Mee met Flo: Porto

16 juli 2017

Een citytrip is wat mij betreft de perfecte manier om de vakantie goed in te zetten. Mijn nichtje Louise en ik gingen vijf jaar geleden al eens samen op vakantie naar Italië, maar we waren nog nooit alleen met elkaar op reis geweest. Hier is verandering in gekomen, want we ruilden het regenachtige België in voor een zonnigere bestemming en vertrokken voor vier nachten richting Porto, de tweede grootste stad van Portugal. Veel leuke momenten en een vol geheugenkaartje later is het tijd voor een reisverslag!

dinsdag 27 juni
een uurtje terug in de tijd


Dinsdag in de vroege uurtjes vertrokken we richting Amsterdam. Half slapend checkte we onze grote koffer in, om vervolgens na een aflevering van de politiereeks Witse rond iets na zes op te stijgen. Na een vlucht van bijna drie uur kwamen we om 8u00 aan op de luchthaven in Porto. Ja, zes plus drie is negen, maar in Portugal is de tijdzone +0, wat betekent dat het er een uurtje vroeger is. Na een metrorit van zo'n drie kwartier checkten we onze Airbnb, gingen we de stad verkennen en dronken we een koffietje bij het bekende plaatsje Café Majestic. We dwaalden wat rond en deden een lange powernap om het slaaptekort in te halen. In de avond haalden we pizza uit bij een artisanale pizzeria. Perfecte eerste dag!  

woensdag 28 juni
nu al verliefd op de stad


De volgende dag sliepen we lekker uit en trokken we de stad in. Louise en ik passeerden langs een steegje met een prachtig blauw-witte muur, waar we uiteraard foto's wilden nemen. Zo gezegd, zo gedaan. Van al die foto's krijg je uiteraard honger dus gingen we lunchen bij Brick. Dit is een hip adresje met een ruime kaart. Ik bestelde een wrap - beste wrap ever trouwens!! - en Louise koos een broodje met vlees. Na deze overheerlijke lunch trokken we verder richting de Douro, een rivier die zowel door Portugal als Spanje stroomt. Een fotogeniek plaatsje dus uiteraard werden er ook daar veel foto's gemaakt. We worden alsmaar meer verliefd op het prachtige stadje. :)
donderdag 30 juni
na regen komt zonneschijn 


Donderdag was de minst warme dag en ook af en toe doken er donderwolken op. Gelukkig was het in de voormiddag droog, want toen stond er een brunch bij Zenith op het programma. We bestelden een fruit bowl, açai bowl en American pancakes met vanille-ijs, banana cream en Oreo. Goddelijk lekker! Voor een prachtig uitzicht over de stad, beklommen we de Torre dos Clérigos, een bekende toren in Porto. En wauw, inderdaad. Wat een mooie uitzichten! In de avond was het wat bewolkt, dus gingen we iets eten bij La Despensa, een Italiaans restaurantje vlakbij onze Airbnb. Leuke afsluiter, helaas gaat de tijd hier veel te snel.
vrijdag 31 juni
let's go to the beach-each


Op vrijdag zouden het zonnetje en haar warmte van de partij zijn, dus brachten we een bezoekje aan enkele lokale strandjes. Een twintigtal minuten op de bus al rijdend langs de Douro kwamen terecht bij Praia do Molhe. Ook die dag had ik mijn camera bij de hand en kwamen er aardig wat nieuwe beelden op het geheugenkaartje te staan. Lunchen deden we bij een standbar waar ook een schattig winkeltje was. Louise en ik wandelden ook voorbij andere strandjes zoals Praia de Gondarém en Praia da Luz. Hoewel ik mijn bikini aanhad, was er te veel wind om echt op het strand te zonnen. De straatjes in Porto zijn trouwens versierd met vlaggetjes, naar aanleiding van het afgelopen São João feest. In de avond at ik een Portugese lekkernij als dessert: pastel de nata - een puddinggebakje uit de oven. 
zaterdag 1 juli
afscheid nemen bestaat niet


Aan alle mooie liedjes komt een eind, dus ook aan dit Portugese avontuur. De zevende maand van het jaar brak aan, we pakten onze valiezen en trokken voor een laatste keer de stad in. We aten nogmaals pannenkoeken als ontbijt, deze keer bij O Diplomata. Je kan er zelf je pancakes samenstellen. Louise koos banaan, Nutella en vanille-ijs als topping. Ik ging voor banana cream, aardbeien en Kit Kat chocoladestukjes. Nog een laatste keer zakten we af naar de rivier en gingen we al zittend even nagenieten van ons bijna afgelopen reisje. We aten avondeten met zicht op de Douro en kochten postkaartjes als souvenir.Porto is echt een super fijne stad! Ik ben blij dat ik er ben geweest, want een hoofdstad is meestal redelijk druk. De Portugese parel is ideaal als je houdt van cultuur, warme temperaturen en een zuiderse mentaliteit :)

* * *

Ben jij ooit al in Porto geweest?

Lots of ♡,
Florence

2 opmerkingen:

  1. Ohh dat lijkt me echt een geweldige stad! Ik zat er al aan te denken van de zomer naar Portugal te gaan en nu heb ik daar nóg meer zin in :D Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een gezellige stad! ik vind Portugal ook echt een tof land, zou er zo weer naartoe willen! x

    BeantwoordenVerwijderen