DIY: fotolijstjes met originele opvulling

16 februari 2014

Fotolijstjes zijn altijd leuk! Foto's zijn uiteraard basic, maar ook veel andere dingen kan je erin stoppen. Vandaag toon ik mijn 3 creaties! Have fun!

benodigdheden
 fotolijstjes
 lat
• potlood
• schaar
• papier
• versiering
• computer
• printer


Kies enkele leuke fotolijstjes uit. Ik kocht de mijne bij Ikea. 


Meet vervolgens de lengte van de gewenste foto. Mijn foto moet de afmeting 9 cm op 14 cm hebben, maar omdat ik zeker wil dat het papiertje groot genoeg is, tekende ik een rechthoek van 11 cm op 16 cm. 


Knip vervolgens de getekende rechthoek uit. 


Ga dan met een lijmstift over heel de rechthoek, zodat je glitter straks kan blijven plakken. Je kan het ook proberen met vloeibare lijm, maar dat kan een 'bobbelig' effect creëren. 


Strooi dan willekeurig je glitter over het papier heen. Ik koos voor gekleurde sterren, maar je kan ook even goed confetti gebruiken. 


Zoek dan vervolgens een mooie foto en een quote op het internet en sla deze op. Open dan een Word-document en plaats beide afbeeldingen erin. De grootte kan je zelf kiezen. Voor beide afbeeldingen koos ik weer een afmeting van 11 cm op 16 cm, om zeker te zijn. 


Knip vervolgens de afbeelding en de quote uit. 


Stop de papiertjes nu in je kaders en voilà, nu heb je drie leuke ideetjes voor in je fotolijstjes! 


Lots of ♡,
Florence

Geen opmerkingen

Een reactie posten