Wat je allemaal kan doen met vakantiefoto's

7 juli 2016

Standaard mee in mijn valies als ik op vakantie vertrek: mijn reflexcamera, Instax mini en iPhone. Dat zijn de apparaten waarmee ik mijn onvergetelijke herinneringen kan vastleggen op foto. Eenmaal thuis aangekomen, stop ik mijn SD-kaartje in mijn laptop, upload ik de foto's en bewerk ik ze indien nodig. Maar, er moet toch zoveel meer zijn wat je allemaal kan doen met je vakantiefoto's? In dit artikel geef ik je 5 tips!
maak een scrapbook
Knippen, scheuren en plakken, da's mijn ding. Collages maken deed ik vroeger heel graag, maar het is intussen al een tijdje geleden. Koop een simpel notitieblokje, versier de buitenkant en plak er allemaal vakantiefoto's in. Dit kunnen foto's zijn die je afdrukt of polaroids. Plezier verzekerd!
druk je foto's af
Wat ik ook altijd leuk vind, is een klassieke foto op je nachtkastje in een lijstje. De leukste lijstjes vind ik vaak bij bij HEMA of IKEA, voor een betaalbare prijs. Foto's laat ik het liefst afdrukken bij Webprint, een Belgische webshop. Vanaf 0,12 cent kan je je favoriete foto's al selecteren! 
gebruik je polaroids op een toffe manier
In Italië heb ik heel veel polaroids geschoten. Deze wil ik uiteraard niet opzij leggen, maar wil er wel iets leuks mee doen. Zoals je weet - of niet - ga ik binnenkort naar Barcelona, ik neem mijn polaroids zeker mee. Ofwel hang ik ze op boven mijn bed aan een touwtje, maar dat lijkt me zo iets wat iedereen doet. Misschien - als ik er voldoende heb - maak ik er een groot hartje van! :)
doe iets met een landkaart
Vakantie - reizen - landkaart. Je snapt het plan. Snijd een landkaart op het juiste formaat, zodat hij in je lijstje past. Leg daar bovenop jouw favoriete vakantiefoto, maar uiteraard moet dit wel een kleinere afmeting zijn. 
maak een fotoboek
Klassiek maar ook altijd leuk: een fotoboek. Webprint biedt deze service ook aan. Bij hen krijg je zelfs de foto op de kaft gratis!

Lots of ♡,
Florence

6 opmerkingen:

 1. Leuke ideetjes! Voor elke vakantie maak ik een video met wat sfeerbeelden van de reis. Super leuk om dat dan later terug te bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Scrapbook'en, wil ik ook dolgraag doen! Maar op de één of andere manier ziet het er bij mij nooit zo fancy uit als op al die andere foto's, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Polaroids zijn zo leuk! Ik wil er nog wat in mijn kamer ophangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind fotoboeken nog steeds het meest leuke. Al maak ik daar helaas véél te weinig tijd voor. Ik sta ondertussen al enkele vakanties achter. Oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke opties! Ook ik kom standaard thuis met een enorme lading foto's, maar eigenlijk doe ik er te weinig mee daarna. Zo zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn camera is ook hetgene dat standaard in mijn valies gaat als ik vertek! We maken elk jaar een fotoboek en het is echt super fijn om zo elk jaar je foto's weer terug te kunnen zien! Dit jaar lijkt het me erg leuk om een scrapbook te maken :) (bedankt voor het ideetje :)) X

  BeantwoordenVerwijderen