Nog even en mijn studentenleventje zit er voorlopig op

1 april 2018

Even terugspoelen naar september 2015. Met een bang hartje wandelde ik de hogeschool in Mechelen binnen om er te beginnen aan mijn bacheloropleiding journalistiek. In de afgelopen drie jaar heb ik enorm veel bijgeleerd en ik heb nog geen seconde spijt gehad van de keuze die ik destijds maakte. Vorige week stelde ik mijn allerlaatste magazine voor aan de jury, wat betekent dat mijn studentenleventje er bijna opzit. Eerst staat er nog een stage voor de deur. Hoog tijd voor een update dus!

magazine als bachelorproef 
De afgelopen vijf weken stonden volledig in het teken van mijn bachelorproef. Samen met mijn vriendinnetje Shani maakte ik een magazine over Antwerpen als eindwerk. De periode stond volledig in teken van interessante verhalen over de stad zoeken, interviews afnemen en het magazine lay-outen. Na veel zweten, zwoegen, lachbuien en af en toe een traantje weg te pinken verzonden we de pdf naar de drukker. Gelukkig was het er die namiddag weinig volk, waardoor we het magazine diezelfde dag nog konden ophalen. Het kreeg de naam Amsuantwerpen en telt 80 pagina's. Ik heb het ook online gepubliceerd op Issuu voor mocht je het willen lezen. :) Alvast veel leesplezier moest dat het geval zijn!


stage bij Gazet van Antwerpen
In het tweede deel van dit semester loop ik stage binnen een journalistiek bedrijf, zodat ik klaargestoomd wordt voor de arbeidsmarkt. Overmorgen, op dinsdag 2 april, start ik als stagiair bij Gazet van Antwerpen. Ik ben natuurlijk zelf een trotse Antwerpse en heb er uiteraard ontzettend veel zin in om te gaan schrijven voor de lokale krant. Mijn initialen zijn (fewn), dus mocht je een artikel van de GVA lezen en er deze afkorting achterstaat, weet je dat ik het geschreven heb :D Ik ben heel benieuwd maar ben er zeker van dat het een leerrijk proces gaat zijn! In totaal werk ik tien weken lang op de redactie op Linkeroever, een halfuurtje van bij mij thuis met de metro. Waarschijnlijk ga vloggen, maar updates kan je ook zeker hier op m'n blog verwachten :)


© foto's door Amber Pelgrims

wat na mijn stage?
Mijn laatste stagedag is op 8 juni, dus daarna heb ik nog drie weken vrij tot de zomer 'officieel' begint. Voorlopig staat er nog niets boeiend op de planning: ik ga twee weken werken en de overige zeven dagen heb ik nog niets gepland. Eind juni is er een afstudeerfeest samen met studenten van mijn opleiding en andere opleidingen. In juli wil ik graag nog wat werken en augustus en september wil ik graag vrijhouden om nog wat reisjes naar het buitenland of uitstapjes in eigen land te maken. 

Ik zie mezelf nog niet werken, dus wil graag nog een tweede opleiding volgen. In BelgiĆ« zijn er ontelbaar veel opties maar ik denk dat studies zoals toerisme of communicatiemanagement goed aansluiten bij journalistiek. Bij die laatste opleiding kan je er zelfs voor kiezen om een traject digital media manager te volgen. Ik ga alvast een kijkje nemen op de infodag en nog wat research doen naar mogelijke andere opleidingen. Hopelijk kan ik in Mechelen blijven studeren want de voorbije drie jaar heb ik me er echt thuis gevoeld, ondanks dat het geen typische studentenstad is. Ik hou jullie zeker op de hoogte wat mijn studentenleven betreft, dus stay tuned!

* * *

Wat wil jij graag studeren? /
Wat heb je gestudeerd? 

Lots of ♡,
Florence

12 opmerkingen:

 1. Wauw!! Ik heb het net even doorgebladerd (virtueel dan toch) en het is zo mooi!!! Echt kei schoon vormgegeven enzo! Veel plezier bij je stage!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat gaaf! Het is ook zo mooi vormgegeven. Veel plezier bij je stage :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel erg leuk magazine!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wauw proficiat met je magazine, het ziet er geweldig uit en een leuk concept! Ik wens je natuurlijk ook heel veel succes met je stage maar ik heb er het volste vertrouwen in dat je dat super gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wauw wat een opdracht! Heel gaaf! Het ziet er ook ontzettend mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel voor je reactie! Ik ben zelf ook benieuwd wat het gaat worden, want er is ook zoveel keuze he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe mega spannend is het allemaal wel niet zeg! Dat magazine ziet er mega goed uit! (: Eerlijk ik zou ook niet klaar zijn om te gaan werken ben wel benieuwd wat je zou gaan studeren daarna! (: Komt allemaal in orde (:

  BeantwoordenVerwijderen