Day Zero Project update #33 + nieuwe start

14 januari 2018

Wauw! Wat ben ik blij dat ik eindelijk kan zeggen dat dit de laatste update van mijn Day Zero Project is. Althans, van de eerste editie. In de laatste maand kon ik nog vijf doelen voltooien en kwam ik te weten hoeveel centjes dat deze challenge me juist heeft opgebracht. Omdat ik zo tevreden ben met het resultaat, heb ik besloten om een tweede editie aan te gaan. Lees snel verder als je wil weten hoe het project afliep en welke nieuwe doelen ik wil aangaan!
tien boeken lezen 
Het laatste boek dat ik las om dit doel te voltooien, was Zeg me dat ik oké ben. Het boek, geschreven door Marcel Hendrickx, gaat over perfectionisme en bevestigingsdrang. Hij haalt onderwerpen aan als faalangst, blokkeren tijdens examens, het niet kunnen maken van samenvattingen en nog veel meer interessante zaken. Het gaat niet alleen over studenten, maar ook medewerkers die kampen met burn-outs. Een heel interessant boek dat ik je zeker kan aanraden!  


een week lang om 8u uit en 22 u in bed zijn 
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik hou enorm van slapen. Vroeger kon ik lang uitslapen tot pakweg 11u, maar sinds een jaar word ik vaker vanzelf wakker. Ik zet nog steeds de wekker voor de zekerheid, omdat ik toch een diepe slaper ben. In de examenperiode heb ik bewust ervoor gekozen om vroeger op te staan en op tijd te gaan slapen, zodat ik optimaal gebruik ik kon maken van de dagen.


drie nieuwe vlechtmanieren leren 
Na de visgraatvlecht, heb ik me in de vakantie twee nieuwe haarstijlen aangeleerd. Na lang oefenen en vloeken voor de spiegel kan ik eindelijk de watervalvlecht en de ingevlochten vlecht bij mezelf maken. Die laatste klinkt misschien super simpel, maar ik ben echt niet hadig als het op haar vlechten aankomt, haha.


mijn gewicht behouden 
Vroeger was ik niet tevreden met mijn gewicht, maar nu ben ik toch wel trots op mijn iets rondere heupen. Beter stevige billen hebben dan een skelet zijn, zeg ik altijd, haha. In de voorbije drie jaar heb ik geprobeerd om op mijn gewicht te letten. Door de week veel water drinken en voldoende vitamientjes binnenkrijgen. In het weekend of op vakantie geldt het motto 'count the memories, not the calories' dan wel weer. :D


5x toerist in eigen land spelen 
Op de laatste dag van het Day Zero Project kon ik dit doel nog voltooien. Ik werd 21 en vierde dat in Hasselt, waar ik met mama en moeke een dagje ging shoppen en heerlijk tafelde bij Rosch. Hoewel ik amper in Hasselt kom, heb ik er toch wat leuke adresjes ontdekt. Zo dronk ik bij Boulebaar een pink latte met daarin witte chocolade en nog een ingrediënt dat ik eventjes vergeten ben ;) Na onze lunch bij Rosch gingen we nog wat winkelen en ontdekte ik de toffe concept store Paplou. Aanrader voor leuke cadeautjes en kleding!


resultaat van de eerste editie 
Na afloop van het Day Zero Project is het de bedoeling dat je nagaat hoeveel centjes je hebt gespaard. Ik heb voor mezelf bij de start beslist dat ik per betaald doel 3 euro in de spaarpot stop. Als ik een doel niet kon afvinken, verschijnt er per gefaald doel doel 2 euro in de pot. Ik behaalde in drie jaar tijd 63 doelen, wat ervoor zorgt dat er 189 euro in de spaarpot zit. Als je daar nog eens de gefaalde doelen bij optelt (38), zit er in totaal 265 euro in het spaarvarkentje. Al bij al heb ik dus ongeveer 60 procent van de doelen voltooid, wat toch wel een mooi resultaat is, al zeg ik het zelf :) Met het gespaarde geld moet je op het einde iets leuks kopen. Ik denk dat ik de centjes ga bijleggen aan een tasje van Marc Jacobs dat ik op 't oog heb :) 


challenge accepted (again) 
Omdat ik het Day Zero Project zo tof vond, wou ik meteen een tweede editie starten. Deze loopt van 13 januari 2018 tot en met oktober 2020. Ook nu staan er weer verschillende doelen op de lijst, die je hier terug kan vinden. Alle categorieën zijn hetzelfde gebleven, buiten de categorie 'mode', die ik heb laten vallen. Volgens mij is deze doelenlijst net iets haalbaarder dan de vorige, want de meeste doelen zijn kleinschaliger en makkelijker te voltooien.


terugkerende doelen 
Uiteraard komen er een aantal doelen terug aan bod, omdat ik deze zo leuk vond om aan te gaan. Tien nieuwe muzikale talenten ontdekken, voor elke alfabetletter een film kijken die ik nog nooit gezien heb, een citytripje plannen met een groepje vriendinnen en zo voort. Ook zijn er enkele activiteiten die ik niet kon afvinken de vorige keer. Deze heb ik er nu terug bijgezet omdat ik ze echt wel ooit wil doen in mijn leven. Denk maar aan een musical bijwonen, een tweede gaatje laten schieten en een Maastricht cityguide maken.  


speciale doelen 
In deze nieuwe editie zijn er ook een aantal doelen met een bepaald 'wow'-gehalte, althans voor mij toch. Zo wil ik graag nieuwjaar in het buitenland vieren, Gossip Girl volledig uitkijken (schandalig dat dit na al die tijd nog steeds niet gebeurd is), opnieuw op Erasmus gaan, een maand lang geen fastfood eten en van de Belgische naar de Franse kust fietsen. Daarnaast ook nog wat andere dingen zoals taart bestellen bij Life of Pie, een lippenstift opgebruiken en beter leren werken met m'n camera.

Mocht je een overzicht willen zie van de afgelopen editie, vind je dat hier. Ondertussen verscheen de nieuwe lijst met doelen ook al online. Ik heb heel veel zin in Day Zero Project 2.0, op naar een nóg leuker challenge!
* * *

Wat staat er zoal op jouw bucket list?

Lots of ♡,
Florence
BewarenBewaren

Geen opmerkingen

Een reactie posten