25 food questions TAG

5 augustus 2015

Eten, het is en blijft een ding dat ik graag doe. Zoet, zout, pikant, zuur, bitter, ik vind het allemaal lekker. Op verschillende blogs kwam ik de 25 food questions TAG tegen en als bourgondiër kon ik het niet laten om deze vragenlijst in te vullen. Have fun! 

WAT IS JE FAVORIETE ONTBIJT?

Dagelijks begin ik de dag met een bakje Griekse yoghurt met stukjes mango erin. Als ik wat meer tijd heb, eet ik er nog een toastje bij met kippenwit of Philadelphia.

HOE DRINK JIJ JE KOFFIE?
Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n coffee addict, dus drink ik in de winter liever een kopje thee. Misschien moet ik deze zomer wel op zoek gaan naar de koffiesmaak en topping die ik wel erg lekker vind.

WAT ZIT ER OP JE LIEVELINGSBROODJE?

Ik eet graag een broodje als luch, en heb dan ook niet echt meteen een favoriet, dus heb ik er drie uitgekozen: 1) met zalm en een frisse dressing 2) met mozarella, tomaat, pesto en ham 3) met kippen- of kalkoenfilet en rucula. 

SOEP OF SALADE?

Dit is bij mij afhankelijk van het seizoen. In de winter eet ik heel graag soep, het liefst verse kervelsoep of Chinese tomatensoep van de Appie. Als de temperaturen hoger oplopen eet ik met plezier een slaatje op. Dit kan vegetarisch zijn, met kippenreepjes of met bijvoorbeeld heerlijk gekruide scampi's. 

WAT IS JE FAVORIETE KOOKBOEK?

Kookboeken hebben we hier niet echt in huis. Voor mijn achttiende verjaardag kreeg ik wel een kookboek van Jeroen Meus. Deze zomer ga ik er vast en zeker wat receptjes uitkiezen om ze vervolgens klaar te maken. 


NOOIT MEER ZOET OF NOOIT MEER HARTIG?

Dan kies ik voor nooit meer hartig. Ik kan niet leven zonder chocolade, ijsjes, koekjes, taart, fruit en andere zoetigheden. 

WELK(E) KEUKEN(LAND) IS JOUW FAVORIET?

Zonder twijfel Italië. Ik eet ook wel eens graag Aziatisch, maar ik denk dat ik liever elke dag pasta of pizza eet.

WAT IS JE FAVO FOODFILM?

Hmm. Dit is een moeilijke. Ik denk dat ik dan voor Chocolat ga.

WAT IS JE GUILTY PLEASURE?

Een lekker stukje chocolade, definitely.

WIE IS JE GROOTSTE INSPIRATIEBRON?
Ik heb niet echt een kokende persoon waar ik naar opkijk, maar mijn moeke, mama en papa kunnen best wel lekker koken. Hopelijk erf ik die genen ook, handig voor later. :)

THUIS KOKEN OF UIT ETEN GAAN?

Zelf heb ik thuis nog niet zo vaak gekookt, maar voor die keren dat ik het soms doe vind ik het wel fijn. Hoewel een lekkere lunch op een terrasje of een avondje tafelen ook heel amusant kan zijn. 

HIGH END OF LOW PROFILE?

Met een studentenbudget kan ik me geen high end dinertjes veroorloven, maar dat hoeft ook niet.

WAT IS JE LIEVELINGSRESTAURANT?

Weer zo'n moeilijke. 1) Aziatisch: Ikebana in Berchem of Cambodia in Antwerpen, 2) Italiaans: Il Magnifico in Antwerpen 3) Belgisch: Degustation in Berchem (dit is trouwens het restaurant van mijn papa). :)
BOODSCHAPPEN DOE IK BIJ ...

... het vaakst bij Delhaize, omdat die over mijn deur ligt. Soms vind ik het wel prettiger om naar de Albert Heijn te gaan, het aanbod daar is soms net iets gevarieerder en uiteraard is het altijd leuk om Nederlandse producten te ontdekken.

HET LEKKERSTE DAT IK OOIT GEGETEN HEB:

Omdat ik een echt bourgondisch type ben, vind ik het vrij lastig om op deze vraag te antwoorden. Ik maakte wel al eens een Caprese hamburger van Jeroen Meus, en weet nog dat ik die su-per lekker vond toen ik er een hapje van nam. Bekijk het recept hier.


WAT IS JE FAVO COCKTAIL?

Mojito, zonder twijfel.

KOFFIE MET GEORGE CLOONEY OF HESTON BLUMENTHAL?

George Clooney, maar hopelijk zegt hij geen neen tegen een tasje thee?

WAT MAG ER NIET ONTBREKEN IN JE KEUKEN?

Peper en zout, heel simpel maar zo nuttig.

MIJN FAVO SNACK IS ...

Olijven, liefst groen en zonder pitten.

WAT ZIT ER OP JOUW PIZZA?

Alles combinaties lust ik, als het maar geen tonijn is. In Italië at ik een pizza met tomatensaus, rucola, bresaola en parmezaanschilfers. 


WAT LUST JE ECHT NIET?

De doodgewone dingen: ananas, eieren (wel in bami), hesp, kaas (met uitzondering van mozarella en parmezaan). 

MIJN FAVORIETE FOODBLOG IS ...

Ik vind de gerechtjes van Serena, Iris en Larissa en Tara erg origineel en ze zien er ook nog eens lekker uit!

HET GEKSTE DAT IK OOIT HEB GEGETEN IS...

Ik heb me nog niet gewaagd aan een insecten-etentje of zoiets dergelijks.

WAT STAAT ER OP JE FOOD BUCKET LIST?

Een nieuwe ijssmaak creëren, met chopsticks leren eten, nieuwe cocktails samenstellen, zelf een Chinees menu bereiden, een week lang vegetarisch eten, 30 recepten uitproberen, zelf sushi maken, koffie leren drinken, waterijsjes maken met vers fruit, vijf nieuwe fruitsoorten eten.

IK KAN NIET LEVEN ZONDER...

Chocolade, ijsjes en fruit.

Wat is jouw favoriete gerecht? 

Lots of ♡,
Florence

4 opmerkingen:

 1. Ik kan niet leven zonder banaan met pindakaaaaas.. haha. Lov.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op sushi, zelf maken is ook echt een aanrader! :) Mooie foodfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een leuke tag, ik krijg er al meteen honger van haha! Het geeft me zin om deze tag ook te doen. Echt leuk om te lezen ;)x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tag is dit! Mooie foto's zitten er ook bij. Een insect zou ik ook afslaan :')

  BeantwoordenVerwijderen