Pastelkleurige sieraden van de markt

15 juni 2014

Zoals je misschien al gemerkt hebt, was ik enkele weken geleden voor een paar daagjes op vakantie in Italië. In het centrum van Viareggio, de stad waar ik verbleef, staan er donderdagvoormiddag allemaal marktkraampjes op de promenade en in het centrum van Viareggio. Ook tijdens deze vakantie kon ik er niet aan weerstaan. Ik ging niet met lege handen naar huis, want ik kocht enkele leuke sieraden. 

Na ons heerlijke ontbijt bij patisserie Nilo's besloten we eerst een wandelingetje te maken langs de zee, op de promenade dus. Daar stond het namelijk vol met allemaal leuke kraampjes. Van kleding tot schoenen en van lederwaren tot kruisproducten. Die laatste vond ik echt heel bizar, aangezien het grootste aantal kleding en accessoires verkoopt.


Mijn eerste aankoop was een crèmekleurig armbandje met zilveren steentjes erin, dat tien euro kostte. Het bandje op zich is een soort van knooptechniek, als sluiting heeft men een macramé-sluiting gebruikt. Heel handig, zo blijft het me altijd passen, ook al heb ik later als omaatje bredere polsen.

Tegen half één gingen we nog eventjes het oude stadscentrum in, want ook daar sloten de marktkramers om 13 uur hun deuren, hoewel er eigenlijk geen deur is, haha. :) Mijn ogen werden meteen geleidt naar het leuke kraampje vol sieraden. Ik zag er een mandje met leuke armbandjes die te koop waren voor €1,50. Ze waren verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren zoals koraalroze, oceaanblauw, zwart en wit. Ik koos voor de laatste kleur, het is eigenlijk eerder crème in plaats van wit, dus het past perfect bij mijn armbandje dat ik eerder die dag kocht. Mijn mama nam het zwarte armbandje mee.
 

Bij datzelfde kraam lag er ook een paar leuke oorbellen. Ze hebben geen typisch oorhaakje en zitten ook niet vast. Ik heb eigenlijk geen idee hoe zo'n haakje heet, maar hoe dan ook, ze bengelen. Dus zijn ze perfect voor mij! Er zit een pastelroos steentje in én de afwerking is rosékleurig. De normale prijs was 16 euro, maar er was een korting van 50%, dus betaalde ik er €8 voor!


Toen ik al twee sieraden had uitgekozen, wandelde ik nog even tot het uiteinde van datzelfde kraampje. Daar lagen allemaal leuke ringen in verschillende vormen, kleuren en maten. Ik zag er een leuke ring liggen, in een rechthoekige vorm. Ook deze ring was in pastelkleuren: roze en crème, met een zilveren 'diamant' in het midden. De ring had, net zoals de oorbellen, roségouden details. Hij was gemaakt op elastiek, dus dat was ook weer een pluspunt. Ik kocht hem voor 5 euro.


Ik ben blij met mijn nieuwe sieraden, elke keer als ik ze aandoe ga ik terugdenken aan de leuke vakantie die ik heb beleefd!

Koop jij graag souvenirs?

Lots of ♡,
Florence

6 opmerkingen:

 1. Ik ben een typische toerist die altijd te veel souvenirs koopt. Plaatselijke markten zijn altijd gevaarlijk voor mij :-) Die crème-kleurige armband vind ik heel mooi! Hopelijk heb je een goeie reis gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik ben er ook zo eentje :) Bedankt! En ja hoor, er komt binnekort een artikeltje over online!

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige sieraden! Echt alles is mijn smaak, ik zou het ook zo hebben uitgekozen haha. Ik vind vooral de ring prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke items. Ik vind het altijd zo leuk om van die kraampjes af te struinen op vakantie. Mooie foto's ook! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen