Mee met Flo: Oostende

10 februari 2017

Zoals velen onder jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik een echte reisduif. Ik zeg geen 'neen' tegen een verre bestemming waar een vliegtuigreis voor nodig is, want ook een reisje in eigen land vind ik heel fijn. Samen met Pauline, die ook op Erasmus is geweest, maar dan naar Parijs, ging ik op driedaagse naar Oostende. We huurden een Airbnb, testten leuke adresjes uit en maakten foto's. Veel foto's!


onze bed & breakfast
Omdat we het liefst langer dan een dagje aan zee wilden vertoeven, boekten we een appartementje via Airbnb. Voor ons allebei was het de eerste keer dat we gebruik maakten van de site. Na de locatie en data hebben ingegeven, verschenen er allerlei opties. We kozen voor een studiootje in Mariakerke, een badplaats die behoort tot de stad Oostende. Zoals je ziet was het een prachtige locatie, zeer Pinterest-waardig als je 't ons vraagt! Na onze aankomst woensdagavond, begonnen we de volgende dag met een goed ontbijtje. Dankzij Pauline maakte ik kennis met vanille Alpro yoghurt. Polle, als je dit leest: bedankt voor de tip!

Linkje naar onze Airbnb: www.airbnb.be/rooms/11662699

CultuurCafé de Grote Post
Donderdagochtend bezochten we eerst het Kunstmuseum aan Zee - afgekort Mu.ZEE. Hier gingen we kijken naar de tentoonstelling van James Ensor, een bekend Oostends kunstenaar. We hadden zin in een drankje dus gingen we eens langs bij CultuurCafé de Grote Post, dat bij het cultuurcentrum hoort. We bestelden allebei een glas huisgemaakt appel-perensap, super lekker! Om onze maag al te vullen bestelden we een portie bruschetta. Ondertussen was het al wat later, dus aten we er ook lunch. Pauline koos voor veggie spaghetti, ik ging voor een pita met kip. Een leuke en mooi uitziende hotspot, ideaal voor zowel vegetariërs als vlees- en viseters.

Hendrik Serruyslaan 18A

Lily
Voor de Mechelaars onder ons, klink Lily misschien wel bekend in de oren. Dit boetiekje werd eerst geopend in Mechelen en enige tijd later kreeg deze er een zusje bij, en zo gingen de deuren van Lily Oostende open. Bij Lily kan je niet alleen terecht voor kleding en accessoires waaronder schoenen en handtasjes, maar ook leuke gadgets en interieurspullen zijn er te koop. Hoe leuk is deze klok trouwens? Added to the wish list!

Hertstraat 6

het strand
Wie aan een kuststad denkt, denkt aan de Noordzee, die typische kustwind en urenlange strandwandelingen. Pauline en ik gingen tussen het shoppen door een stukje wandelen op het strand, met camera's in de hand. Ik wandel graag, maar toch vind ik wandelen aan de zee nét iets aangenamer. Komt dat omdat de zee je rustig maakt, of omdat je echt uitwaait aan zee, zoals ze zeggen?


Ferm
Ferm is een Scandinavische concept store waar je terecht kan voor kleding, etenswaren en interieurspullen van merken zoals onder andere Bloomingville en House Doctor. Het is volgens mij ook de ideale winkel als je een origineel cadeautje zoekt. Aan toffe hebbedingetjes geen gebrek! Als we het dan toch over verjaardagen hebben, hoe tof zien die kaartjes eruit? "Home is where wifi connects" is mijn favoriet. 

Vlaanderenstraat 5


patisserie Caruso
Al van toen ik nog een klein Floortje was, is Oostende mijn favoriete kuststad. Als we van het treinstation naar het centrum wandelen, passeren we altijd hetzelfde straatje: de Nieuwstraat. Telkens als ik voorbij patisserie Caruso loop, begin ik al te watertanden. Te denken aan het moment waarop we huiswaarts keren met lekkers in onze handen. Ook die vrijdag bracht ik er een bezoekje, aten we er een ontbijtje en haalde ik er mijn camera boven. Ik bestel er altijd boterkoeken, omdat ze die in Antwerpen amper verkopen!Ik vond het super fijn om nog eens in Oostende te zijn. Mijn laatste keer sinds dit tripje was in april! Iets meer dan negen maanden geleden dus! Ongelooflijk, haha. Ook heb ik tijdens deze drie dagen geen gebruik gemaakt van sociale media. Ik had mezelf uitgedaagd om een social media detox te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Hierdoor heb ik volgens mij ook met meer goesting foto's genomen en van de soms kleine dingen genoten. Mijn liefde voor deze kuststad is er altijd geweest, maar is nu net dat tikkeltje gegroeid. 

* * *

Ben jij al eens in Oostende geweest?

Lots of ♡,
Florence

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk en gezellig! Ziet er echt goed uit. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toffe keuze, Oostende! Wij hebben zelf iets net over de Belgische grens, maar daardoor kom ik eigenlijk nooit meer in andere kuststeden, haha. Je hebt echt heel veel mooie foto's gemaakt, je vormgeving in deze blogpost vind ik ook echt heel tof! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh wat een artikeltje vol leuke dingen! Jullie studio zag er inderdaad pinterestwaardig uit, haha, wat leuk! Ferm en Lily zien er zo leuk uit! Ik had om eerlijk te zijn voor deze post nog nooit van Oostende gehoord hihi, maar het klinkt als een heel leuk plaatsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ferm en Lily zijn echt mijn 2 must go winkeltjes als ik naar Oostende ga. Super leuk artikeltje met al die hotspots op een rijtje. :D

  BeantwoordenVerwijderen