DIY: schoolboeken

15 augustus 2014


Binnen twee weken loopt de wekker weer vroeg af, moeten we ons haasten om de bus te halen en lopen we met een boekentas rond in plaats van een klein handtasje met summer essentials. September staat bijna voor de deur en daarom is de DIY van vandaag gerelateerd aan het nieuwe schooljaar, want ik ga je laten zien hoe je je schoolboeken op een originele manier kan versieren!

#1 - PICTURES ALL THE WAY


Mijn kartonkleurig mapje is een snelhechter die ik kocht bij Hema. Voor de vakken Frans en Engels besloot ik om leuke foto's te zoeken die iets met de taal (of het land waar men de taal spreekt) te maken hebben. 
benodigdheden
 effen mapje
 leuke foto's
• lijmstift
• washitape (optioneel)


Eerst heb ik op internet enkele foto's opgezocht, ze komen allemaal van We Heart It. Voor Engels koos ik foto's van the Big Ben, theekopjes en Jack & Finn Harries. Op voorhand had ik al afgemeten hoe groot ik mijn afbeeldingen wilde en hoe groot de spaties ertussen moesten zijn. Ik drukte ze af en knipte ze (zo recht mogelijk!) uit. 


Nu is het tijd voor je afbeeldingen te schikken! 


Plak ze nadien vast met lijm.


Een van de vijftien afbeeldingen was een stukje 'kant' (wel is waar op papier). Hier bovenop plakte ik een etiket met gouden rand.


Op het etiket schreef ik het vak, mijn naam en mijn klas. Naast 6CM heb ik nog wat plaats gelaten voor mijn klasnummer, die ik pas begin september weet.


Deze stap is niet verplicht, maar ik vond wel dat het leuk stond. Langs de linkerrand plakte ik verticaal nog washi tape met glitters, hij komt van Hema. Ik laat de tape wat langer aan de randen, zo kan ik de overschot naar binnen plooien zodat het mooi is afgewerkt! Tadaaa, nu is deze kaft al heel mooi geworden!


#2 - BLING BLING


Ook voor deze DIY gebruikte ik een bruine snelhechter van Hema. Voor het vak materiaalonderzoek (een soort van fysica) besloot ik om leuke figuurtjes uit te knippen en te werken met een bepaald kleurenschema. 
benodigdheden
 effen mapje
 sjablonen
• potlood
• lijmstift
• schaar
 stickervellen
 washitape (optioneel)


Om te beginnen kleefde ik mijn etiket en schreef ik er mijn naam, het vak en mijn klas op.


Op de achterkant van de stickervellen (Hema) plakte ik enkele figuren die te moeilijk zijn om met de hand te tekenen. Met een potlood maakte ik nog enkele schetsen.


Nadien knipte ik enkele figuurtjes uit de stickervellen en verwijderde ik het velletje achteraan.


In totaal plakte ik drie glazen potjes op het mapje omdat die me doen denken aan de lessen van materiaalonderzoek.


Een extra touch: enkele elementen uit de periodieke tabel van Mendelejev. Voor wiskunde kan je bijvoorbeeld cijfers uitknippen en voor aardrijkskunde allemaal dieren en bloemen. Ook op dit mapje kleefde ik een strookje washi tape! Mooi, toch?


KEEP CALM & TAKE NOTES


Bij de V&D vond ik een A5 schriftje met ruitjes. Ik vond de buitenkant er niet zo mooi uitzien heb ik het notitieboekje opgeleukt met washi tape en een etiket.
benodigdheden
 notitieboekje
 washitape
• etiket


Ik maakte eerst rond het witte vakje een kader van washi tape.


In het midden kleefde ik een nieuw etiket met een gouden rand.


Op het etiket schreef ik 'keep calm and take notes'. Je kan natuurlijk kiezen wat  je er op schrijft! Dit ziet er al veel leuker uit vind ik persoonlijk! 

Voil├á, hopelijk heb ik je wat kunnen inspireren met mijn versierde schoolboeken! 


Lots of ♡,
Florence

2 opmerkingen:

  1. Heel leuk gedaan! Lekker zo even creatief bezig te zijn :D X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vet leuk! Laatste tijd echt veel leuke diy schoolspulletjes te koop.

    BeantwoordenVerwijderen