Terugbliktijd #6 - juni 2019

7 juli 2019

De eerste helft van het jaar zit erop en wat mij betreft was juni de leukste maand van 2019 tot nu toe. Ik kon een minder leuk schooljaar definitief afsluiten, vierde het begin van de zomervakantie en ging naar verschillende evenementen. Daarnaast (her)ontdekte ik ook twee Nederlandse steden en ontving ik een leuk pakketje.


LICHTPUNTJES
 Nadat ik afgelopen september besliste om Grafische en Digitale Media te gaan studeren in Antwerpen en dit toch helemaal niet m'n ding bleek te zijn, was ik zo opgelucht dat ik vorige maand eindelijk dat schooljaar achter me kon laten. Ik volgde nog enkele vakken. Voor een oriënterend project moest ik samen met twee anderen een fictieve campagne op poten zetten rond gendergelijkheid. Na wat research besloten we om mannen en make-up als onderwerp te kiezen. Onze campagne bestond uit verschillende posters, een infographic, buttons, een verpakking en een magazine. Ik was zo blij dat ik het magazine grotendeels voor mijn rekening mocht nemen en was dolgelukkig toen ik weer mensen mocht interviewen en artikels kon schrijven om vervolgens alles in een mooie layout te gieten. Voor de geïnteresseerden: het magazine kan je hier lezen. Zo kon ik mijn minder leuk schooljaar toch nog goed afsluiten. 

 Op een vrijdagavond ging ik naar de Museumnacht in Mechelen. Ik vond het superleuk om verschillende musea te bezichtigen na de openingsuren. Ook de Academie van Mechelen had haar deuren geopend. Vooral daar was ik verwonderd over de creativiteit die sommige mensen bezitten. Het deed me terugdenken aan de periodes toen ik als klein Floortje elke woensdag naar de tekenschool ging. Dankzij die avond is het opnieuw gaan kriebelen om weer creatief aan de slag te gaan en minder tijd online te spenderen. Hoe ik dat precies wil aanpakken, vertel ik je binnenkort op m’n blog!

 Vorig jaar tijdens mijn stage bij Gazet van Antwerpen schreef ik een stukje over Instagrannies. Dit concept van Bond zonder Naam bundelt verschillende verhalen en anekdotes van 80-plussers. Omdat ze op zoek waren naar vrijwilligers om langs te gaan bij de oudjes, heb ik me kandidaat gesteld. Nadat er op Instagram een fotoreeks is verschenen van een mevrouwtje of meneertje, gaat de vrijwilliger een aantal weken later langs met de reacties die onder de foto's kwamen. KIJKEN, LEZEN & LUISTEREN
★ Op Netflix keek ik naar de Noorse thrillerserie Quicksand. Ik hou van spanning en televisieseries - veel liever dan een film waarbij ik moet nagelbijten van de spanning- en ook van Scandinavië, dus laat dat nu net een reden zijn waarom ik de serie op twee dagen uitkeek. Goeien bal, Netflix! 

★ Samen met vriendinnetje Nathalie ging ik naar een boekenuitverkoop van Lannoo in Mechelen. Daar kon ik bovenstaande pareltjes scoren voor nog geen twintig euro samen. Het eerste boek gaat over welke rol de digitale wereld in ons leven speelt. Het gidsje rechtsboven bevat tips voor New York, Londen, Milaan en Parijs en de reisgids over Cuba kon ik uiteraard niet laten liggen - mocht je het nog niet weten: Cuba staat bovenaan op m'n travel bucket list. Het vierde boek kreeg ik gratis dankzij een kortingsbon. Altijd mooi meegenomen (letterlijk en figuurlijk dan)!


CULINAIR, SHOPPEN & REIZEN
 Ik ging die zondag niet alleen naar de boekenmarkt, maar ook naar HAP Foodtruck Festival. Net zoals vorig jaar ging ik er met Nathalie heen en smulden we van heerlijke gerechtjes en een iced latte.

 Met m'n studievriendinnetje Cato ging ik twee dagen naar Rotterdam. Het was super leuk, maar omdat de zon goed van de partij was en het overdag meer dan 30 graden was, helaas naar mijn mening veel te warm om een stad te ontdekken. Check vooral m'n Instagram-hoogtepunt 'Holland' voor meer sfeerbeeldjes!

 In Mortsel - een stadje in de provincie Antwerpen - wist ik een leuke maxijurk te scoren van het Belgische modemerk Liv The Label. Hij kostte nog maar €60 in plaats van bijna €200. Catch of the month!

★ Naast Rotterdam verbleef ik ook een nachtje in Bergen op Zoom. Dankzij de Fletcher hotel actie bij 't Kruidvat - waar je maar €12,99 betaald per overnachting in een Fletcher hotel - ontdekte ik een nieuwe, verrassend leuke stad. Samen met mijn nonkel ging ik eten bij restaurant De Hemel, superlekker gegeten daar! Ik ga zeker nog eens terug naar de Nederlandse stad, want hij ligt op een klein uurtje rijden van Antwerpen. Fijne ontdekking :-)

★ Het leuke pakketje dat ik afgelopen tijd ontving had alles te maken met een foto afdrukken op hout. Als herinnering aan mijn Erasmus in Barcelona, koos ik een mooi kiekje uit van mijn uitstapje dat ik indertijd maakte naar Girona. Qua oppervlakte is die Catalaanse stad wel wat kleiner dan Barcelona, maar even gezellig! Wil je zelf ook een herinnering aan de muur? Naast foto’s op hout kan je bij Foto Op Hout ook terecht voor een forex foto, dan wordt je favoriete plaatje gedrukt op kunststof. Ik ben heel blij met m'n nieuwe wanddecoratie en  kijk alvast uit naar november, want dan ga ik weer op citytrip naar m’n geliefde stad Barcelona. Zin in! 


KASBOEKJE
Boodschappen: €53,81
Horeca: €135,75
Kledij: €60,-
Reizen: €127,-
Vrije tijd: €26,-
- - - - - - - - -
Totaal: €402,56

Ook afgelopen maand heb ik weer serieus wat geld laten rollen, zo blijkt. Door m'n uitjes heb ik weer veel geld besteed aan etentjes hier en daar en ook op vlak van reizen gaf ik wat centjes uit. Zo boekte ik treintickets en een verblijf voor een driedaagse naar Parijs in augustus. Begin juli ga ik naar Sevilla en eind juli staat er een citytrip naar Warschau op de planning. Hopelijk wordt het geen al te dure maand en kan ik het goed compenseren met de werkweek in Delhaize die ook op de agenda staat!

* * *

Hoe was jouw juni?

Lots of ,
Florence

Geen opmerkingen

Een reactie posten