijstje. Omdat ik vaak van alles in m'n handtas heb zitten, vond ik de handtas net iets te klein. Sinds enkele maanden is er ook een grotere variant verkrijgbaar. Ik spotte er eentje bij de boetiek Princess Blue in Antwerpen, en zelfs met 30% korting. Ik was opslag verliefd, zo'n felroze kleur, perfect te combineren in elk seizoen! Happy kiddo over here, want na anderhalf jaar had ik eindelijk m'n verjaardagscadeautje uitgekozen!

 Nog zo'n woord dat mei typeert: deadlines. Voor het vak Grafisch Design moest ik een filmaffiche ontwerp met bijpassende blu-ray hoes, blu-ray schrijf, popcorndoos, website en typografische poster. Mijn verhaal gaat over de journaliste Anna die in New York woont. Op een dag ontdekt ze dat ze geadopteerd is en reist ze af naar Cuba, waar haar wortels liggen. Ze vindt haar moeder maar die lijdt aan een nierziekte waardoor ze een niertransplantatie moet ondergaan. Anna is haar enige match, maar zal Anna haar nier willen afstaan voor haar biologische moeder die ze nauwelijks kent? Hieronder zie je het resultaat van de fotografische poster, met dank aan mama's pedicure en mijn vriendinnetje Deborah. Ze zijn allebei niet van Cubaanse afkomst en zijn geen familie van elkaar, maar toch vind ik dat het eindresultaat er mag zijn! :)


KIJKEN, LEZEN & LUISTEREN
Mei staat voor mij ook in het teken van mijn favoriete liedjeswedstrijd: het Eurovisiesongfestival. Naar goede gewoonte werd de finale gevierd bij mijn nonkel thuis, waar we de avond inzetten met allerlei hapjes. Ik ben heel blij dat Nederland met de hoofdprijs naar huis ging, en overweeg zelfs om het eventueel volgend jaar live bij onze Noorderburen te gaan vieren. Gewoon om van mijn bucket list af te strepen ;)

Op een zaterdag trok ik met mijn nonkel een namiddagje de stad in. We wandelden over de Vogeltjesmarkt - een markt op zaterdag en zondag bij de Oudevaartsplaats -, gingen een hapje eten bij O'Tacos en wandelden door het gezellige oude stadscentrum. Ik was al eerder op het Hendrik Conscienceplein geweest, maar had de Sint-Carolus Borromeuskerk kerk nog nooit van binnen gezien. Wauw! Ik keek letterlijk mijn ogen uit, wat een prachtige kerk! Zo leuk om toerist te spelen in m'n eigen stad!CULINAIR, SHOPPEN & REIZEN
 Begin vorig jaar maakte ik het Instagram-account Best of Antwerp aan, waar ik mijn favoriete adresjes in mijn thuisstad Antwerpen deel. Vroeger was ik er veel actiever op, maar door het vele schoolwerk is deze passie wat vervaagd. In april ging ik wel tafelen bij Sum Sum, een Aziatisch restaurantje dat mijn account volgde. Zo kwam ik bij hun terecht en omdat het eten er echt goddelijk uitzag, waagde ik m'n kans. En lekker dat het was! Mijn tafelgenootje Nathalie en ik bestelden twee huisgemaakte ijsthee's, een portie dumplings, noedels met gehakt en zoete aardappelfrietjes. Allemaal heel lekker! In de zomer wil ik m'n account weer nieuw leven inblazen, dus volg me gerust als je binnenkort Antwerpen zou gaan verkennen! 

★ Mijn tram reedt er al tientallen keer voorbij, maar zelf was ik nog nooit langs geweest bij Felfel. Een zaakje gelegen op de Mechelsesteenweg, dat gerechten met ori├źntaalse invloeden serveert. Mama en ik wandelden er op een zondag te voet naartoe. Een klein uurtje later schoven we de voetjes onder tafel en genoten we er van een heerlijke lunch. We bestelden allebei een heerlijke wrap. Ik met gehakt, mama koos voor kip. Fastfood maar dan gezond! Heerlijk!

 Geloof het of niet, maar tot een jaar geleden zou ik alleen maar eieren eten als ze verwerkt zitten in noedels bij de Chinees :') Sinds een tijdje eet ik af en toe ook een spiegelei. Het liefst met iets erbij dat goed af smaakt, zoals bijvoorbeeld spekjes. Een eitje op zich vind ik nogal wat flauw, haha. Hopelijk schrijf ik over een jaar dat ik ook verzot ben op een hardgekookt eitje of eentje met soldaatjes. 

★ Met Hemelvaart ging ik samen met mama dineren bij Orso, m'n favoriete pizzeria in Berchem. Ik bestelde een rode pizza met parmezaan, tomaat, spinazie en ham. Mama ging voor een witte pizza met Italiaanse worst en groentjes waarvan ik niet precies meer weten hoe ze heten, haha.


KASBOEKJE
Cadeaus: €20,-
Horeca: €48,10
Kledij: €50,40 
Reizen: €107,-
- - - - - - - - -
Totaal: €225,25

Mei was een goede maand wat uitgaven betreft. Ik ging minder de deur uit om een hapje te eten en ging aardig wat avondjes babysitten. Het verblijf van een van m'n reisjes van komende zomer was afgelopen maand de duurste uitgave, maar dat bekijk is als een investering omdat het tenslotte iets is waar ik graag geld aan uitgeef. In juni en hopelijk ook tijdens de soldenmaanden wil ik proberen om minder kleding aan te schaffen, omdat mijn kast bijna uitpuilt en ik anders niks af kan dragen. Maar of het gaat lukken, da's een ander paar mouwen ;)


* * *

Hoe was jouw mei?

Lots of ,

Florence

Geen opmerkingen

Een reactie posten