{2} Snijdt het vanillestokje in de lengte open. Schraap de zaadjes eruit en doe ze bij de boter.
{3} Voeg het ei en snuifje zout er aan toe.
{4} Doe er lepel per lepel de bloem bij.
{5} Maak een bol van het deeg. Verpak het in huishoudfolie en laat het opstijven in de koelkast.
{6} Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
{7} Steek de koekjes uit met een vormpje. Let op, sommige koekjes moet je ook uitsteken in het midden.
{8} Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
{9} Eens ze afgekoeld zijn, kan je de 'setjes' gaan vormen. Neem een koekje zonder opening, besmeer de bovenkant met confituur en leg er een koekje met opening op.
{10} Vul nadien ook de opening met confituur.
{6} Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
{7} Steek de koekjes uit met een vormpje. Let op, sommige koekjes moet je ook uitsteken in het midden.
{8} Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
{9} Eens ze afgekoeld zijn, kan je de 'setjes' gaan vormen. Neem een koekje zonder opening, besmeer de bovenkant met confituur en leg er een koekje met opening op.
{10} Vul nadien ook de opening met confituur.
CAROLINZ SCHOKOHERZEN
• 100 g suiker
{2} Stop het deeg een uur in de koelkast.
{3} Rol het deeg open tot het een dikte van 0,5 cm heeft.
{4} Steek dan de vormpjes uit.
{5} Leg ze op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven voor 8 minuten.
ZANDKOEKJES MET (OF ZONDER) GLAZUUR
{2} Snijdt het vanillestokje in de lengte open. Schraap de zaadjes eruit en doe ze bij de boter.
{3} Voeg het ei en snuifje zout er aan toe.
{4} Doe er lepel per lepel de bloem bij.
{5} Maak een bol van het deeg. Verpak het in huishoudfolie en laat het opstijven in de koelkast.
{6} Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
{7} Steek de koekjes uit met een vormpje.
{8} Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
{9} Versier de koekjes tenslotte met glazuur (bloemsuiker gemengd met water) en sprinkles.
* * *
{6} Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
{7} Steek de koekjes uit met een vormpje.
{8} Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
{9} Versier de koekjes tenslotte met glazuur (bloemsuiker gemengd met water) en sprinkles.
* * *
Hoe waren jouw feestdagen tot nu toe?
Ah ziet er leuk uit! Ik ben gister naar de film geweest en daarna uit eten! 1e kerstdag vierde ik bij mijn schoonfamilie. Hoop dat jij ook fijne dagen gehad hebt!
BeantwoordenVerwijderenWat onwijs schattig zien ze eruit!
BeantwoordenVerwijderenwat een mega leuke koekjes, ze zien er in ieder geval erg smakelijk uit! X
BeantwoordenVerwijderenZe zien er echt zo schattig uit!
BeantwoordenVerwijderenOoh, hoe schattig allemaal!
BeantwoordenVerwijderenZe zien er superlekker uit.
Dit ziet er echt ontzettend lekker uit, vooral die koekjes met confituur in! :) X
BeantwoordenVerwijderenWat super leuk gedaan! Het ziet er ook nog eens lekker uit, kon ik ze maar uit mijn beeldscherm pakken, haha xx
BeantwoordenVerwijderenOh het ziet er zo lekker zo lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderenOeh, ziet er super lekker uit. Die koekjes met confituur... yum. Ik krijg er gelijk honger van. Oeps :)
BeantwoordenVerwijderenOhh wat ziet dit er feestelijk en leuk uit! Altijd als ik koekjes ga bakken komt het er nooit zo uit te zien en zit de keuken (en ik zelf) er helemaal onder haha! Maar als ik deze foto's zie krijg ik spontaan weer dat gevoel dat ik als kind altijd had.
BeantwoordenVerwijderenO jee, wat ziet dat er allemaal lekker uit! De koekjes met confituur zien er wel heel erg smakelijk uit. Ik merk dat ik dit jaar eigenlijk niet heel veel heb gebakken, ik wil dat volgend jaar zeker meer doen! Fijne jaarwisseling alvast <3
BeantwoordenVerwijderenOh wat leeeuk! Vooral die eerste, die doen me altijd denken aan Duitsland. Geen idee waarom maar vind het echt Duitse koekjes hahah
BeantwoordenVerwijderenaah wat zien ze er leuk uit!! Veel plezier vanavond!
BeantwoordenVerwijderen