Wat ik allemaal wil doen in de herfstvakantie

30 oktober 2015

Doordat we afgelopen zondag de klok moesten verzetten en de temperaturen buiten alsmaar kouder en kouder worden, begin ik het herfstgevoel nu pas echt te voelen. Gelukkig heb ik op de hogeschool ook nog steeds de klassieke herfstvakantie, jippie! Het beloofd een drukke week te worden maar stiekem hoop ik om nog vele leuke andere dingetjes te gaan doen! Ik loop - zoals je misschien doorhebt - veel te hard van stapel dat ik mijn doelen perse met jullie wou delen. Enjoy!
mijn werkpauzes goed benutten
Zoals bijna elke vakantie zit ik ook nu weer achter mijn vertrouwde kassaatje. Nu ja, vertrouwd, het is te zeggen: ze hebben de kassa's een beetje aangepast. Ik werk voor één keer niet 5 dagen maar 6, want morgen moet ik ook werken. Meestal heb ik een pauze van een kwartiertje of een half uur, dan zit ik daar boven - meestal alleen of soms als ik geluk heb met één van de andere jobstudenten - te niksen. Hier wil ik verandering in brengen. Het is misschien nog niet zo'n slecht idee om wat schoolboeken mee te nemen :) 
naar Oscar & the Wolf
Mijn favoriete Belgische muziekgroep is Oscar & The Wolf. Toen ze afgelopen zomer een sunset concert gaven bij Qmusic op het strand van Oostende, was ik zo teleurgesteld dat ik niet kon gaan, want ik had al andere plannen. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik zag dat ze in het Sportpaleis gingen optreden. Hoe dan ook is het me volledig ontgaan, totdat ik gisteren plots iemand zag die twee tickets verkocht. Ik wou super graag gaan, maar er was één probleem: iemand vinden. Na lang zoeken heb ik uiteindelijk iemand gevonden. Ik ga met Nathalie (zij blogt ook, hier) nu zaterdag. *vreugdedansje* Een verslagje komt zonder twijfel snel online! En Karel, als je dit leest, nogmaals bedankt voor de tickets! :)
étudier, étudier, étudier
Binnenkort komt mijn eerste Franse test eraan. Een lijstje met ontelbaar veel Franse woordjes gerelateerd aan journalistiek. Op zich ben ik altijd best wel goed geweest in vocabulaire, maar je weet nooit wat er van komt. En dan volgt er nadien ook nog eens een grammaire test. C'est la vie, zou ik zo zeggen.

naar de Boekenbeurs
Dinsdag moet ik niet werken en ga ik met een vriendin naar de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Ik wou dit al veel langer doen, maar deze keer ga ik er eindelijk naartoe. Zoals de site het vermeld, is het dinsdagavond lady's night. Er komen heel wat leuke BV's zoals bijvoorbeeld Jani Kazaltzis en Eva Daelman. Ook kan je er ook je eigen designertas laten maken. Ben heel benieuwd! 
een koffietje drinken bij Maurice
Soms gebeurt het wel eens dat ik veel te vroeg op het station ben vooraleer mijn trein er aankomt. Sinds ik mijn nieuwe liefde, genaamd koffie, heb ontdekt wil ik graag wakker worden met een goede caffeïne boost! Ik was dan ook super exicted toen ik las dat Véronique Leysen een tweede Maurice koffiebar opent vlakbij Berchem Station. Voor de geïnteresseerden, je kan er al vanaf overmorgen terecht. :) 
ook nog een beetje bloggen
Ik weet niet hoe het komt, maar de voorbije maand heb ik niet meer zoveel kunnen bloggen. Misschien ligt het wel aan het bruisende studentenwereldje waar ik nu in terecht gekomen ben. Er stond ook niets meer ingepland, want in de zomer kon ik vaak vooruit werken. Dit mis ik wel en hopelijk kan ik hier deze vakantie werk van maken. 
Wat zijn jouw plannen voor de herfstvakantie?
Lots of ♡,
Florence

7 opmerkingen:

 1. Ah succes met je Franse toets. Ik woon in Frankrijk maar ik kan nog steeds geen Frans dus ik kan je helaas niet helpen haha. Geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne blog heb je! Oscar & The Wolf zou ik ook nog graag eens live willen zien. Geniet van je herfstvakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke plannen heb je gemaakt! Heel veel succes met je Franse test, maar dat komt vast helemaal goed! Fijne vakantie <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met jou plannen, het zal wel een drukke week zijn voor jou. Ik ga ook naar de boekenbeurs dinsdag, ik kijk er echt naar uit ! Deze post is trouwens echt mooi geschreven.
  x
  bisouspriscilla

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw dat is nog best veel voor in één vakantie, leuke dingen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt een grappige sitenaam haha. En mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben benieuwd hoe je Oscar vond, waarschijnlijk goed? Ik heb er toch enkel goede dingen over gehoord, benieuwd naar het verslag!

  BeantwoordenVerwijderen