Recept: ijsthee met jasmijn en perzik

3 september 2017

Als er iets is wat ik vaak bestel als ik buitenshuis iets ga drinken, is het wel ijsthee. Vaak wil ik dingen proeven die ik thuis niet in de koelkast heb staan of in de supermarkt niet vind. Onlangs bedacht ik me dat het toch eigenlijk helemaal niet moeilijk kan zijn om je eigen iced tea te maken. Na een bezoekje aan de fruitmarkt ging ik aan de slag met perziken, pompelmoezen en citroenen. Benieuwd hoe ik hem maakte? Het resultaat is alvast verfrissend lekker!


ingrediënten voor 4 personen
 2 vanillestokjes
 3 citroenen
 4 roze pompelmoezen
 6 perziken
• 3 l water
• 300 g kristalsuiker
 3 takjes munt
• 4 zakjes jasmijnthee
• ijsblokjes

werkwijze
{1} Breng het water in een kookpot aan de kook.
{2} Halveer de perziken. Verwijder ook de pit en snijd het in fijne partjes.
{3} Voeg de perziken en de kristalsuiker bij het water.
{4} Doe de zaadjes van de vanillestokjes er ook bij in de kookpot.
{5} Pers de citroenen en pompelmoezen en voeg het sap bij het water.
{6Zet de kookpot van het vuur en laat deze afkoelen tot 70 °C. Laat de zakjes jasmijnthee trekken. 
{7Na een tijdje haal je de theezakjes uit het water en giet je de iced tea in een kan. Vul deze met ijsblokjes.
{8} Voeg als afwerking nog enkele takjes munt aan de drank.


Ongelooflijk dat het al meer dan acht maanden geleden is dat er een receptje online verscheen. Hoewel ik sinds kort heel erg graag achter de kookpotten sta en niets liever doe dan kookboeken doorbladeren en receptjes uittesten, komt het er op de een of andere manier er niet van om een blogpost te schrijven (lees: te druk met school of andere dingen). In de toekomst ga ik proberen om meer receptjes te delen, tenminste, als ik er nog niet van heb gegeten vooraleer ik er foto's van kan maken, hehe. Deze ijsthee was super makkelijk om te maken en ook nog eens overheerlijk! Inspiratie haalde ik deze keer bij een van Vlaanderen's topchefs: Jeroen Meus. Klik hier voor het officiële recept! 
* * *
Wat is jouw favoriete zomerdrank?

Lots of ♡,
Florence

12 opmerkingen:

 1. Hmmm dit lijkt me heerlijk! En wat een mooie kleur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's en wat een lekker recept! Super makkelijk ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm ziet der echt heerlijk uit.
  Ga ik zeker ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah jeetje wat klinkt dit lekker. Ziet er ook nog eens heel fotogeniek uit met zo een kleurtje hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh dit ziet er echt lekker uit! Ik heb nog nooit zelf ijsthee gemaakt, maar wil dat wel echt een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dit er heerlijk uit! Ice Tea is mijn favoriete drankje en dan vooral met perzik smaak dus dit lijkt me echt erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er lekker en fris uit, moet ik zeker eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het heeft ook zo'n mooi kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahh ik hou echt van perzik, dus lijkt me echt mega lekker! En wat ziet het er ook leuk uit, met zo'n citroentje op de rand van je glas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt heeerlijk, en ziet er ook nog eens leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, ziet er echt superlekker uit! Ik heb dat eens proberen maken, maar was niet zo'n succes, hehe. Ligt sowieso wel aan mij, hoor, ik ben een ramp in de keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. عندما يأتي الصيف وترتفع درجة الحرارة تبدأ سيدات المنازل في معاناتهم مع الحشرات التي تنتشر في البيت و تغزو المنزل، فإضافة لوجود الحشرات ، تعاني السيدات من اضطرارهم لاستخدام المبيدات الحشرية الكيميائية و ما ينتج عنها من أضرار صحية و روائح غير محتملة، لكن تبين مع التجارب أن هناك طرق فعالة للقضاء على الحشرات و بعيداً عن استخدام المبيدات.

  شركة مكافحة النمل الابيض بحائل
  شركة مكافحة النمل الابيض ببريدة
  شركة مكافحة النمل الابيض بالقصيم
  شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen