Ik ga studeren in het buitenland!

28 mei 2016

The word is out. Ik ga studeren in het buitenland. YESSSSSS. Zo’n maand geleden had ik al een foto geplaatst op Instagram als aankondiging. Ik heb het dus heel druk gehad de laatste tijd met het in orde brengen van de papierwinkel (geloof me, het is me wat) maar ondanks dat kan ik zeggen dat ik ben toegelaten op de school. Over 100 dagen begint het Erasmusavontuur, maar waar gaat dat plaatsvinden?


viva españa
In februari was ik nog in Barcelona, maar nu kan ik met trotsheid en een grote dosis enthousiasme zeggen dat het volgend schooljaar mijn thuisstad wordt! Vanaf september tot december loopt het eerste semester daar. Mijn examens moet ik daar ook afleggen, maar pas in januari.  Waarom ik voor Barcelona is eigenlijk niet zo moeilijk: 1) ik kan al een beetje Spaans 2) in februari werd ik verliefd op de stad 3) het is er (bijna) altijd mooi weer. Uiteraard heb ik ook beslist om op Erasmus te gaan omdat het me een onvergetelijke ervaring lijkt!
hablar espanol?
Vorig schooljaar heb ik ’s avonds een cursus Spaans gevolgd. De basis ken ik dus al een beetje, alhoewel ik die deze zomer toch serieus ga mogen opfrissen. Op school zijn alle vakken (gelukkig) in het Engels, maar ik heb ook het extra vak ‘Spaans’ opgenomen in mijn lessenrooster, zodat ik de taal toch nog goed kan bijschaven.100 days left
Nog 100 dagen. Zoals gewoonlijk zal de zomervakantie weer snel voorbij vliegen, wat wil zeggen dat ik ook snel weer daar ga zijn. Natuurlijk ga ik mijn familie en vrienden hard missen, maar gelukkig is er nog sociale media waarmee ik alle Spaanse nieuwtjes kan delen. Binnenkort zal er waarschijnlijk ook een ‘Belgian bucketlist’ en ‘Barcelona bucketlist’ online komen met allemaal dingen die ik nog wil doen voor mijn vertrek en tijdens mijn verblijf daar. And no worries: ik ga ook blijven bloggen vandaar uit (misschien zelfs meer dan in België).

Ik ben echt ontzettend blij en kijk er enorm naar uit! Moest je vragen hebben, stel ze gerust hieronder. Wie weet doe ik dan wel een Q&A’tje over dit gebeuren. :)

Lots of ♡,
Florence

14 opmerkingen:

 1. Ik dacht al, over 100 dagen in Barcelona? Daarom dus, veel plezier daar! Ik zou het niet durven, want ik ken nu ook een héél lichte basis van Spaans, maar het is ZO moeilijk om onder de knie te krijgen. Je gaat super bruin zijn tegen december denk ik. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whaaaaa, hoe leuk!! Ik ben er deze zomer ook op vakantie naar geweest en ik werd ook meteen verlieeeefd op Barcelona! Het is daar zóooo, mooi (en inderdaad ook lekker warm!). Naar het buitenland studeren wil ik ooit ook heel eeg graag doen! Dat lijkt mij zo'n fijne ervaring! Heel veel succes daar, en geniet er ten volle van! ;) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag het al op instagram passeren! En superleuk dat je in het Buitenland kan studeren. Alvast veel succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aangezien ik er zelf een hele tijd heb gewoond, kan ik je wel een heleboel tips geven hoor, mocht je dat wensen :-) Superleuk nieuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaa, proficiat! Op erasmus gaan is echt een onvergetelijke ervaring, eentje die ik iedereen kan aanraden! En Barcelona is dan ook nog eens een geweldige stad, dus dat wordt ongetwijfeld geweldig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woww, zo tof dat je dit gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat super-, superleuk!! Ik heb nooit de moed gehad in het buitenland te gaan studeren (en heb nu de moed niet in het buitenland te gaan promoveren, dus mijn kansen op promotie zijn zo goed als verkeken daardoor haha), dus chapeau! Ik heb het zelf niet zo op Barcelona, maar Spaans leren staat dan wel weer hoog op m'n bucketlist. Wel lekker dat je onderwijs gewoon in het Engels is hoor, haha, pik je er toch wat meer van mee waarschijnlijk ;). Ik ben heel benieuwd naar je blogposts vanuit het zonnige Spanje tzt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend tof! Je gaat gewoon in Barcelona wonen en studeren! Gewoon bijna iedere dag lekker weer, rust - tot op zekere hoogte - en spaans eten! Écht heel gaaf! Ben benieuwd hoe je het daadwerkelijk allemaal gaat beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aaah, Barcelona <3 zo geweldig. Geniet van deze kans joh. Echt heel leuk. Ik heb Spaans en ik hoop ook ooit een stage o.i.d. in Spanje te kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat supergaaf! Barcelona is een geweldige en gezellige stad, echt een goede keuze :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah zoooo leuk! Ik ga ook weg maar dan naar IJsland! Ik wilde ook graag naar Spanje maar een andere opleiding had voorrang. Maar goed, niet erg IJsland gaat ook een avontuur worden. (alleen een beetje mindere temperatuur haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wat ontzettend tof girl! Barcelona, zo gaaf. <3
  Heel veel plezier en wat een gave kans!!
  Liefs, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh supertof! Ik ga naar Lissabon :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooooh ik ben ZO ZO ZO jaloers op je! Ik heb dit altijd graag gewild, maar bij mijn opleiding was het nagenoeg niet mogelijk :( Veel plezier met er naar uit kijken, ik hoop dat je er over gaat schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen