Dit waren de extra kilootjes op de terugvlucht

13 juli 2016

Italië staat bekend om zijn liefde voor mode en daarom struin ik er elk jaar opnieuw weer zo graag de winkelstraten af. Vakantie daar betekent voor mij dan ook shopsessies en etalages bewonderen. Uiteraard ging ik ook dit keer niet zonder nieuwigheden naar huis. Grappig feitje: ik heb niks gekocht dat ook in België verkrijgbaar is. Hoog tijd voor een shoplog!


Iedere donderdagvoormiddag staat er in Viareggio een markt, uitgestreken over de dijk en het stadscentrum. Af en toe is er ook een kraampje met kralen en benodigdheden om sieraden te maken. Vroeger was dit een van mijn hobby's, graag wil ik deze nu hervatten. Op mijn verlanglijstje stond een simpel kettinkje, maar waarom maak ik deze niet gewoon zelf? Vandaar dat ik deze slierten met parels heb gekocht. :) 


Ik nam ook twee bovenstukken mee naar huis. Het linkse item is een wit T-shirt met opschrift 'Juicy', van Juicy Couture. Deze kocht ik in Firenze. De blouse rechts vond ik in een leuk winkeltje in Lucca en is gemaakt van tule en heeft allemaal stipjes. 


Ik bezocht de gelijknamige stad Florence - Engels voor Firenze - voor de derde keer dit jaar. Er is een katholieke bibliotheek waar ik deze twee armbandjes heb gekocht. Gelovig ben ik niet, maar ik beschouw ze wel als mijn geluksbandjes!  


Wat ik eigenlijk wou kopen: 1 paar simpele sandalen. Wat ik uiteindelijk meenam naar huis: 3 paar. Goud, metallic blauw met parels en plastieken glittersandalen. Heel blij met ze! Helaas hebben de middelste al wat schade, maar zolang het bedekt wordt door mijn voetjes, is het oké. :D 


Sinds vorige vakantie heb ik mijn liefde voor Yankee Candles ontwikkeld. Ook dit jaar nam ik er weer enkele mee naar huis. Twee grote, glazen kaarsen in de geuren 'lemongrass & ginger' en 'riviera escape'. Kleine varianten in 'summer peach', 'lemongrass & ginger' en 'peony'. Wie weet neem ik er wel enkelen mee naar Barcelona! 


Op een ander marktje, in Forte dei Marmi, kocht ik deze zonnebril. Hij heeft geen echt montuur, wat hem zo speciaal en uniek maakt. Gaat hier veel gedragen worden in België - tenminste, als het zonnetje van de partij is! 


Ik nam ook nog twee kleedjes mee naar huis. Het eerste is gestreept en heeft glitters, de rug valt iets dieper - maar ik was stiekem te lui om 'aanfoto's' te maken, hehe. Het rechtse is ook vrij chique en straalt een echt zomergevoel uit, vind ik persoonlijk.


Op vakantie sleur ik niet graag met een grote handtas, maar mijn huidige portefeuille past niet in elk schouderhandtasje dat ik heb. Om dit op te lossen, kocht ik een simpele portefeuille voor geldbriefjes, pasjes en kaarten. Hierbij een buideltje met muntjes en problem solved!


In Firzene ligt Il Papiro, een winkeltje met allemaal papieren hebbedingetjes. Ik koos een pen en twee kaarten met daarop Rome (links) en Firenze (rechts). Deze ga ik niet beschrijven, maar mooi inkaderen. 


Als laatste een nieuw paar oorbellen - alsof ik er nog niet genoeg heb, zegt mama altijd. Deze waren net iets prijziger, maar kon ik niet laten liggen! Het grappige is: de bovenste kleur is net dezelfde als mijn oogkleur.

Lots of ♡,
Florence

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke items! De yankee candles zijn fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je leuke items gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die sandaaltjes zijn echt heel leuk! Zelf heb ik ook plastic schoentjes (roze ballerina's met een stoffen strik), maar ik draag ze bijna nooit, want je voeten liggen er zo snel van open :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien wat je geshopt hebt! Niet alles is mijn ding, maar er zitten zeker leuke items tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die glittersandalen zijn echt geweldig!! Die wil ik al heel lang maar ik koop ze steeds niet...toch maar eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen