Day Zero Project update #20

17 december 2016

Ongelooflijk dat het alweer tijd is voor de twintigste update van mijn Day Zero Project! Afgelopen tijd kon ik helaas geen doelen voltooien, maar ik kon wel verder werken aan twee doelen, die dus bijna voltooid zijn. Eentje is school gerelateerd, eentje is kerst-gerelateerd. Kijk je mee?
tien boeken lezen 🔛
Hier in Spanje heb ik het voorbije semester twee boeken uitgelezen. Voor het vak Cinema & Culture was dat Filmisms van Ronald Bergan. Dit boek geeft een overzicht van alle filmgenres van vroeger tot heden. Heel interessant om te kijken hoe de filmindustrie geevolueerd is! A Little History of Literature las ik dan weer voor het vak Literature (surprise, surprise). Ook zeer interessant, want het ging over de evolutie van literatuur (obviously). 
vijf recepten uitproberen 🔛
Van mijn Duitse vriendinnetje Katrin, die hier ook op Erasmus is in Barcelona, kwam ik te weten dat de Duitsers heel gelovlig zijn wat de adventperiode betreft. Dan bakken ze blijkbaar koekjes en komen ze elke zondag samen. Dit hebben wij hier ook twee maal gedaan, en telkens hebben we koekjes gebakt. Ik bakte twee soorten Belgische koekjes en Katrin leerde me Duitse koekjes maken. De receptjes zullen binnen enkele dagen nog online komen, voor het geval je nog iets moest zoeken als versnapering bij de koffie tijdens de feestdagen. :)

Lots of ♡,
Florence

10 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen! Heerlijk zelfgemaakte koekjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt zo gaaf dat je in Barcelona bent! Wow 10 boeken zijn er veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jullie Belgische en Duitse koekjes bakten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Love Barcelona! En ik ben benieuwd naar de receptjes! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die koekjes zien er zo lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk samen koekjes maken! Ze zien er heerlijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat gaaf dat je in Barcelona bent! Super leuk om zo ook andere culturen te leren kennen, in dit geval de Duitse. Het lijkt me zo leuk en leerzaam/goed voor je eigen ontwikkeling om in het buitenland te studeren! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk om je updates te kunnen lezen. Ik heb 'boeken lezen' ook op mijn lijstje staan, en dat gaat zooo traag vooruit hier. Haha. Ik neem er de tijd maar niet voor. Haha. De koekjes zien er trouwens echt heerlijk uit. Hmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat jullie koekjes hebben gebakken, ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen