17 before 18 recap

11 januari 2015

Gisteren vierde ik mijn achttiende verjaardag en aangezien ik een tijdje geleden 17 doelen opstelde die ik wou behalen voor 10 januari, besloot ik om vandaag meteen het resultaat te tonen. Een sleepover houden, slagen voor mijn examens van Spaans en mijn rijbewijs, vloggen en koffie leren drinken. Is het me allemaal gelukt? 

1 • 100 volgers behalen op Bloglovin'
Yes, dit is gelukt! Vroeger vroeg ik me af of mijn artikels wel goed geschreven waren of dat er iets mis was met mijn lay-out of de onderwerpen waarover ik schreef. Ik ben er wel trots op dat er nu 3 cijfers bij het Bloglovin' volgersaantal staan. Misschien moet ik een eigen domein kopen? Dit geeft tenslotte een professionelere look. 
2 • een sleepover houden
Afgelopen Nieuwjaarsavond heb ik met Latoya samen een sleepover gehouden. We zijn niet echt zo'n fuifbeesten en hebben het nieuwe jaar ingezet met hapjes, sushi en nog veel lekkers. We hebben een filmmarathon gekeken, sieraden gemaakt (haha, niet zo standaard op zo'n avond) en afgeteld tot 2015 er was! I had so much fun!  
3 • een landkaart kopen
Aanvankelijk wilde ik een landkaart op groter formaat kopen, maar uiteindelijk heb ik een kleine versie afgedrukt op papier, die ik dan op mijn prikbord gespeld heb.
4 • 'I love you' kunnen zeggen in 20 talen
Toen ik aan deze opdracht begon, kon ik het enkel zeggen in het Nederlands, Duits, Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Noors. Het is nog steeds bij zeven talen gebleven.
5 • alle PLL-afleveringen kijken
Ik heb alle seizoenen gekeken tot en met de laatste aflevering die ik online kon vinden, weliswaar zonder ondertiteling. Des te beter om mijn Engels te verbeteren. 
6 • slagen voor mijn examen Spaans
Mijn mondeling en schriftelijk examen Spaans heb ik afgelegd op 8 december vorig jaar. Tijdens de kerstvakantie heb ik mijn resultaten ontvangen via mail en ze vielen al bij al goed mee.
7 • mijn iTunes-lijst opruimen
Na duizenden skip-momenten omdat het liedje passé is of omdat je het niet meer goed vind was het eindelijk tijd om mijn iTunes-lijst op te ruimen. Het aantal liedjes ging van 791 naar 622. Wow, wat een verschil. 
8 • mijn theoretisch rijbewijs halen
Op woensdag 17 en donderdag 18 december volgde ik op school theorielessen om mijn rijbewijs te halen. Dit examen was op 7 januari en dit betekende dus dat ik in de kerstvakantie moest studeren. Op school haalde ik 40/50, wat net niet voldoende was om geslaagd te zijn, maar toen ik vrijdag herkanste had ik 41/50 en was ik er dus door. YAY. :)

9 • naar Amsterdam
Mission failed. :( Ik ben wel naar Maastricht geweest, maar nog niet naar Amsterdam. Misschien ga ik wel in de Paas- of zomervakantie of tijdens een verlengd weekend.
10 • vloggen
Ik heb onlangs dé ideale camera gekocht. Ik kwam op het idee toen ik het artikel op Jiami's blog las. Ze had namelijk de Nikon Coolpix S6900 gekocht. In de kerstvakantie kocht ik hem ook en wat is het een leuk ding! Ideaal voor te vloggen en foto's te maken. Mijn eerste vlog verscheen vrijdag online. :)
11 • zelf mijn haar vlechten
Ik kan ondertussen al een gewone vlecht maken en ook twee kleine zijvlechtjes lukken ook aardig. Ik heb al verschillende keren geprobeerd om een visgraat te maken bij mezelf, maar telkens mislukt dit. Iemand tips? 
12 • kerstkaartjes schrijven
Mama kocht enkele doosjes met kerstkaartjes bij Albert Heijn. We hebben ze samen geschreven en verstuurd. Op tijd. Want er is tenslotte niets leuker dan een kaartje ontvangen voor de feestdagen (en dus niet erna).
13 • foto's afdrukken
Tijdens de kerstvakantie heb ik wel al fotopapier gekocht, maar moet eerst de printerdocumentatie zoeken, want zo'n fotoprinter kan soms ingewikkeld werken.
14 • zelf een driegangenmenu klaarmaken
Opnieuw gefaald, ik heb er eerlijk gezegd gewoon geen tijd voor gehad. Wel heb ik van mijn moeke een kookboek van Jeroen Meus gekregen, hierin vind ik vast veel inspiratie! 
15 • mijn parels opruimen
Yes, dit is me ook gelukt!
16 • koffie leren drinken
Bij mijn moeke dronk ik voor 't eerst een echte lekkere koffie, met extra veel melk. Dit verminderd natuurlijk de straffe koffiesmaak, waar ik niet zo van houdt. Volgens mij was het een latte macchiato.
17 • een item online bestellen
Ook dit is jammer genoeg niet gelukt, wel ben ik van plan om binnenkort parels te gaan bestellen in een webshop. Ik heb er eentje gevonden waar je ook kan betalen door middel van een bankoverschrijving. Dit vind ik de meest vertrouwelijke manier.

Al bij al ben ik heel tevreden van het resultaat, ik heb in totaal 11 van de 17 doelen behaald.

Welke doelen wil jij nog behalen?

Lots of ♡,
Florence

5 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen! Je hebt best veel doelen van je lijstje gehaald :). Ik dit jaar eindelijk ook een weekendje naar Amsterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen, ook niet zo'n standaard lijstje. Er staan echt leuke dingen op en wat fijn dat je veel hebt gehaald! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen. Wat heb je veel doelen gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Een vissegraat is absoluut niet zo moeilijk als het lijkt hoor! Ik heb het geleerd van een youtube filmpje, je vind daar echt goede filmpjes in duidelijke stappen! Dan lukt het je zeker! Wat fijn dat je ook zelf juwelen maakt, dat doe ik ook zo graag! Xoxo newyorkblossom.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem12 januari

  Mooi lijstje! Heel leuk om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen