17 before 18

10 november 2014

Het is vandaag 10/11 en over exact twee maanden, op tien januari, word ik 18 jaar. Je kent het vast wel: je droomt van iets of stelt iets wat je al lang wilt doen of hebben weer opnieuw uit, keer op keer. Ik heb 17 doelen gekozen uit mijn eindeloze lijst die ik graag wil behalen voor mijn verjaardag aanbreekt. Benieuwd naar mijn doelen?

1 • 100 volgers behalen op Bloglovin'
Al zo lang wacht ik erop, op het moment dat het volgersaantal op Bloglovin' van twee naar drie cijfertjes gaat. Ik ben van plan om mijn blog meer te promoten zodat ik meer volgers en lezers kan krijgen. 
2 • een sleepover houden
Ik heb dit al verschillende keren gehouden maar dit was telkens omdat ik jarig was. Omdat mijn mama Nieuwjaar gaat vieren bij vrienden, stelde ze voor om hier een sleepover te doen. Ons appartementje is redelijk klein maar als we wat schuiven met de stoelen en tafels en iedereen zijn eigen matrasje en slaapzak meeneemt kan ik zoveel mensen vragen als ik wil! Uiteraard gaan we dit vieren met hapjes, sushi en champagne. Oh en de volgende dag lekker uitslapen, nog een voordeel! 
3 • een landkaart kopen
Geen idee waar ik deze ga vinden, misschien bij de kringloopwinkel? Anders druk ik er gewoon eentje af en lijst ik hem mooi in.
4 • 'I love you' kunnen zeggen in 20 talen
Ik kan het al in het Duits, Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Noors maar ik wil graag nog in 13 andere talen deze boodschap kunnen zeggen. Je weet maar nooit welke nationaliteit je toekomstige vriendje heeft!
5 • alle PLL-afleveringen kijken
Ja, ik zit al aan de tiende aflevering van het laatste seizoen maar dit betekent dat ik er nog enkele moet kijken inclusief de Halloween special, als die al online verkrijgbaar is.
6 • slagen voor mijn examen Spaans
Op maandag 8 en 15 december hebben we schriftelijk en mondeling examen van Spaans. Ik ben erg benieuwd en ik ga nog hard moeten studeren, zolang ik er maar door ben ben ik blij. :)
7 • mijn iTunes-lijst opruimen
Hoe irritant is het wel niet als je wel drie keer na elkaar een nummer moet skippen omdat het passé is of omdat je het niet meer goed vind? Bij mij komt dit de laatste tijd veel voor, dus hoog tijd voor een schoonmaak in mijn Itunes-lijst! 
8 • mijn theoretisch rijbewijs halen
Yes, nog een examen. Maar dit keer een leuke! Op school krijgen we namelijk de kans om net voor de kerstvakantie lessen te volgen waarbij je de theorie leert om je rijbewijs te halen. Het examen is op maandag 6 januari, enkele dagen voor mijn verjaardag dus. 

9 • naar Amsterdam
Graag zou ik eens de trein nemen naar Amsterdam, om er lekker te gaan kerstshoppen. Het lijkt me sowieso een leuke stad om te gaan shoppen, maar dit meemaken in  de kerstperiode lijkt me nog magischer.
10 • vloggen
Tot nu toe heb ik nog maar één keer gevolgd in heel mijn blog-carrière Graag wil ik een volgcamera van Nikon gaan kopen, misschien de Nikon Coolpix S6900, die heeft een WiFi-functie en je kan er ook selfies mee maken! Ook ga ik me bezig houden met het editen van filmpjes in iMovie. 
11 • zelf mijn haar vlechten
Er bestaan verschillende technieken om je haar mooi te vlechten, maar de visgraat (die schuin over een schouder hangt) blijft mijn favoriet. Zelf mijn haar vlechten kan ik niet, dus dit zou ik willen oefenen voor de spiegel. 
12 • kerstkaartjes schrijven
Vorig jaar zijn mijn mama en ik het compleet vergeten om kerstkaartjes te versturen. Misschien moeten we dit jaar extra vroeg beginnen schrijven zodat ze al geschreven zijn voor de drukke feestperiode begint.
13 • foto's afdrukken
Al ruim zo'n drie jaar staat er bij ons een printer in de living die niet alleen documenten kan afdrukken maar ook mooie digitale foto's kan afdrukken op fotopapier. Nooit eerder heb ik dit geprobeerd maar waarschijnlijk zal dit niet zo moeilijk zijn. Het is in elk geval sneller klaar dan dat je met je USB-stick naar de fotografiewinkel gaat. 
14 • zelf een driegangenmenu klaarmaken
Ik ben verzot op eten, maar heb nog nooit zelf een menu klaargemaakt. Meestal als ik zelf eten klaarmaak stop ik gewoon een kant-en-klare maaltijd in de microgolf of een Dr. Oetker-pizza in de oven. Er bestaan volgens mij zo'n simpele maar lekkere gerechtjes dus zou ik graag zelf een menuutje willen samenstellen dat ik kan klaarmaken voor mijn mama op een zondag of zo.
15 • mijn parels opruimen
Inmiddels heb ik al acht dozen gevuld met parels in allerlei maten, kleuren en vormen maar het wordt stil aan zodanig veel dat ik geen duidelijk overzicht meer heb. Ook zijn er parels die ik niet meer gebruik en waarvan ik niet meer weet waarom ik ze ooit heb gekocht of mooi gevonden. Cleaning time!
16 • koffie leren drinken
Jup, ik moet toegeven dat ik nog nooit koffie heb gedronken. Alhoewel, geproefd heb ik al maar de tas heb ik niet leeggedronken. Ik houdt gewoon niet van de koffiebonensmaak. Er bestaan zoveel soorten koffiebereidingen en er moet er vast toch wel eentje zijn die ik wel lekker vind? Misschien een Latte Macchiato? Wie weet verzacht de melk de straffe koffiesmaak wel.
17 • een item online bestellen
Mijn mama heeft het er niet zo voor dat ik online dingen koop. Zelf heb ik het nog nooit geprobeerd, hoewel een vriendin van mijn mama wel items van Snapstore heeft gekocht. Mijn mama vindt het niet zo veilig omdat je dan enkele vertrouwelijke codes moet doorgeven, maar toch wil ik het eens proberen. Er zijn zoveel leuke webshops zoals ModeMusthaves, Choies en natuurlijk ook Zalando!

De doelen-lijst is redelijk lang, maar op zich wel haalbaar denk ik.

Welke doelen wil jij nog behalen?

Lots of ♡,
Florence

2 opmerkingen:

  1. Ik hoop voor je dat het lukt ! ik hou zelf echt van sleep overs zo gezellig altijd!
    Liefs,
    anniekkx.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk lijstje. Hopelijk lukt het je! ♥

    BeantwoordenVerwijderen