Wat ik geleerd heb dankzij Zweden

12 september 2015

Sinds woensdagmiddag ben ik alweer terug op Belgische bodem. Deze vakantie was vooral ontspannend, maar tussen al de dagelijkse shopsessies en het camerageklik bij het maken van een plaatje, heb ik ook wat bijgeleerd. Ik heb dingen ontdekt, kennisgemaakt met nieuwe nog nooit eerder geproefde ingrediënten en heb sportkriebels gekregen.

granen, pitten en zaden zorgen voor girlpower
Haha, just kidding. Mijn standaard ontbijtje bestond voor 5 dagen niet uit Griekse yoghurt met mango, maar de sappige mango werd ingeruild voor cereals. Fijne ontdekking nummer 1. In de mengeling die ik at zaten o.a. zonnebloempitten, amandelen en goji bessen. Vooral dat laatste vond ik erg lekker. Je raadt nooit wat ik als eerste kocht in de supermarkt. Juist ja, een overheerlijke cereal mix.

er is niets mis met wandelen of lopen
Als er iets is wat ik veel heb gedaan, is het wel wandelen. Misschien net iets te veel, want ik ging naar huis met een enorme pijnlijke blein op mijn hiel. Hoe dan ook, in Zweden zijn er bussen, dus daarom niet noodzakelijk. Veel mensen doen alles te voet. Nog een reden voor goede stapschoenen (a.k.a. sneakers) te kopen. Ik ben trouwens jaloers op de moderne bussen waar gewoon één of andere robot de volgende halte afroept terwijl je de volgende haltes kan aflezen op zo'n digitaal scherm. Ook werd ik zaterdagochtend tijdens mijn wandeling langs één of ander meer overspoeld door het aantal lopers dat ik tegenkwam. Jong, oud, beginnend of gevorderd, van alles wat. Florence, waar blijven die nieuwe loopschoenen?


druiven zijn 't ideale tussendoortje
Volgens mij heb ik mijn hele leven nog nooit zoveel groene, ontpitte druiven gegeten. Zowel 's ochtends, als snack of 's avonds voor de tv: ze smaken altijd. Toen ik woensdagavond in de supermarkt liep, omdat mijn koelkast dringend aangevuld moest worden, zag ik bij de fruit- en groenteafdeling dat de druifjes 1+1 gratis waren. Yes! Precies of ze wisten dat ik er aan kwam, haha. 
durf te spelen met kleur in je interieur
Mooi rijmpje is dit trouwens, hé? De kleur typische Scandinavische stijl is uiteraard wit, maar als alles wit is, vind ik het net een beetje te clean. Daarom is het ideaal als je kleurrijke accenten toevoegt. Dit zag ik ook in het huisje waar ik verbleef. Ook is er niets mis met texturen of motieven combineren, zolang het maar niet té overdreven wordt en lijkt alsof een kleuter het heeft ingericht. Neem nu bevoorbeeld deze Oosterse schaal met druiven, gecombineerd met deze fleurige kussens. Je t'aime! 

water met citroenschijfjes
Ontdekking nummer twee. Ik ben niet zo'n waterdrinker (ik drink het eigenlijk veel te weinig), maar hier heb een oplossing voor gevonden: water met drijvende citroenschijfjes. Lekker verfrissend en ook nog eens gezond. 

taco's: nieuwe favo fastfood
In Stockholm kreeg ik de tweede avond iets voorgeschoteld wat ik nog nooit eerder had gegeten: taco's. Meteen al bij de eerste hap was ik al verkocht. Het is vullend, maar is (denk ik) veeeeeel gezonder dan 'n broodje met pitavlees of zo'n vettige hamburger van McDo. Ik vind het extra fijn om zelf te kiezen wat je in de taco's stopt. Ik ging voor gehakt, guacomoledip, tomatenblokjes, komkommerschijfjes en frisse mais. Alweer begin ik te watertanden bij het schrijven over en denken aan taco's. Hmmm. een beetje regen kan geen kwaad
Als je naar het noorden reist loop je het risico op lagere temperaturen, sterkere windvlagen en meer kans op regenbuien. Met een iets dikker jasje, wollen trui en goede wandelschoenen (lees: sneakers) ging ik erheen. De temperaturen vielen best goed mee. Enkel en alleen op zondag voelde ik een paar regendruppels. Eigenlijk zouden wij, inwoners van twee kikkerlandjes genaamd België en Nederland, best blij mogen zijn met onze minimumtemperaturen. Bij ons vriest het (gelukkig) niet al te vaak, in tegenstelling tot in Scandinavië. 
alleen vliegen is best leuk
Nog nooit eerder deed ik het alleen en nu zou ik er zelfs geen bezwaar tegen hebben om het opnieuw te moeten doen: alleen vliegen. Geen familielid, vriendin of kennis bij me, niemand. Ik had wel wat zenuwen op voorhand, maar eenmaal ik letterlijk met mijn hoofd in de wolken was, verdween de spanning. Je hebt minder snel afleiding en kan je focussen op je toekomstige/afgelopen reis. Net zoals ik nu doe, want dit artikel schrijf ik vanuit het vliegtuig, heel veel meters boven de grond vandaan. Want nu zit alles desnoods nog fris in mijn hoofd en zo vliegen de twee uren sneller voorbij (snap je het mopje?). 

Eet jij graag taco's?

Lots of ♡,
Florence

12 opmerkingen:

 1. Zo'n cereal mix klinkt wel erg lekker, moet ik ook eens proberen ookal ben ik meestal niet zo voor de notendingetjes. Mooie foto's heb je genomen! En druiven zijn inderdaad zo lekker! En je moet eens water met framboosjes proberen, ook erg lekker! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk artikel met hele mooie foto's ook! En ja, alleen vliegen lijkt me ook wel wat hebben eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw, wat zou ik ook graag eens naar zweden willen gaan xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's! Ik heb ook een tijdje geleden ondervonden dat druiven inderdaad een prima tussendoortje zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn om te lezen! Ik kan mij ook doodeten in druiven. Ik heb al van taco's gehoord, maar nog nooit gegeten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog nooit taco's gegeten, schande!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmm, taco's ;) En ik ben ook net terug van een reisje alleen en vind alleen het vliegtuig nemen echt geen probleem. Lekker op het gemak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zweden lijkt m zo'n tof land! Staat hoog op m'n lijstje! Je blog is zo leuk, ga gelijk volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zweden lijkt me super mooi! Ik heb ook eens alleen gevlogen naar Milaan om vervolgens net over de grens naar zwitserland te gaan waar mijn nicht woont. Alleen vliegen is eigenlijk net zo handig als de bus of trein nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. alleen vliegen lijkt me eigenlijk ook wel heel fijn, even helemaal op jezelf in de wolken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een heerlijk artikel! Ik hou van water met citroen, kan daar zo van genieten. En kleur in je interieur vind ik altijd zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! En je hebt super fijne dingen geleerd dankzij zweden! Vooral het kleur brengen in je interieur vind ik erg leuk en zo belangrijk! Erg leuk artikel!!! xx

  BeantwoordenVerwijderen