Bezig bijtje tot uw dienst

2 mei 2016

Volgens mij kwamen er maandelijks nog nooit eerder zo weinig artikels online als in april. Vier keer publiceerde ik iets, dat komt overeen met 1 keer per week. Zelf zou ik ook niets liever doen dan 24/7 bloggen, maar helaas heb ik ook andere verplichtingen. Om jullie op de hoogte te houden schrijf ik bij deze een update over mijn studentenleven - en waarom ik dus de laatste tijd zo weinig geblogd heb.

blog op WordPress
Geen reden tot paniek, ik blijf deze blog behouden en dus verder bloggen via Blogger. Maar ondertussen heb ik nu ook een tweede blog aangemaakt. Say whut?! Yes, voor het vak online moeten we een Wordpress-blog aanmaken. Het thema waarover ik blog (en nog ga bloggen) is Italië, één van mijn favoriete bestemmingen! Hiervoor moesten we enkele opdrachten maken, die erg tijdrovend zijn. We moesten een trending nieuwsbericht schrijven, een lijstje met cijfers maken, hotspot delen, een fotoreportage maken. Die laatste 3 items staan trouwens nog niet online, maar moest je absoluut eens willen kijken wat ik er al van gemaakt heb, go ahead: www.florencewijnen.wordpress.com! :)
eigen magazine
In mijn opleiding zit ook het vak print, waarbij we momenteel werken aan een eigen mini-magazine. Daarvoor moesten we o.a. een cover maken die passend was bij het thema. Zeg nu zelf: Vespa en Italië zijn toch een perfecte match?! Zo gevraagd, zo gedaan. Uiteraard moet dat magazine ook gevuld worden, met o.a. een editoriaal en een lang nieuwsbericht. Ik ga er denk ik nog wat lekkere receptjes insteken en eventueel mijn blogberichten er ook in plaatsen, kwestie van het wat te vullen.


nog duizend andere taken
Die vorige opdrachten leken allemaal misschien niet zo zwaar, maar geloof me, ze nemen heel wat tijd in beslag. Bovendien is het ook altijd zo'n struggle om mensen te interviewen, haha. Tel hierbij dan nog eens drie groepswerken, taken voor Frans en Engels, twee boeken die uitgelezen moeten worden en ondertussen moet er al aan de examens gedacht worden. Help, want die starten al over een maand. :( 
toekomstig videocrewlid 
Gelukkig ben ik niet zo'n mega-nerd en doe ik ook nog andere leuke dingen die niet gerelateerd zijn aan school. Sinds vorig jaar maak ik af en toe eens een radioshow bij Project Wolf (een initiatief voor en door jongeren in Mechelen), maar ondertussen ben ik ook videocrewlid voor de Wolf zomertour. Dit houdt in dat ik (samen met andere studenten) ga filmen en verslag ga uitbrengen van de Mechelse festivals. Dat is volgens mij ook de perfecte gelegenheid om mijn video-skills te verbeteren, aangezien ik volgend jaar televisie als major kies. Zoveel zin in deze zomer! 
Lots of ♡,
Florence

11 opmerkingen:

 1. Tof tof dat laatste! Zo'n magazine lijkt me ook erg gaaf om te maken. Yay, ik heb ook zin in de zomer! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, je hebt echt leuke opdrachten voor school! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo'n mini magazine, ben ik ook ooit aan bezig geweest! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf dat je nu videocrewlid bent! Echt zo ontzettend tof dat je dat doet allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jou opleiding lijkt me echt onwijs leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En die videocrew, dat gaan we knallen! :) En Major Tv staat al vast ofwa? :D Misschien zitten we dan wel in dezelfde klas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat leuk, die andere blog! En die foto's passen inderdaad goed bij Italië!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai zo druk, maar allemaal toffe dinges dus. Nog veel succes met je opdrachten voor school! ps: ik ben verliefd op je Vespa!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed bezig met je school! Leuk om op een festival te mogen filmen :) Heel veel succes met je school!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo leuk allemaal, door dat te lezen krijg ik er meer en meer spijt van dat ik geen journalistiek studeer nu ! :D Succes met je examens Flo xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toffe opdrachten allemaal! Zeker die mini magazine maken, lijkt me erg leuk! Je andere blog die je moest maken voor school ziet er ook heel tof uit! ZO'n leuk initiatief waaraan je deelneemt! Je zomer zal in iedere geval goed gevuld zijn :D

  BeantwoordenVerwijderen