Een ode aan mijn eigenwijze huisgenootjes

4 oktober 2015
Vandaag is het zondag 4 oktober. Op zich niet zo'n speciale datum, maar bij dierenliefhebbers staat deze datum al lang in een kleurtje gemarkeerd in hun agenda, althans, bij mij toch. De vierde oktober wordt er ieder jaar gedacht aan onze trouwe (huis)diertjes, die we al maar te graag bij ons hebben en knuffelen. Vandaag is het Werelddierendag, en ik zet mijn twee eigenwijze huisgenootjes eventjes in een zonnetje (met behulp van de PAWsome TAG). 

HOEVEEL KATTEN HEB JE EN WAT IS HET RAS / DE KLEUR?

Ik heb twee vierpotige dames hier in huis lopen. Odette heeft een witte-donkergrijze vacht en is niet echt een raskat, hoewel ik haar pels wel heel mooi vind. In Suzanne's geboorteboekje staat 'grey tabby' en ze heeft ook zo'n M op haar voorhoofdje, dus ik denk dat ze wel een of andere soort raskat is. 

SINDS WANNEER HEB JE JE KATTEN?

Odette kwam bij ons aangehuppeld op 19 juni 2012, dus nu is ze al iets meer dan drie jaartjes bij ons.
Suzanne kreeg ik als verjaardagscadeau omdat ik 18 werd, dus binnen 6 daagjes is ze hier al tien maanden. Eigenlijk vliegt de tijd echt snel, want het lijkt echt nog alsof ik gisteren een kattenloos leven had. 

WAAR KOMEN JE KATTEN VANDAAN?

Odette kwam bij ons aangehuppeld op 19 juni 2012, dus nu is ze al iets meer dan drie jaartjes bij ons.
Suzanne kreeg ik als verjaardagscadeau omdat ik 18 werd, dus binnen 6 daagjes is ze hier al tien maanden. Eigenlijk vliegt de tijd echt snel, want het lijkt echt nog alsof ik gisteren een kattenloos leven had.

HOE KOM JE AAN DE NAAM / NAMEN VAN JE KATTEN?

Ik wilde Odette niet zo'n typische katnaam geven zoals 'Luna', 'Tijgetje' of 'Minous', dus daarom ging ik opzoek naar een originelere naam, die haar zou typeren. Het lijkt alsof ze een witte 'bavette' aanheeft, en zo kwamen we op de naam Odette. Bij Suzanne wilden we ook zo'n soortgelijke naam, en omdat Suzanne verschillende klinkers heeft in haar naam, is het verschil ook duidelijk wanneer wij ze roepen (niet dat ze hier vaak op reageren, maar oké). 

WAT IS KENMERKEND AAN JOUW KATTEN?

Odette is rustig, lui en doet niets liever dan je aan te staren met een blik alsof ik een monster ben. Door haar jonge leeftijd is Suzanne nog heel actief en doet ze niets liever dan zich om te toveren tot een panter en vervolgens op konijnen of insecten af te stormen.

WELK GELUID MAKEN JOUW KATTEN?

Odette heeft volgens mij een echt typisch kattenjankje, maar dat van Suzanne is heel flauw en echt typerend. Om het te beschrijven is 't nog al moeilijk, haha. 


HEBBEN JOUW KATTEN OOIT EENS EEN AANDOENING GEHAD? ZO JA, WELKE?

Ooit heeft Odette eens een blaasontsteking gehad, maar voor de rest is de dierenarts nog niet vaak langs moeten komen. Wel voor teken, want die vinden de poezenvachtjes blijkbaar heel aantrekkelijk... 

WAT ZIJN DE BIJNAMEN VAN JOUW KATTEN?

Suzanne noemen we vaak Suzi Wan, verwijzend naar dat Aziatische merk, haha. En Odette noemen we vaak Odettini, geen idee waarom.

HEBBEN JOUW KATTEN OOIT AL EENS IETS GESLOOPT?

Ja hoor, en het is niet bij één cadeautje gebleven. Suzanne heeft al eens een konijn gevangen, maar gelukkig niet voor onze deur neergelegd. Odette is de specialiste als het gaat om het vangen van muisjes, of ze nu groot, klein, zwart of grijs zijn.

ZOU JE NOG EEN KAT WILLEN HEBBEN?
Ik ben in de voorbije jaren echt een serieuze crazy catlady geworden. Ja, natuurlijk wil ik nog wel een kat, maar daar is momenteel geen plaats voor. Misschien moet ik maar gewoon zorgen dat ik later een mega huis heb, waar ik voor 61552 katten kan zorgen, haha.
Heb jij een huisdier? 

Lots of ♡,
Florence

4 opmerkingen: