Waarom ik wel in Nederland zou willen wonen

25 augustus 2015

Geloof het of niet: als ik de keuze had om te gaan shoppen in Antwerpen, dat zo'n vijftien minuutjes met de tram van mij thuis ligt, of in Maastricht, wat ongeveer 100 kilometer rijden is kies ik toch voor de laatste bestemming. Sinds een jaar of vijf is mijn liefde voor ons buurland enorm gegroeid. Ik ben er zo graag, dat het me niet zou verbazen moest ik er ooit gaan studeren/wonen. In dit artikeltje vertel ik je met heel veel enthousiasme waarom ik dit wel zie zitten.
winkels
Laten we beginnen met de winkels, of moet ik zeggen: ketens. Nederland heeft zoveel leuke ketens die wij in België a) niet hebben of b) wel hebben maar dan in een mini-variant. Zo denk ik aan de Xenos, Bijenkorf, V&D, Etos en Hema. Ik verlaat Maastricht nooit zonder deze winkels over te slaan, met als gevolg dat ik gepakt en gezakt op de trein terug naar huis zit. Lang leve Nederlandse ketens! 
kroketten
Een heerlijke Nederlandse snack. In Nederlands is de vleeskroket populair, maar hier in België eet ik vooral de aardappelkroket en als ik eens aan de Belgische kust ben, een verrukkelijke garnaalkroket met handgepelde garnaaltjes uit de Noordzee. Maar toch, hoe graag ik wel niet een kroket uit de muur wil halen. #ikwilookkroketautomateninBelgië
tv-series
Sorry België, ja, jullie maken goede televisie. Nederland is voor mij persoonlijk toch net wat beter en daarom zwijmel ik weg bij series zoals Flikken Maastricht en Penoza. Dat zijn de enige waar ik nu op kan komen, omdat we hier in België alleen maar NPO 1, 2 en 3 kunnen bekijken. Ooit was er op een Vlaamse televisiezender de Nederlandse serie Divorce, maar de twee laatste seizoen verschenen (nog) nooit in België. Grr.

supermarken
Hoe blij dat ik was toen de eerste AH opende bij mij in de buurt. Heel blij. Ik krijg spontaan honger nu ik dit typ, maar oh, wat hebben ze zo'n fijn assortiment. De meeste producten zijn ook beschikbaar in Belgische supermarkten, maar de typische hagelslag of toetjes die me aanstaren en fluisteren 'Neem mij mee! Neem mij mee'. Ja, elk bezoek aan de AH is toch wel heaven on earth. 
bloggers
Nederland staat nu eenmaal bekend als land van bloggers. In België is de blogger-hype intussen aan het groeien, maar toch blijven Nederlandse blogs mijn favorieten. Geen idee waarom. Het lijkt me heel fijn om bevriend te zijn met meiden die dezelfde hobby delen als mij: bloggen.
Limburgse vlaai
Te lekker. Wij hebben in Belgisch Limburg ook zulke lekkernijen, maar die van Nederland blijven toch wel op nummer 1 staan bij mij. Buiten allemaal zakken verlaat ik Maastricht niet zonder een piece of cake met abrikozen van 't Piepenhoes. Aanradertje!
hotspots
Doordat ik zoveel Nederlandse blogs volg, wordt mijn hotspots-lijstje steeds langer en langer. Bovenaan staan steden zoals Amsterdam (hoewel ik er al geweest ben ontdek ik meer en meer hotspots), Rotterdam en Utrecht.  

Wat is jouw favo Nederlandse stad?
Lots of ♡,
Florence

12 opmerkingen:

 1. Ik woon heel graag in Belgie, maar de winkels in Nederland zijn inderdaad wel leuk!
  En hun series ook! Zoals Julia's Tango <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh haha, wat grappig om dit te lezen! Inderdaad als ik dit lees mag ik toch wel trots zijn op ons Nederlandje. Alhoewel mij België ook echt een heerlijk land lijkt! En tsja, ik ben ook dol op 'Wie is de Mol', 'Hollands Next Topmodel' en 'Expeditie Robinson' X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om te lezen dat je zo enthousiast ben over nederland! Ik hou ook van de V&D en de bijenkorf, vooral de grote varianten in Amsterdam en Utrecht. <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf woon ik in Nederland. Ik vind het niet zo heel erg bijzonder, maar heel leuk om te lezen hoe mensen uit België erover denken :) Nu ben ik wel weer iets meer trots. Maar België lijkt me ook een leuk land!
  En net zoals LiefsLaaura hou ik ook heel erg van Wie Is De Mol.

  Liefs Josie
  josietamar.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha! Leuk om te lezen! En ja ik ben dol op kroketten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te horen wat je vindt van Nederland! Ik vind het zelf niet zo bijzonder omdat ik er woon. België lijkt mij wel erg leuk, vooral omdat daar volgens mij veel meer brocante markten zijn, maar ja het gras lijkt altijd groener aan de andere kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik begin binnenkort te studeren aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens mijn introductieweek ontdekte ik pas echt wat een mooie stad het is! Hier komen ook Belgen studeren, dus je zult niet alleen zijn. Verder is Maastricht ook erg mooi. Ze hebben daar veel leuke winkels en schattige straten. Overigens heb je die in heel Nederland wel... xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah, wat leuk om dit over 'mijn' land te lezen. Maar erm: je bent van harte welkom hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij vindt Flikken Maastricht beter dan onze originele Flikken?! :o
  De rest begrijp ik wel, winkelen in Nederland is inderdaad héééééél leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik snap echt helemaal wat je bedoelt! Hoewel ik graag in België woon vind ik het ook echt spijtig dat er niet echt de 'blogger-hype' is. Misschien dat het nog moet komen, maar de meeste grote Nederlandse blogs blijven inderdaad de leukste. :)

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. van dat bloggen snap ik ook wel, ik ging vloggen in italie maar serieus mensen keken mij echt aan van wat doe jij? haha maar vooral dat je dezelfde passie deelt is natuurlijk super. Diegene weet dan ook precies dat je veel tijd eraan kwijt bent en er veel tijd in moet steken om iets te bereiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja Penoza! :) dat kijk ik nu toevallig ook, haha!

  BeantwoordenVerwijderen