Mee met Flo: Barcelona

11 februari 2016

Het is al weer veel te lang - ongeveer 5 maanden - geleden dat deze rubriek online verscheen. Voor de derde editie trok ik naar het buitenland, Meer bepaald naar het Zuiderse land van de sinaasappels en aardbeien: Spanje. Barcelona was fijn, zonnig en vooral onvergetelijk. Hierbij mijn verslagje met daarin tal van culturele tips en hotspots! Veel plezier, of moet ik zeggen: ¡Qué lo pase bien! ;)

Park Güell
Omdat we pas rond 14u op de hotelkamer arriveerden vrijdag, besloten mama en ik om de dag rustig af te sluiten door naar Park Güell te gaan. Dit is uiteraard een van de standaard must visits in Barcelona en werd ook door velen aangeraden. Zo gezegd, zo gedaan. En wauw: wat een indrukwekkend park. Al dat tegelwerk van Gaudi, zo ontzettend mooi!


la Boqueria
In een zijstraatje van La Rambla liepen we dan zonder besef tegen de bekende markt aan: La Boqueria. En ja, ik snap nu helemaal waarom het zo'n hype is. Groenten en fruit zo speciaal geëtaleerd zodat het een kunstwerkje lijkt. Mandjes vol met taartdecoratie die ik absoluut mee naar huis wou nemen. Ook niet onbelangrijk: de typische bakjes met fruitstukjes of verse smoothies. Yes please! Een droom zou uitkomen als we in België ook zo'n markt zouden hebben!

hotel Ofelias
Ons hotelletje lag vlakbij Plaça d'Espanya. Op wandelafstand van de metro, ideaal om naar het stadscentrum te gaan dus. De bedden lagen - zoals in bijna elk hotel - weer super goed. Het interieur sprak me ook erg aan. Net zoals het ontbijtbuffet, nom nom. Ik proefde er een aantal nieuwe producten, maar later - in een volgend artikel - hierover meer. Bovendien was er vlakbij ook een mini shoppingcenter dat open was tot 22u, ideaal om de dag mee af te sluiten dus! met daarin een Kiko en Sephora, en uiteraard kon ik weer niet aan hun assortiment weerstaan, oeps.

Sagrada Família
Wauw, wat mij betreft toch wel de mooiste kerk van Europa. Dat torenhoge plafond, het beeld van Jezus dat centraal hing, de ontelbare ramen, ik wist niet waar ik eerst moest kijken. Al dat glaswerk in al die verschillende kleuren, gewoonweg adembenemend.   

Plaça Reial
Voor de locals wellicht niet onbekend, maar voor de toeristen is het misschien wel een verborgen pareltje in Barcelona. Op Plaça Reial - in een zijstraatje van La Rambla - kan je onder de palmbomen genieten van een drankje en eventueel een tapa na je winkelavontuur. De sfeer die er hangt is er zeer rustig en gemoedelijk, ideaal om te relaxen dus. Ik waande me zelfs even in Cuba, haha.
 
de haven & het strand
Om de laatste dag goed te benutten, stonden we vroeg op en trokken we in de voormiddag naar de haven en het strand. Het was wel een eindje wandelen, want je moet zo'n hele bocht maken als je vanaf de Rambla vertrekt om de haven en vervolgens de zee te bereiken. Na een flinke wandeling langs de haven zag ik eindelijk de zee. Wat een mooi strand, en geluk dat we hadden met het weer, zalig!

Chök - the chocolate kitchen
Via Instagram kwam ik op het adresje van Chök, een winkeltje vol lekkernijen. Donuts, cronuts, boules de Berlins, bonbons, chocoladetabletten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je begrijpt wel dat ik dit winkeltje wel binnen moést binnenwandelen. Ik kocht er een cronut met witte chocolade, van die rode sprinkles en bloemblaadjes. Ik nam ook nog een doosje mee met daarin twee donuts: eentje met pure chocolade en karamelsprinkles, en een tweede met witte chocolade en cranberry sprinkles. 

Ik vond het een hele leuke citytrip en heb weer volop reiskriebels, haha :)

Lots of ♡,
Florence

10 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's! Nu wil ik echt nog eens terug naar Barcelona! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's! Zo te zien moet ik ook maar eens naar Barcelona, ziet eruit als een hele mooie stad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, je hebt heel veel leuke plekjes bezocht! En je hebt echt prachtige foto's getrokken! Nu wil ik zeker eens naar Barcelona gaan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te zien had je het echt naar je zin! Ik zou graag een keertje naar Barcelona gaan. En moest ik er wonen zou ik elke dag naar La Boqeria gaan. Hmmm lekker met al de verst fruit :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Mooie plaatjes ook. Ik zou graag nog een keer naar Barcelona willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahhh ik krijg weer flashbacks van toen ik op vakantie was in Spanje en dat we regelmatig even naar Barcelona gingen! Zo'n geweldige stad. <3
  Super mooie foto's heb je gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Barca is zo'n heerlijke stad! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aaah ik smelt van je foto's! Alleen al voor la Boqueria zou ik gewoon terug willen, en dan pik ik meteen even dat leuke chocolade tentje mee ;) Hele leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijke stad en wat een prachtige plaatjes! Direct zin om tickets te boeken

  BeantwoordenVerwijderen