Persoonlijk kletspraatje

29 augustus 2015

Ik begon in augustus met als doel om de dag te bloggen, maar sinds ik begon met werken is er toch iets misgegaan. In die tien dagen zijn er maar vier artikelen online gekomen. Hoog tijd voor een persoonlijke update over de afgelopen werkperiode, mijn resterende vakantie en de schooltijd die nadert. 

werk
Vanavond zit mijn laatste dag achter de kassa er (voorlopig) op. De tien dagen zijn zoals gewoonlijk weer voorbij gevlogen en zijn heel goed meegevallen. Het is zo leuk om achter de kassa te zitten, en dit omwille van enkele redenen: a) producten scannen waarvan je niet eens wist dat ze in de supermarkt te koop waren b) bekende gezichten zien (dit komt grotendeels omdat mijn huis, mama's werk en de supermarkt in dezelfde straat liggen) c) ik moet dus nooit kilometers ver fietsen/wandelen want op twee minuutjes ben ik er d) nieuwe jobstudenten/collega's leren kennen e) een leuk zakcentje erbij krijgen. Op de foto hierboven zie je trouwens een ideale werkoutfit: shirt, jeans en espadrilles. Hoewel ik het shirt moet inruilen in een uniformpje en ik heel stijlvolle, zwarte veiligheidsschoenen a.k.a. klompen aan mijn voeten moet. Maar dat terzijde. Hopelijk kan ik snel terug gaan want het is een hele fijne vakantiejob! 
school
Inmiddels ben ik me vorige maandag ook definitief gaan inschrijven voor het komende studiejaar. Ik ga Journalistiek volgen aan Thomas More in Mechelen. Doe jij het ook of ken je iemand die (dat) daar studeert, let me know! Maandag komt er trouwens een uitgebreider artikeltje online over school en al die dingen. Buiten dit allemaal, heb ik me ook opgegeven als buddy. Dit houdt in dat je buitenlandse studenten, exchange students dus, laat kennis maken met je studeerstad. Ik heb ervoor gekozen om dit vanaf december te doen, en als het mogelijk is om studenten van mijn eigen leeftijd te krijgen en ik zou een gat in de lucht springen moesten ze ook nog eens van een Spaanstalig land komen, dan kan ik mijn Spaans weer oefenen. :) 
vakantie
Mijn vakantie duurt nog tot 20 september, dus heb ik nog enkele dagen de tijd om te relaxen en aan niks te denken dat schoolgerelateerd is. Yay. Mijn plannen zijn onder andere vijf dagen naar Stockholm gaan, afspreken met Silke, een medestudente Journalistiek die ook een blog heeft en vooral veel vooruit werken. De maand september zal hectisch zijn, maar ook heel leuk (hoop ik toch)!  

Hoe gaat het met jullie?

Lots of ♡,
Florence

5 opmerkingen:

 1. Helemaal geen probleem dat je doel niet is gelukt, dan heb je ook even wat rust kunnen nemen. Ik ben erg benieuwd hoe die richting journalistiek je bevalt! Spaans lijkt me echt een erg mooie taal, die moet ik ook dringend eens onder de knie krijgen! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hoor dat je nog even vakantie hebt! Nog even lekker van genieten. Leuke werkoutfit, lekker comfi. En leuk om te lezen dat werken achter de kassa je zo bevalt :) Een zakcentje is altijd fijn en hé je bent ook weer een ervaring rijker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik werk ook bij in een winkel en achter de kassa staan is inderdaad het leukste! Oh wat leuk dat je nog naar Stockholm gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maakt niet uit dat je doel niet is gelukt toch, het is logisch dat je ook even rust moet pakken. Ik heb in de vakantie ook heel weinig tijd gehad om te bloggen maar ik ben nu weer helemaal terug! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh, spannend dat je je hebt ingeschreven voor journalistiek. Maar ja, het is echt perfect voor jou! Wauw, vakantie tot 20 september? Daar zou ik echt op dit moment alles voor willen doen, om nog een paar weken te kunnen chillen in de zon!! Ik ben echt benieuwd hoe de school en de richting je gaat bevallen! Xx

  BeantwoordenVerwijderen