Wat ik nog ga / wil doen voor ik vertrek

1 augustus 2016


Een maand. Eenendertig dagen. 744 uren oftewel 44.640 minuten. Zolang duurt het nog tot het 1 september is. Voor de meesten onder ons gaat de zomervakantie gewoon verder. De jeugd moet stillaan terug naar school, dus ik ook. Alleen is er een klein verschilletje: iedereen start zijn schooljaar hier, maar ik in Barcelona! Ik heb mijn agenda al goed gevuld, zodat mijn laatste dagen toch nog een groot feest worden. Kijk je mee?
naar Maastricht (01/08)
Tegen de tijd dat dit artikel online staat, ben ik al onderweg naar mijn favoriete winkelstad: Maastricht. Waarschijnlijk ga ik er weer de Bijenkorf, Etos, Xenos en HEMA leegkopen, haha. Ik vind het altijd zo leuk om typische winkelketens of plaatstelijke hotspots te zoeken. Alles wat hier in België ook gevestigd is, bezoek ik daar niet - behalve de HEMA, omdat er daar gewoon een XL-versie is, haha.
Mechelse festivals afschuimen (heel de maand)
Voor de komende maand heb ik me een Go Unlimited-abonnement aangeschaft. Hiermee mag je dan onbeperkt reizen van station tot station in België, voor maar €25. Hierdoor kan ik ook terug vaker naar Mechelen - mijn schoolabonnement was inmiddels al vervallen. Deze zomer heb ik me ook aangesloten bij de Wolfcrew, een organisatie georganiseerd door en voor jongeren. We gaan de Mechelse festivals bezoeken, alles vastleggen op beeld en artiesten interviewen. Wat er nog op het programma staat: Vispop en Maanrock. Ik hoop zó hard dat we K3 kunnen interviewen! #fingerscrossed

mijn herexamen (positief) afleggen (19/08)
Helaas, pindakaas. Mijn eerste jaar journalistiek is niet geheel vlekkeloos verlopen. Gelukkig is het een makkelijk examen en had ik tijdens de eerste poging gewoon onnozele, domme fouten gemaakt. Het vak is 'journalistiek schrijven', eigenlijk kan je het een beetje vergelijken met Nederlands. Enkele uurtjes terug achter de boeken kruipen en er gewoon voor gaan! Ik heb er het volle vertrouwen in :)
naar Brugge (12/08)
Brugge (Bruhhe voor de kenners) bezocht ik zo'n jaar geleden. Schandalig dat ik er zo weinig kom eingelijk. Hoog tijd om er dus terug heen te gaan. Opnieuw genieten van een lekkere bagel zoals vorig jaar (zie hier een verslag). Hier komt uiteraard weer een artikeltje over online!

afscheidspicknick (30/8)
Nog een reden waarom ik naar Mechelen moet gaan deze zomer: de afscheidspicknick. Deze organiseer ik samen met Pauline, een klasgenoot die op Erasmus naar Parijs vertrekt in september. We hebben klasgenoten uitgenodigd en gaan allemaal genieten van onze laatste momenten samen in België - dit klinkt zo emotioneel, haha. Nu nog hopen op goed weer, want ja, hier weet je het nooit hé... :')
dit staat er nog op mijn Belgische bucket list...
 • een Moochie eten
 • toerist spelen in eigen land 
 • mijn Spaanse talenkennis weer bijschaven
 • heel veel polaroids maken
 • leren koken en wassen #kotlife
 • naar 't zeetje
 • een bezoekje brengen aan Bruxelles, ma belle :)
 • nog werken aan mijn Day Zero Project
 • Belgische kost eten
 • GENIETEN <3

Deze foto's nam ik trouwens vorig jaar tijdens een bbq. Heb ik ook nog wel eens zin in, haha. 
Mocht jij nog dingen weten die ik absoluut moét doen voor mijn vertrek: laat het me weten! 

Lots of ♡,
Florence

8 opmerkingen:

 1. Leuke vooruitzichten allemaal! Geniet maar dubbel en dik van je vakantie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aah klinkt heel leuk allemaal! Heeel veel plezier deze maand, nog even goed genietn voordat je naar Spanje gaat! En grappig dat je favoriete winkels van Nederland voor mij echt de meest normale winkels zijn hihi, al is Xenos wel echt een groot favoriet van mij geworden het afgelopen jaar :) Zoveel leuke spullen. Hoop dat je goed geslaagd bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe plannetjes! En die herexamen komt helemaal goed, hoor! Ik geloof in je :) Tof dat je het schooljaar in Barcelona begint. Wil ik ook wel zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt een leuke, voorlopig laatste maand in België! Goed dat je zo gelooft in je herexamen, dat komt zeker in orde :D Veel plezier met alles wat je doet X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, naar Maastricht! (Daar wil ik ooook naartoe, veel plezier daar!). Al de andere dingen zien er ook ontzettend fijn uit! Dat herexamen komt zeker en vast helemaal goed! Geniet van je laaste maand in België, en dan kan je nog harder genieten wanneer je in Barcelona bent! :) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne plannen! Veel succes en plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne vooruitzichten! Maastricht is echt zalig, ik kom er ook een paar keer per jaar :D

  BeantwoordenVerwijderen