Een kleine update over mijn leventje in Barcelona

13 oktober 2016

Hola chicas! Hier ben ik weer. Eindelijk heb ik nog eens de tijd gevonden om te bloggen. Op 1 september ruilde ik mijn thuisland België in voor Barcelona en sindsdien heb ik het iedere dag zo druk gehad, dat ik ben vergeten te bloggen - op die paar ingeplande artikels na. Maar: ik ben terug. Hoog tijd voor een update!

school
Laten we het eerst hebben over de essentie van heel dit Erasmus avontuur: mijn studies. Op school gaat alles goed. Ik volg momenteel 5 vakken: Cinema & Culture, Cultural Environment in a Global Business, Literature, Political Science en Spaans. Die eerste drie zijn mijn persoonlijke favorieten. Het feit dat alles in het Engels wordt uitgelegd, is wel even aanpassen. Ondertussen ben ik hier al langer dan een maand en ik heb nog steeds geen spijt van mijn gekozen vakken en gekozen land. Qua studies zit ik hier volledig op mijn plaats. :')
verblijfplaats
Ook niet onbelangrijk als je in het buitenland gaat studeren: je verblijfplaats. In september deelde ik een twin room met een meisje van Chili - die helaas geen Engels sprak - maar sinds begin oktober heb ik eindelijk een single room! Dit betekent dat ik hier ook bezoek mag ontvangen en dat die bezoekers dus ook enkele nachtjes kunnen blijven slapen. Ideaal! Mijn kot ligt heel centraal gelegen, vlakbij Plaça Espanya voor de kenners. Momenteel zoek ik nog wat decoratie om het iets aantrekkelijker te maken. Tips zijn altijd welkom! 
vloggen
Sinds kort leg ik ook zo veel mogelijk van mijn momenten hier vast op camera. Deze fragmenten monteer ik dan tot één vlog en die verschijnt dan op YouTube. Zo weten mijn familie en vrienden een beetje wat ik hier allemaal uitspook. ;) Op maandag komt er een weekvlog online, de weekendvlog verschijnt op zaterdag. Ik denk er ook aan om nog een nieuw soort video te gaan uploaden - namelijk en favorieten-video, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Klik hier om naar mijn YouTubekanaal te gaan en aarzel vooral niet om te abonneren, vind ik fijn!
vrije tijd

Als ik niet op school ben, kan je me vinden in het centrum, op mijn kot of in één of andere leuke hotspot. Barcelona is een bruisende stad en ik probeer dan ook om elke vrije moment goed te benutten. Mijn lijst met leuke adresjes wordt alsmaar langer en langer, dus ik ben benieuwd of ik ze allemaal ga kunnen bezoeken.De tijd vliegt hier ontzettend snel, maar ik amuseer me hier enorm  (zoals je wellicht wel
merkt aan mijn vlogs). Barcelona tips mag je hieronder trouwens altijd linken! :')  Lots of ♡,
Florence

4 opmerkingen:

 1. Het ziet er naar uit dat je je goed amuseert, het lijkt me geweldig om zo een avontuur te beleven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je woning is dan inderdaad echt centraal gelegen, wauw! Wel erg veel verkeersdrukte hé, dat plein? Voor decoratie kan je ik je de Tiger aanraden, net als de Ale-hop (dat is die winkel met de koe op de stoep, er zijn verschillende filialen in de stad te vinden): allebei vol leuke spulletjes tegen een zacht prijsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ongelofelijk leuk, klinkt als een super toffe ervaring! Geniet ervan! xx

  LITAH

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk! En kei toffe vakken. Geniet ervan Flo ! Dikke kusjes xx

  BeantwoordenVerwijderen