Mee met Flo: Maastricht

24 september 2015

Aan diegenen die nog steeds niet wisten dat Maastricht mijn favoriete winkelstad is, proficiat. Aan diegenen die dit wel wisten, ook proficiat (sorry voor deze Samson & Gert-imitatie, maar ik vond het wel leuk klinken). Sinds vorige maand verschijnt er maandelijks een nieuwe rubriek om mijn blog, getiteld 'mee met Flo: *naam van een stad*. Vandaag neem ik je mee naar mijn favoriete winkelstad (had ik dit trouwens al gezegd?) en toon ik je mijn favoriete hotspots.La Place
Ik steek nooit de Belgische grens terug over zonder een bezoekje te brengen aan het Vroom & Dreesman-filiaal. We kwamen redelijk vroeg aan en na een redelijk lange busrit van een uur begon onze maag toch al te knorren. Dit stond namelijk al zo lang op mijn verlanglijstje: eten bij La Place. Het klinkt misschien belachelijk, maar geef toe: alles ziet er even lekker uit en hoe leuk is het om er te genieten van een koffietje of kopje thee terwijl je gezellig naar buiten kijkt (en stiekem ook de mensen beoordeelt op hun uiterlijk, haha). Zo gezegd, zo gedaan. We deelden een focaccia, ideaal om terug te denken aan onze vakantie in Italië afgelopen zomer. We namen ook nog elk een zakje met pindarotsen mee: dit zijn pindatonen omhuld met pure- of melkchocolade. Zo lekker! Je ziet ze trouwens links op de foto hierboven. Lekker, snel en makkelijk om eens zelf thuis te maken.
Voor de Belgische liefhebbers: er zit ook een La Place in de Stadsfeestzaal in Antwerpen. Jippieee. 


H&M beauty
Verschillende Nederlandse bloggers vertelde al enthousiast over het vernieuwde make-upgamma van de Zweedse keten. Ikzelf wist niet zeker of deze lijn al in de Belgische verkooppunten aanwezig was, dus besloot ik een kijkje te gaan nemen bij de H&M in ons buurland. En ja hoor, hier was alles al gloednieuw en was het ene product nog net iets mooier dan het andere. Allemaal te mooi om te laten staan. Ik heb er wel niets gekocht, maar binnenkort ga ik er vast en zeker nog eens naartoe. Ik moet gewoon minstens één nieuw potje nagellak, subtiele blush of winterse oogschaduw hebben uit de nieuwe collectie.


Burgerlijk
Om ons dagje goed af te sluiten, gingen we lunchen bij Burgerlijk. Zoals de naam al verklapt, is dit een burgerrestaurant. Hier heb ik de meeste plaatjes geschoten, maar heb er absoluut geen spijt van. Hier heb ik de lekkerste burgers aller tijden gegeten, en geloof me, ik heb er al veel voorgeschoteld gekregen en vervolgens met plezier beoordeeld. Burgers? Ja, want ik koos een triootje (dit klikt zo fout haha). 3 mini burgers, de eerste met rundgehakt, de middelste met kalfsgehakt en de laatste met black tiger garnalen. Nomnom! Latoya koos voor een klassieke burger. Hierbij dronken we Pepsi, want in Nederland moet je nu eenmaal geen Coca-Cola drinken vind ik. :) Tien voor de burgers, tien voor het gezellige interieur en tien voor de geweldig goed uitgevonden naam! Aan-ra-der!


Ben jij ooit al in Maastricht geweest?

Lots of ♡,
Florence

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's, ik krijg meteen zin om een dagje naar Maastricht te gaan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een prachtige foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooie foto's! En het lijkt echt een hele leuke stad :) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, Florence, wat een mooie foto's! Ik hoor er de laatste tijd steeds meer over, over Maastricht dat ik er écht eens heen wil. Ik wist niet eens dat H&M in ons buurland een make-up afdeling had, oeps. Ik moest echt even lachen om die naam 'Burgerlijk', zo tof gevonden. Ziet er ontzettend gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah bij Burgerlijk zou ik super graag eens willen eten zeg! Eigenlijk ben ik nog nooit in Maastricht geweest, geloof ik... Snel eens doen denk ik zo haha. / Lov, Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie foto's en een leuke artikel ! ��

  BeantwoordenVerwijderen