Het beste van afgelopen jaar in 15 vragen

13 januari 2017

Het jaar is net geen twee weken bezig en ik kan maar niet vergeten wat voor een speciaal jaar 2016 voor me was. Ik vertrok op Erasmus, wat wel een grote impact had op mijn leven. Tijdens het lezen van andere blogs, kwam ik via via bij een vragenlijst terecht over het afgelopen jaar. Perfect om eventjes een throwback Friday te doen. Kijk je mee naar mijn antwoorden?

WAT GAF JE HET MEEST HET GEVOEL DAT JE LEEFDE AFGELOPEN JAAR?

In het najaar gebeurde het wel vaker dat ik al zingend of neuriënd door de straten van Barcelona. Vroeger zong ik ook heel vaak (meestal onder de douche) maar nooit zoveel als de laatste weken. Ik denk dat de Erasmusperiode me echt deugd heeft gedaan op zoveel vlakken en me ook heeft veranderd als persoon. In de positieve zin uiteraard: ik ben volwassen(er) geworden en heb mezelf beter leren kennen. HOE VERRASTE JE JEZELF IN 2016?

Tijdens het afgelopen jaar heb ik mezelf echt wel uitgedaagd. Hoewel ik een echte huismus ben en ook een reisduif in hart en nieren, heb ik er toch voor gekozen om op Erasmus te gaan. Iets meer dan vier maanden weg van België, vrienden, familie, mijn katten, dagelijkse gewoontes en ga zo maar door. Erasmus heeft me verrast in een zeer positieve zin! :) VAN WAT HAD JE SPIJT AFGELOPEN JAAR?

Dat ik niet dagelijks een wandelingetje heb gemaakt. Hier in Barcelona ga ik dagelijks buiten en doe ik heel veel dingen te voet. Misschien ligt het aan de bruisende stad, het zonnige weer of het warme klimaat, ik zou het niet weten. In België had ik dit ook veel vaker willen doen. Al is het maar een kwartiertje, gewoon even een frisse neus halen.WAT HEB JE DIT JAAR BEREIKT WAAR JE TROTS OP BENT?

Ik denk dat je dit antwoord al kan verwachten: heel mijn Erasmus-avontuur. <3HOE WAS AFGELOPEN JAAR BETER DAN 2015?

Hmm, dit is een moeilijke. Ik denk dat mijn Erasmus er weer voor iets tussenzit, haha.


HOE WAS AFGELOPEN JAAR SLECHTER DAN 2015?

Geen flauw idee. 2016 was in het algemeen een heel tof jaar op persoonlijk vlak!WAT LIET JE HET HARDST HUILEN HET VOORBIJE  JAAR?

Vroeger had ik echt van die spontane huilbuien, maar in 2016 kwamen die nauwelijks voor. Tot september: ik moest afscheid nemen van familie en vrienden. Uiteraard gebeurde dit met de nodige traantjes. De pijn en het gemis waren van korte duur, want ik wende snel aan Barcelona. Het mag dan wel een schitterende stad zijn, toch heb ik me er vaak alleen gevoeld. Had ik wel op Erasmus moeten gaan? Wat als ik in België was gebleven? Allemaal nutteloze vragen waar ik nu een positief antwoord op kan geven: Ja. In België had alles maar 'gewoontjes' geweest en had ik mezelf niet uitgedaagd.WAAR HAD JE MEER TIJD AAN WILLEN BESTEDEN DIT JAAR?

Meer buitenkomen, genieten van de kleine dingen, weg met nutteloze tijdsverwaarlozingen. Oh ja, vaker Netflix'en. Ze hebben toch zo'n goede dingen hé?! ALS JE TERUG KON GAAN NAAR DE EERSTE DAG VAN 2016, OM JEZELF EEN ADVIES TE GEVEN, WELK ADVIES ZOU DAT DAN ZIJN?

Less stress, more joy.WAT WAS JE FAVORIETE TV-PROGRAMMA IN 2016?

Hier ga ik eventjes losgaan. Thuis a.k.a mijn favoriete soap. De Mol, eindelijk terug op tv en De Slimste Mens ter Wereld op VIER, dat is en blijft mijn favoriete quiz. Als De Dijken Breken, Vlaams-Nederlandse fictie van topniveau. 


HOE BEN JE GEGROEID ALS PERSOON?

Zie vraag 2 :)WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE LEERDE DIT JAAR?

Als je iets écht wil, moet je er voor gaan. Ook nog: een dag heeft maar 24 uren, dus benut deze goed want ze zijn voorbij voor je het beseft.WAAR WAS JE HET MEEST DANKBAAR VOOR DIT JAAR?

Ik ben ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om op Erasmus te gaan. Tegenwoordig wordt het alsmaar populairder om in het buitenland te gaan studeren. Ik ben mijn familie dankbaar dat ze me hierbij steunen (zowel op financieel als emotioneel vlak). Als ik iets wil bereiken, ga ik er ook voor de volle 100% voor. Doorzetter van de bovenste plank, dat ben ik. Mijn vrienden (en ook familieleden) hebben me enorm gemotiveerd en gezegd dat ik er wel zou geraken en dat doen ze nog steeds.WELKE GOEDE VOORNEMENS BEDENK JE VOOR 2017?

1) Meer make-up dragen. 2) Vaker naar buiten. 3) Elke dag minstens 1 liter water drinken. 4) Weer creatief zijn. 5) Vaker receptjes uitproberen. WELKE GOEDE VOORNEMENS BEHOUD JE VOOR HET NIEUWE JAAR?

Altijd 100% gaan voor wat ik wil bereiken.* * *

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?

Lots of ♡,
Florence

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je al fluitend kon rondwandelen! Ik merk dat ik -vooral in de examens- ook heel veel heb aan eventjes buiten te zijn. Het is nu twee dagen geleden dat ik naar buiten ben geweest door de examens, maar met dat ik vanavond op de trein spring heb ik meteen ook een wandeling voor de boeg & ik kijk er stiekem al naar uit, haha! leuk lijstje met vragen, Erasmus is toch voor heel veel mensen een groot succes he! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie post :) wat tof zeg, dat je naar Barcelona bent gegaan! Mijn goede voornemens voor 2017 lijken wel een beetje op die van jou, ik wil ook meer naar buiten en creatief bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze tag is zó leuk om het jaar te bespreken! Ik heb trouwens gemist dat je in het buitenland studeerde (hoe kon ik dat missen?! Heb ik onder een steen geleefd?) maar dat is echt zo tof! (nu wil ik natuurlijk het liefst meteen al je artikelen erover teruglezen, maar ik moet inmiddels echt gaan slapen haha)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen