Over de ontmoeting die mijn zomer veranderde

22 juli 2015

Onlangs plaatste ik een artikel online waar ik 24 dingen opsomde die ik deze zomer wilde gaan doen. Zo ging ik ook naar Italië, wat een onvergetelijke vakantie werd. Niet enkel het prachtige weer, het eten om duimen en vingers bij af te likken speelde hierbij een rol, maar op de laatste dag gebeurde er wel iets heel onverwachts, ik ontmoette iemand heel speciaal...
first discovery
Op woensdagavond ging ik samen met mijn mama en Latoya iets eten in een restaurantje vlakbij de passegiata, ook wel bekend als de Italiaanse versie van de Meir. Een paar tafels verder zat een familie te dineren: twee vrouwen, een man en een jongen, ongeveer even oud als mij. Ik moet je zeggen, hij was best aantrekkelijk. Groot, donkerbruin haar, getinte huid en burgundy polo. Soms hadden we zelfs oogcontact. We beëindigden ons diner en gingen nog wat winkelen, late night shopping is trouwens wat ik zo leuk vind aan Italië. 
first laugh
Nietsvermoedend zaten Latoya en ik de volgende avond in de lobby door onze Bloglovin' feed te scrollen, terwijl we wachtten om mijn mama. Zij was zich nog aan het optutten in de kamer. We hoorden de 'ping' van de lift en dachten uiteraard dat het mama zou zijn die er uit stapte maar nee, het was hem. De burgundy boy. Binnen de seconde verscheen er een lach op ons gezicht en werden onze kaken waarschijnlijk rood, hehe. Hij keek naar ons, deed zijn zonnebril af en lachte. Nadien verdween hij naar buiten en na een tijdje wandelden ook wij naar ons restaurantje...


first 'hi'
Twee dagen later liep ik samen met Latoya naar beneden, voor ons dagelijkse lobby-ritueel. Toen we bijna op de gelijkvloers waren, hoorden we voetstappen. Latoya liep voor mij en enkele minuten later kruiste ik burgundy boy zijn pad en keek ik recht in zijn diepblauwe ogen. Hij lachte, maar geen idee of ik eigenlijk heb terug gelachen, ik was zo verbaasd, haha. Even later gebeurde het opnieuw, hij kwam uit de lift, deed zijn zonnebril deze keer niet af maar kwam recht op ons afgelopen. Althans, dat dachten we. Hij zei 'hi', ging naar het toilet en liep dan weer het hotel uit... We gingen weer eens eten op de passegiata, dit keer in een ander tentje. Wie oh wie zat er daar te tafelen? Juist ja, hij weer. Toevallig is het allemaal wel...
first talk
Maandag was alweer onze laatste dag aangebroken. Ik zat samen met Marianne, een vriendin van mama, in de ontbijtzaal. Ineens liep hij daar helemaal alleen binnen, zonder ouders. Latoya en ik hadden ondertussen al door dat hij een uitslaper was en graag later ontbeet. Marianne had al opgevangen dat ik hem leuk vond, dus stapte ze op hem af en vroeg ze vanwaar hij was. Hij kwam van Zweden, maar is half Zweeds, kwart Fins en kwart Belgisch. Ja hoor, BEL-GISCH. :) Zijn grootmoeder woont in Wallonië. We praatten nog even, ik voegde hem toe op Facebook en  ging verder naar het strand. 

first walk
Al snel sprong mijn gsm aan en vroeg hij of ik mee wilde gaan wandelen. Hij zat op een andere bagno (typische rijen met parasols en ligbedden in felle kleuren) dan ik maar we besloten om naar elkaar toe te wandelen. Samen maakten we een wandeling langs de zee en leerden we elkaar beter kennen... 's Avonds vond ik een cadeautje voor mijn hotelkamerdeur, hij kocht een mooie kubus, die volledig uit marmer bestaat. Zo lief! 
first trip
Toeval of niet: hij komt in augustus naar België. We chatten nu ook dagelijks en hij komt drie dagen hier logeren en ik ga hem Antwerpen tonen. :) Alsof ik nog niet genoeg het woordje 'toeval' heb vermeld in dit artikel, er is nog één ding. Ik was bijna zo goed als zeker om in september een paar dagen (alleen) naar Stockholm te gaan. Ik mag dan ook bij hem in Zweden logeren. 

Ik houd jullie zeker op de hoogte van al mijn Belgische en Zweedse avonturen met Måns, dat is trouwens zijn naam. Net zoals de Eurovisiesongfestivalwinnaar van dit jaar. Toevallig weer, hehe. 

Wat ga jij nog doen deze zomer?

Lots of ♡,
Florence

12 opmerkingen:

 1. Wauw! Wat een verhaal. Volgens mij bestaat toeval niet hoor. Zéker niet na het lezen van dit artikel ;) Zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik reageer eigenlijk nooit (niks persoonlijks hoor.. ik reageer gewoon bijna nooit op blogs, in het algemeen) maar nu dus wel eens want: superleuk!! En ook heel leuk geschreven, zoals altijd :)
  Stockholm is trouwens een heel leuke stad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, wat leuk zeg!
  Ben benieuwd naar het vervolg hihihi!

  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh zalig! Net als in de films haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Awh, wat lief om te lezen. Net als in een film, alles is zó perfect en toevallig, zowat te mooi om waar te zijn (voor jou tenminste haha!). Veel geluk nog saampjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem22 juli

  Wat een leuk en lief bericht! Veel geluk samen :-)
  Liefs, Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben benieuwd naar al je verhalen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook benieuwd naar het vervolg, zo romantisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aaaaah! Ik ben zo benieuwd :) Dit is allemaal zo toevallig en romantisch, het lijkt wel een filmscript :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah dat is lief zeg en wat leuk dat hij een cadeautje voor je achter liet!

  BeantwoordenVerwijderen