La bella Italia

8 oktober 2015

Vandaag is het donderdag, de dag waarop standaard veel gedeeld wordt op sociale media met de hashtag #tbt. Ik besloot om een throwback oftewel teruggooitje te doen naar heerlijk warme, superfijne en vooral onvergetelijke Italiaanse zomerdagen. Ik dook in mijn fotoarchief en pikte er enkele leuke plaatjes uit, die me automatisch terugdoen denken aan die magische momenten die ik super snel weer hoop te beleven!


Hoe mooi zijn deze oorbellen wel niet? Zeker de zeepaardjes vind ik erg speciaal, leuk om een simpele outfit helemaal op te fleuren. Ik heb ze niet gekocht, maar nu ik me bedenk heb ik wel spijt. Gelukkig is Italië elk jaar vernieuwend en origineel als het gaat om accessoires.


Mooie foto van Latoya en ik samen. :)


Na de werkdag gaat men in Italië zich niet meteen optutten om uit te gaan, of thuis een maaltijd bereiden. In de meeste steden, althans in de badsteden is dit toch het geval, gaan de mensen eerst aperitieven. Op zich is dit zo vreemd, maar wel als men in het ene hand een glaasje bubbels houdt en in het andere een van de vele lekkere hapjes. Want ja, hapjes krijg je er gewoon gratis bij tijdens de apéro tijd! Ik denk dat ik dit ga lanceren in België, zo'n leuk maar vooral heerlijk concept, haha.


Of je er nu een fan van bent of niet, in Italië, of althans de locatie waar ik was, krioelde het van de gekko's, een of andere hagedissoort. Dit monstertje, met super mooie schubben (ja toch?) was zo vriendelijk om even te blijven zitten, want voor dat je 't weet ritselen ze weer snel ergens tussen.


Is dit jongetje niet ulta-super-schattig? We hadden hem al eens opgemerkt in een plaatselijk restaurantje. Zijn naam was Julio, op zich erg Italiaans, want hij werd namelijk op vierjarige leeftijd geadopteerd uit Vietnam. Wat een schattig manneke!


In een leuk kledingwinkeltje vond ik de decoratie zo mooi dat ik mijn camera wel moést bovenhalen. Kijk nu hoe mooi die luster is! Wat ik extra speciaal vond was het feit dat de eigenares van het winkeltje haar muur zelf beschilderd heeft. Ik denk dat ik dit ook nog wel ooit ga doen, want het is zo mooi en origineel! 


Op de authentieke marktjes kwamen we vaak zulke ringen tegen. Zo'n echte eyecatcher die een outfit zoveel leuker kan maken. We kochten er uiteindelijk twee voor €14, maar terug in België kwamen we tot de gedachte dat we er veel meer moesten kopen. De combinaties met deze ringen zijn zo oneindig: zwart-wit, twee tinten groen of juist twee complementaire kleuren zoals blauw en oranje. Deze kopen we so-wie-so volgend jaar!


Meet Lucé and Penny, de schattige hondjes van de B&B-eigenaars waar we de eerste week logeerden. Zo schattig dat ze zijn, alleen daarvoor zou ik al terugwillen naar Italië.


Dit dessertje heb ik op vakantie maar liefst twee keer gegeten! Het is een wafeltje met een soort vanillepudding en dan heel veel lekkere vruchtjes. Kon ik het maar namaken, haha. Al 2 jaar op rij staat het op hun menukaart en hopelijk is het in 2016 nog niet verdwenen. Anders moét en zal ik het wel zelf maken.


Super mooie pumps die geschikt zijn voor tal van gelegenheden: check. Een labeltje met daarop een betaalbaar prijsje dat er aanhangt: nope. Deze beauties stonden te schitteren in de etalage van één of ander Italiaans topmerk, dat voor mijn portefeuille nog onbetaalbaar is, haha. Dus blijf ik maar even verder dromen.

Wat is jouw favoriete vakantieland?
Lots of ♡,
Florence

1 opmerking:

  1. Mooie foto'tjes Floor! Ik houd wel erg veel van Frankrijk & Spanje <3

    BeantwoordenVerwijderen