Yo hablo español

13 september 2014

Say what? Ja hoor, je leest het goed! Ik spreek Spaans. Een andere taal leren spreken stond al lang op mijn lijstje en het is er eindelijk van gekomen want ik ga elke maandagavond naar de Spaanse les! 


Het gedacht is er eigenlijk gekomen omdat mijn ultieme vakantiedroom is om naar Cuba te gaan. Drei keer raden welke taal ze daar spreken op het Caraïbische eiland? Spanas! Ook omdat ik een grote passie heb voor talen had ik er nog meer zin in.


Eigenlijk is het allemaal heel snel gegaan. Ik kon kiezen tussen twee scholen en het cursusaanbod, de prijs en de periode waren ongeveer op beide locaties gelijk. De ene school was net iets beter qua bereikbaarheid dus koos ik de dichtstbijzijnde school. Ik wou me online inschrijven op 31 augustus maar dit verliep niet vlot. Daarom liet ik me op 1 september inschrijven in de school zelf, waar ik nadien ook mijn eerste les kon volgen omdat de dag die ik had gekozen een maandag was.


Vanaf nu spendeer ik dus mijn maandagavonden achter de schoolbanken om Spaans te leren. Ik zit in een klas met ongeveer een dertig tal mensen met verschillende leeftijdscategorieën. En ik ben er niet alleen, want ik leer namelijk Spaans met mijn klasgenootje Safra die afkomstig is uit de Dominicaanse Republiek. Ze heeft dus al wat meer ervaring op vlak van Spaans praten maar wil vooral haar schrijfkunsten verbeteren.


Inmiddels zit de tweede les er al op en tot nu toe gaat alles prima. Ik heb al de uitspraak van woorden, het alfabet en de cijfers van 1 tot 10 geleerd. Ook de leerkracht en de cursus vind ik leuk, wat natuurlijk ook wel belangrijk is. Adiós en tot in de volgende blogpost! 


Welke talen spreek jij?

Lots of ♡,
Florence

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je Spaans aan het leren bent!

  Liefs‚
  Eva ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had dit boek ook vorig jaar haha! Dit jaar heb ik alleen nog seminarie Spaans, niet echt les dus. Veel plezier! Ik versta het een klein klein beetje haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh dit is gaaf zeg! Ik vond Frans altijd al een hele mooie taal, maar Spaans zou ik nog veeeel liever spreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk dat je naar de Spaanse les gaat, veel succes ermee!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk dat je naar de Spaanse les gaat! Ik heb het twee jaar gevolgd op de hogeschool en het is zonder twijfel een van mijn favoriete talen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spaans is een leuke taal! Succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou ook graag Spaans willen leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg veel succes! Zelf had ik in mijn opleiding de kans om het keuzetraject spaans te kieze, maar ben uiteindelijk voor sociaal culturele trends gegaan. Mijn frans is al niet zo heel goed, dus laat ik dat maar eerst even beter worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk :) Cuba is echt een geweldige bestemming, en het lijkt me nog fijner als je dan ook makkelijk met de locals kan communiceren :)

  BeantwoordenVerwijderen