Nog drie weken en dan start het avontuur

31 augustus 2015

Een week geleden was ik al vroeg uit de veren want er stond een belangrijk punt op de agenda: mijn inschrijving voor mijn toekomstig jaar definitief afronden. Deel 1, het online-gedeelte zat er al op. Rond half tien zat ik in de auto op weg naar mijn toekomstige school. Een rit die volgens de GPS een half uurtje zou duren, werd ineens een rondleiding doorheen Mechelen. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over mijn gekozen studierichting.


Het begon zo'n paar maanden geleden toen ik op een luie zondagochtend mijn laptopje openklapte, zoekend naar verschillende studierichtingen verspreid over alle hogescholen die Vlaanderen te bieden heeft. Van creatieve opleidingen zoals Grafisch Ontwerp en Interactieve Multimedia Design tot opleidingen waar talen en de wereld de hoofdonderwerpen zijn zoals Journalistiek en Toerisme. Ze stonden allemaal op mijn lijstje. Na vergelijkingen en doorstreepsessies bleven er nog drie keuzes over: Communicatie & Media Design, Interactieve Multimedia Design en Journalistiek. Het werd die laatste, want daar zitten gewoon al mijn grote passies in verwerkt. Talen, schrijven, de wereld zien. 

Ik heb gekozen voor Thomas More in Mechelen omdat ik (gek genoeg) geen band heb met de stad Antwerpen. Iedere dag twintig minuutjes met de trein op en neer zie ik wel zitten. En wie weet ga ik volgend jaar wel op kot. 

Wat studeer(de) jij?

Lots of ♡,
Florence

13 opmerkingen:

 1. Welke richting heb je eigenlijk gedaan van de middelbare? (Dan weet ik alvast of ik het ook zou kunnen doen later.) Ik ben erg blij dat ik er nog niet over hoef na te denken want ik heb geen flauw idee wat ik later een groot deel van mijn leven wil gaan doen, dag in dag uit. Veel succes en hopelijk bevalt het je een beetje! Ga je er af en toe nog wat over schrijven, over hoe het je bevalt? (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In 't middelbaar heb ik Creatie & Mode gestudeerd, iets totaal anders maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging :)

   Verwijderen
 2. Ah journalistiek heb ik ook heel erg over getwijfeld, heel veel succes, lijkt me een hele leuke opleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat spannend! Veel succes met deze opleiding!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes! :-) Klinkt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Journalistiek! Wauw! Wat een leuke keuze, ik weet nog helemaal niet wat ik wil worden of welke richting ik zou moeten kiezen, succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supertoffe opleiding! Succes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben een paar jaar terug ook naar voorlichtingsdagen voor de opleiding journalistiek geweest. Twijfelde alleen toch te veel. Uiteindelijk heb ik met particulier onderwijs in twee jaar twee diploma's binnen gehaald voor managementassistent en officemanager. Binnenkort begin ik weer met deeltijdopleidingen om me zo te kunnen specialiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel succes met je opleiding!! Ik heb maatschappelijke zorg gehandicaptenzorg gestudeerd, werk inmiddels alweer 3 jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen