The Christmas TAG + mini DIY

19 december 2013


Vijf. Nog zoveel nachten slapen en dan is het eindelijk zover. Dan is het eindelijk 24 december, ongetwijfeld een van de gezelligste avonden van het jaar. Dit is alvast de ideale blog post om in de sfeer te komen!


THE CHRISTMAS TAG

The Christmas TAG. Wat houdt dat nu juist in? Wel, het is een soort van Q&A (question & answer) met een bepaald thema. Zo is er the sweater weather tag, the boyfriend tag, this or that tag, get to know me tag en ga zo maar voort. Vele YouTubers waaronder Zoella, Dulce Candy en Bethany Mota, filmden er al enkele, maar nu is het mijn beurt!


WAT IS JOUW FAVORIETE KERSTFILM?


Kerstmis = gezelligheid, liefde en vriendschap. Dat zijn de woorden die ook de film Love Actually beschrijven. Een romantische film over verschillende verhaallijnen, die zich afspelen net voor kerstmis. Een perfecte film om nu al te kijken of voor volgende week!


HEB JE HET LIEFST WITTE OF GEKLEURDE KERSTLICHTJES?


Zelf verkies ik het liefst witte lichtjes, omdat je dan nog het meeste variatie hebt bij het vullen van je kerstboom met kerstballen en andere items. Mijn nonkel heeft een kerstboompje gekocht en heeft gekleurde lichtjes, die van kleur veranderen, erin gehangen. Dat mag natuurlijk wel omdat er voor de rest niets inhangt en het perfect bij zijn persoonlijkheid past: hij is ook altijd goedgezind en kleurrijk!


WAT DRINK JIJ HET LIEFST: KOFFIE OF CHOCOLADEMELK?

Alles wat ik in chocolade-smaak kan krijgen, wil ik. De smaak van mokka, koffie of praliné vind ik niet zo lekker. Tijdens koude winterdagen drink ik 's avonds thee, en 's middags een kopje warme chocolademelk. Uiteraard met slagroom, en veel. Onlangs kocht ik chocopoeder met karamelsmaak. Ik heb het getest en het smaakt heerlijk! Graag zou ik ook eens de chocolate spoons op een stokje proeven!MAAK JE JE GRAAG OP OF BLIJF JE HET LIEFST RELAXEN IN JE PYJAMA?

Op Kerst- en Nieuwjaarsavond doe ik het eerste, nadien het laatste. Er is nog nooit een kerstavond geweest waar ik niet gemaquilleerd naartoe ging. Ook al waren wij het die het bezoek ontvingen. Na die lange avonden kruip ik vaak in bed terwijl mijn make-up, inclusief afdrukken van rode lippenstift van iedereen die mij feliciteerde, nog aan m'n gezicht hangt. De volgende ochtend, nu ja, laten we het maar middag noemen, sta ik op en duurt het eerst een half uur tot een uur eer ik goed wakker ben. Meestal kijk ik dan eerst wat tv en eet ik wat. Nadien is het tijd voor verwennerij: ik neem een bad overladen met veel te veel schuim, doe mijn fluffy pyjama terug aan, nestel me in de zetel en lak mijn nagels terwijl ik naar een kerstfilm kijk. Lekker lazy! 


HOE DECOREER JIJ JE APPARTEMENT?


In de maand december doen mama en ik niets liever dan alles versieren voor kerst. Zoals elk jaar zetten wij een echte kerstboom. Vorig jaar stond hij dicht bij de verwarming en dat vind mijn kat natuurlijk zalig. Dit jaar hebben we hem verplaatst en naast de tv gezet, omdat je hem dan ziet als je in de zetel ligt. Dit jaar is hebben we gekozen voor warme kleuren, met oranje als hoofdkleur. Ook hangen er vogeltjes en katten- en hondenhoofdjes erin! Voor de rest maken we het gezellig met veel theelichten en kaarsen! Ook ons rendierhoofdje boven de spiegel, dat er al meer als een jaar hangt omdat we het vergeten weg te halen, mag niet ontbreken. Je kent ook vast wel de kerstmannetjes of rendiertjes met de loshangende beentjes! Vroeger waren ze nog met z'n tweeën maar nu is er nog maar eentje! Toch haal ik hem elk jaar weer boven!WAT ZIJN DE PLANNEN VOOR DE KOMENDE FEESTDAGEN?

Dit jaar vieren we Kerstavond met vrienden en familie bij mijn nonkel, iedereen moet een cadeautje kopen en dat wordt dan verloot de avond zelf. Er zijn zowel mannen, vrouwen en jongeren aanwezig dus dat maakt het wel moeilijk om te kiezen! De volgende dag, gaan we eten bij vrienden, dan is het pakjestijd. Ben benieuwd! 31 december blijven we 's avonds gewoon lekker thuis in onze jogging, terwijl we genieten van lekker maar simpel eten! Ook tijdens Nieuwjaarsdag staat er niets op 't programma. Gewoon lekker relaxen en genieten van de cadeautjes!


WAT IS DE IDEALE NAGELLAK VOOR DE FEESTDAGEN VOLGENS JOU?

Glitter & glamour. Dat hoort gewoon bij de feestdagen. Ik zou elke nagellak willen dragen tijdens de feesten, zolang er maar sprankelende glittertjes inzitten. Ook vind ik de nagellakjes van Yes We Love heel tof! Ik kocht deze voor maar 5 euro in Hasselt, een koopje dus! Deze 3 exemplaren bevatten kleine lijnvormige 'plastiekjes' in felle kleurtjes. Ideaal voor een fluffy look of voor een donut nail art!WAT STAAT ER OP DE MENU VOOR DE KOMENDE FEESTDAGEN?


Zoals ik je al vertelde gaan we Kerstavond vieren bij mijn nonkel samen met familie en vrienden. Iedereen brengt iets mee: de ene dessert, de andere hapjes, ... Het lekkerste dessert voor tijdens de feestdagen vind ik een kerststronk! Liefst met chocolade, vanille en karamel. Hmmm. Daar zou ik de volgende dagen nog van kunnen eten! Op Kerstdag koken de vrienden, maar we hebben nog geen idee wat we voorgeschoteld krijgen, da's een verrassing! Nieuwjaarsavond eten we wat simpels maar om toch het luxueuze effect te ervaren, kozen we voor een pasta met schaaldieren! Wat er de dag erna op het menu staat, weten we nog niet.


EN HOE ZIT HET MET DE PAKJES?

Onze pakjesmand zit al aardig vol met pakjes! Afgelopen zondag ging mama shoppen met een vriendin, ik ging niet mee omdat ik twee examens te leren had. Na vier uurtjes kwam ze terug thuis met overvolle zakken! In de keuken verwisselde snel enkele cadeautjes door ze in een andere verpakking te stoppen! Mijn kat, Odette, vond het ook heel raar dat de mand ineens zo gevuld is, dat ze snel even ging snuffelen. Hopelijk zijn de cadeautjes die voor mij zijn, cadeautjes van op mijn wishlist! Het is natuurlijk ook altijd wel leuk om een paar verrassingen te krijgen!WAT ZIJN VOLGENS JOU DE BESTE KERSTLIEDJES ALLER TIJDEN?


Rond de Kerstperiode heb ik niets liever dan kerstliedjes die uit de straatboxen klinken. Mijn favoriete kerstliedje, waar ik super happy van word, is 'All I Want For Christmas' van Mariah Carey! Een andere klassieker is natuurlijk 'Last Christmas' van Wham! Als je het liever rustig houdt, vind ik 'Christmas Lights' van Coldplay ook een aanrader! 
MINI DIY

Normaal doe ik alleen DIY's op zondag, maar omdat het nu al een maand geleden is, heb ik er toch eentje! Als je aan de winter en kerstperiode denkt, denk je automatisch aan sneeuw en kerstbomen. Daarom heb ik 3D sneeuwvlokken en kerstboompjes gemaakt! Ideaal als kerstdecoratie of voor in de boom, en dat in vijf stappen! Enjoy!
benodigdheden 
• schaar
 sneeuwvlok sjabloon
• stevig papier
• potlood
• naaimachine


Zoek op het internet een mooie afbeelding van een sneeuwvlok en print die af of teken er zelf een. Knip de sneeuwvlok helemaal uit. Als je een moeilijk sjabloon hebt kan je het ook uitsnijden met een breekmes.


Leg dan het sjabloon op het stevige papier en teken het drie keer over. Nadien knip je alle sneeuwvlokken uit.


Als je de sneeuwvlokken hebt uitgeknipt, kan je op één van hen een lijn tekenen met potlood.Leg vervolgens het stapeltje van 3 sneeuwvlokken onder de persvoet van je naaimachine. Je stikt over de getekende lijn van boven naar beneden. Hechten is niet noodzakelijk.


Plooi de sneeuwvlok uit elkaar en je bent klaar! Als je ze wilt gebruiken als kerstbal, maak je met een dikke naald een gaatje bovenaan en rijg je er een touwtje door! Als je wat meer kleur wil, kan dat met een spuitbus, zoals je kan zien op de tweede foto hieronder.Lots of ♡,
Florence

Geen opmerkingen

Een reactie posten