Stockholm shoplog

18 september 2015

Ik maakte voor mijn vertrek een verlanglijstje voor Stockholm, plaatste het online en stapte hoopvol op het vliegtuig dat ik veel items zou vinden. Dat deed ik, want mijn bagage op de terugreis was dertien (!) kilo zwaarder. Geen nood, ik had het goed uitgedokterd want ik ging naar daar met een lege trolley. #smartgirl. Benieuwd naar mijn Scandinavische aankoopjes? 

SEPHORA DOUCHEGEL


Zondag ging ik even de stad in en liep ik meteen de Sephora binnen. Eerder had ik van het Franse merk drie douchegels gewonnen, en hmmm, ze ruiken zo lekker! Ik kocht er verschillende 3 geuren: mango, pioenen en katoenbloempje (dit klinkt zo raar, cotton flower, dus). De eerste had ik al gewonnen, maar zoals jullie weten ben ik een echte liefhebber van mango? Om eerlijk te zijn zou ik elke geur naar huis mee willen nemen, maar dat is onmogelijk. :( Het (douchegel)aanbod is trouwens in de winkel veel groter dan online. 

PÄRLANS KONFEKTYR LEKKERNIJEN

Al eerder vertelde ik over mijn favoriete hotspot in Zweden, maar vandaag laat ik je dan ook mijn aankoopjes zien. Ik nam een doosje met twintig karamelsnoepjes mee naar huis. Ze hebben niet de klassieke karamelsmaak, maar er zitten ook nieuwe combinaties bij: van karamel-drop en karamel-zeezout naar karamel-raspberry en karamel-walnoot. Hmmm. Buiten dat nam ik ook nog een portie karamelsaus mee, met een vleugje vanille. Hierdoor is het niet méga zoet zoals onze bekende karamelsaus. Ik kan al niet wachten om hem te gebruiken! 
12 MINI YANKEE CANDLES

In Italië kocht ik al een echte 'glazen' Yankee Candle, maar hier bij de Åhlens, waar ik eerder ook de handtas kocht, vond ik een schattig doosje met twaalf mini waxinelichthouders. Ik koos voor de geur 'pink sands', een subtiele geur die me automatisch doet denken aan het geluid van golven, zandkorrels tussen mijn tenen en de zonnestralen die om mijn huid branden, met andere woorden aan Italië. 
AHLENS HANDTAS


Op mijn wishlist stond een bruine lederen tas van het merk Åhlens. Je kan het een beetje vergelijken met de Belgische Inno of Nederlandse Bijenkorf. En daar hing ze, te bengelen aan het hand van een stijlvol gekleedde paspop. Vooral de twee gouden ritsen vind ik een leuk detail. Pluspunt: een lange lus die er aan bevestigd kan worden. Hallo nieuwe schooltas! 
BIK BOK HIGH WAISTED BROEKEN

Bij de Noorse keten Bik Bok scoorde ik twee dezelfde broeken. Eentje in een burgundy kleur en een groene. Ze zijn high waisted en skinny. Perfect en echte typische herfst/winterkleuren als je 't mijn vraagt! 

RICE DRINKBEKERS

Ik besloot een cadeautje mee te nemen voor mijn mama en kocht bij Habitat twee plastieken drinkbekers van het merk Rice. Ze zijn afkomstig uit Denemarken, en het aanbod was er echt gigantisch, je had ze in alle kleuren van de regenboog. Natuurlijk zijn zo'n look-a-likes ook verkrijgbaar bij Hema of IKEA, maar ik vond deze net iets eleganter. Ik koos trouwens voor mintgroen omdat dit mooi matcht bij onze poefjes en het heel mooi is als je er camel brown kleurige (hier ben ik weer) koffie ingiet. 
MONKI KLASSIEKE BROEK

Nog een ontdekking: Monki is Zweeds. Nietsvermoedend, maar in Stockholm zelf al zijn er maar liefst vijf Monki filialen. Hoog tijd dus om er eens te kijken. Ik vond een item waar ik al super lang naar op zoek was: een simpele, klassiekere zwarte broek. Deze heeft zo van die plooitjes in de pijpen en is ietsje korter beneden. Natuurlijk geen alledaagse broek, maar wel handig voor als je eens wat chiquer gekleed wil zijn! 

VICTORIA'S SECRET LICHAAMSVERZORGING


Ik deed grondig research naar Zweedse (kleding)ketens, maar had er niet bij stilgestaan dat er ook een Victoria's Secret aanwezig zou/kon zijn. Mijn enthousiasme was dan ook groot doen ik het ontdekte en ik ging naar binnen in de hoop om met een lingeriesetje naar huis te gaan. Jammer, ze hadden slipjes, verzorgingsproducten, make-up tasjes en telefoonaccessoires, alles behalve bh's dus. Er was een actie geldig op verzorgingsproducten: 3 voor de prijs van 2. Yay. Dankzij advies van de verkoopster nam ik één scrub en twee body/hand creams tegen in de geur Endless Love, ruikend naar bloedsinaasappel en wilde orchidee. *zwijmel* 

ACNE STUDIO BLAZER


Onze Belgische Joy Anna Thielemans was een tijdje geleden in Stockholm en deelde al haar tips via Instagram. Zo ontdekte ik Acne Archive, de outletshop van het wel gekende Zweedse merk Acne Studios. Uiteraard hangt ook aan de items in deze winkel een serieus prijskaartje, maar als je denkt dat je normaal het dubbele betaald, verzacht dit de pijn een beetje. Ik kocht er een lange blazer in de kleur camel brown. Er zit ook wol in, dus deze kan ik altijd dragen (behalve bij temperaturen boven 20 graden natuurlijk). Ik ben zo blij met mijn eerste designer item. :)

H&M SHIRTJE


Ok, natuurlijk hebben we bij ons ook een H&M maar besloot er toch eens een kijkje te gaan nemen. Met succes, want ik vond er een T-shirtje dat per-fect bij mijn nieuwe blazer past. Het is gemêleerd, in een kleur die ik maar even camel brown noem (net zoals de blazer) en heeft een iets langer mouwtje.
GÖTEBORG'S KOEKJES


Ik maakte er ook kennis met typische Zweedse koekjes. De basis is eigenlijk een zandkoekje met daartussen iets speciaals.  Voor ik vertrok ging ik nog even langs bij de supermarkt op de hoek, om er drie pakjes te kopen: ééntje met chocolade-nougat, de tweede met vanille-framboos en de derde met vanille-citroen. Nomnom! 

Wat is jouw laatste aankoop?

Lots of ♡,
Florence

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke/lekkere items allemaal. Ben verliefd op de Åhlens handtas! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige aankopen! Die handtas is echt prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, die klassieke broek ziet er leuk uit! En die handtas dan!!! Suuuper leuk! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfft, ik ben jaloers, ik wil ook zulke fijne dingetjes uit Zweden!! (; X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahhh zo leuk! Ik zou ook erg graag een keer in zweden gaan shoppen (zeker nu ik dit heb gezien :) Je drinkbekers zijn zo cute! En ohh... die broeken zijn zo leuk en jummie, lekkere koekjes :) Supermooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh wat een toffe aankoopjes! Je tas is prachtig. En superslim, daarheen gaan met een lege koffer. Dat ga ik onthouden! ;)

  ♥♥♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen