Mijn favoriete adresjes in Toscane

4 juli 2016

Wie aan Italië denkt, denkt automatisch aan zon, zee, strand en lekker eten. Althans, ik toch. Tijdens deze reis bezocht ik buiten Viareggio - de stad waar mijn hotel lag - ook nog Firenze. In deze steden kwam ik 4 leuke hotspots tegen waar ik absoluut over wilde schrijven: een koffiebar, twee winkeltjes met allemaal leuke hebbedingetjes en een patisserie. Veel leesplezier!

• Pasticceria Nilo's
Via Antonio Fratti 662, Viareggio

Dit was vroeger ons standaard ontbijtadresje in Viareggio. Sinds vorig jaar gaan we altijd op hotel, waar de ontbijtformule altijd is inbegrepen. Toch slaagde ik er dit jaar wel in om er een keertje mijn maag te gaan vullen. Bij Nilo's hebben ze enkele specialiteiten, zoals een koffiekoek met appel, suiker en bladerdeeg. Ook elk hartig belegd broodjes is de moeite om uit te testen. Wat extra leuk is, is het aanbod van koekjes. Je kan een doos naar gewenst formaat kiezen en die vullen met lekkers. Moet ik de volgende keer echt eens doen, nu ik er bij nadenk. 

• Il Papiro
Piazza del Duomo 24r, Firenze

Als je ooit naar de Toscaanse hoofdstad reist, moet je zeker ook Il Papiro bezoeken. Dit piepkleine winkeltje staat vol met papieren hebbedingetjes - surprise, surprise - en zou je meteen willen leeg kopen. Alles dat je er ziet is gemaakt van of bevat papier, dat in Italië zelf gedrukt wordt. In hun gamma vind je onder meer postkaartjes en schrijfwaren terug. Il Papiro heeft dertien vestigingen in Italië, eentje in Melbourne, twee in Londen en een laatste in Palm Beach, USA. Dus, no worries mocht je niet in Italië geraken, er zijn wereldwijde vestigingen. :') 
• Lettera22
Via Giuseppe Mazzini 84/86, Viareggio

Een koffiewinkeltje en een boekenwinkel in één pand. Kan het nog mooier? Dit adresje ontdekte ik door de hashtag #viareggio op Instagram. In Viareggio zijn er niet zoveel zaakjes met een hoog hotspot-gehalte, maar toch vind ik dat dit wel wat hipsterachtig is. Bij Lettera22 kan je rustig een krant of boekje lezen, vergezeld door een lekker kopje koffie of een heerlijk en gezond sapje. Latoya en ik bestelde elk een sapje. De linkse bevatte appel, aardbei en banaan, de rechtse appel, aardbei, perzik en munt. Het lekkerste sapje dat ik ooit dronk, ja. Waarschijnlijk omdat het volledig gecentrifugeerd was, dus geen toegevoegde melk of water. Super tof zaakje, hier ga ik zeker terug! 


• Le Sorelle
Via Borgo San Jacopo 30, Firenze

De laatste hotspot die ik graag met jullie wil delen, is misschien wel mijn favoriet. Toen we net de typische toeristenfoto's hadden geschoten op de Ponte Vecchio wandelden we terug naar het centrum. In één van de authentieke steegjes kwamen we Le Sorelle tegen, een super schattig zaakje! Ze verkopen hier onder andere het merk UASHMAMA. In hun assortiment hebben ze portefeuilles, zakjes, tasjes, placemats, ... en dat allemaal van papier (haha, hier ben ik weer met mijn papierliefde). Bovendien zijn ze ook nog eens afwasbaar! Ik wil hier letterlijk alles hebben, maar ik ging helaas maar naar huis met één item: binnenkort te zien in de shoplog!Ik hoop dat ik jullie overtuigd heb om eens naar Toscane te trekken! 
Viareggio is een zalige badstad als je een echte zonneklopper bent, 
en Florence, tja... do I need to say more? ;-)

Lots of ♡,
Florence

Geen opmerkingen

Een reactie posten