Een terugblik op het afgelopen jaar

31 december 2017

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Wat was 2017 een bijzonder jaar. Ik heb heel veel citytrips gemaakt, onder meer naar Berlijn, Porto en Milaan. Daarnaast was ik weer tientallen keren in Maastricht te vinden. Om het jaar af te sluiten in stijl, heb ik mijn favoriete foto's van afgelopen maand gebundeld in dit jaaroverzicht. Kijk je mee?


In januari sprak ik af met Pauline, die op Erasmus was in Parijs toen ik in Barcelona verbleef. Leuk om bij te praten over onze avonturen.  Ik reisde terug naar Barcelona om er mijn examens af te leggen. Met succes want ik was voor alles geslaagd. Veel te laat ontdekte ik er het leuke adresje Café Cometa, dat vlakbij mijn kot lag. Gelukkig ga ik binnenkort weer naar Barcelona, yes!  De palmbomen zullen zeker gemist worden!  Nog even een foto op de luchthaven voor de definitieve terugkeer naar België.  Eindelijk weer een bezoekje brengen aan mijn studentenstad Mechelen!  Samen met enkele medestudenten nam ik deel aan een quiz, leuk om eens te doen!


De volgende maand ging ik met Pauline enkele daagjes naar mijn favoriete Vlaamse badstad: Oostende. Ik deed er een social media detox challenge en genoot er met volle teugen van!  Ik ging vaak buitenshuis lunchen, om met iedereen weer af te spreken die ik zo lang niet had gezien. Onder andere bij Barchel, waar ik heerlijke yoghurt met fruit en granen at. Snel weer eens teruggaan!  Suzanne poseerde een aantal keren voor mijn cameralens. Wat is het toch een schatje! Ik blijf het raar vinden dat ze een 'tussenmaatje' blijft en niet even groot is als een 'standaard' kat.  Het tweede semester op school ging van start en REVIVE werd gelanceerd. Een project waarbij we een blog moesten bijhouden met als thema boost your life. Een groepsfoto mocht uiteraard niet ontbreken.  Ook van Odette werden er weer tal van mooie foto's gemaakt! 


Maart stond vooral in het teken van schoolwerk en reizen. Ons eerste interview vond plaats in Lier, dus besloten Shani en ik daarna naar een leuk koffietentje te gaan. Het aangename aan het nuttige koppelen heet dat dan. ;)  Mijn nicht Louise zat toen nog in Antwerpen op kot, dus spraken we geregeld af. Deze pizza date bij Otomat was heel leuk!  Maastricht blijft een van mijn favoriete steden. Voor het eerst ging ik lunchen bij Café Sjiek. Wil ik zeker nog eens heen!  Ook ging ik een dagje naar Brussel. Wat is het er toch mooi.  De leukste schoolactiviteit was ongetwijfeld onze reis naar Berlijn. Heerlijk weer, interessante uitstappen en geweldig mooie stad. Meer heeft een mens niet nodig!


Ook april stond in het teken van schooluitstapjes. Zo ging ik naar Rotterdam en ontdekte ik er het leuke tentje Lilith. Hopelijk kan ik er snel nog eens heen, de pancakes waren echt to die for.  Met Louise voor de lens poseren nadat we de cover van mijn magazine geschoten hadden.  Ook vond ik de tijd om weer eens naar Sister Bean te gaan, een van m'n favoriete lunchadresjes in Mechelen.  Voor Frans gingen we een dagje naar Luik, om later de stad voor te stellen aan klasgenoten. Even een groepsfoto voor het station!  Een Luikse wafel mocht zeker niet ontbreken.  Deze maand bezocht ik onze hoofdstad opnieuw, dit keer voor een weekendje met mama.


Mei was een enorm drukke maand wat deadlines betrof. Gelukkig vond ik ook de tijd om te gaan ontspannen. Dat deed ik onder meer in Oostende.  Voor een schoolproject reisde ik voor drie dagen naar Bergen in Noorwegen. Supermooie stad! Na Stockholm nu nog verliefder geworden op Scandinavië.  Tussen al het werken door een Moochie als beloning.  Regelmatig ging ik met vrienden ook wat avonden naar Antwerpen, waar we vlakbij het vlot relaxten.  Met vriendinnetje Nathalie ging ik naar een high tea bij Gamine, een leuk Mechels zaakje dat ondertussen helaas niet meer bestaat. :(


Na de examens was er alweer een schooljaar om. Ik ging enkele dagen naar moeke in Genk en naar goede gewoonte smulden we weer van het lekkerste ijs van 't land, namelijk dat van IJssalon Tropical in Zutendaal. Om duimen en vingers bij af te likken!  Ik mocht een mooi horloge reviewen van CLUSE. Een review verscheen op mijn blog.  In dezelfde maand ontdekte ik een super tof adresje in Antwerpen: Camino. Zonder twijfel mijn favoriete Aziatisch restaurant. Zeker een aanrader!  Eind juni ging ik met Louise naar Porto. Super mooie stad was dat! Uiteraard heb ik er een blogje over geschreven en kwam er ook een vlog online!


In juli liep ik vier weken lang stage bij ELLE. Ik verzorgde er de sociale media en op een keer gingen we langs bij Texas Coffee, een koffiebar die net geopend was in Antwerpen. De stage was een super leuke ervaring!  Gelukkig was er ook nog tijd voor andere dingen, zoals met moeke naar Maastricht gaan. Zoals elke keer weer heel tof!  Medestudent Jonas ging met mij foto's maken in de Kruidtuin in Leuven. Ondertussen gebruik ik de foto's voor mijn blog en CV. Heel blij met het resultaat hiervan :)  Ik spendeerde ook veel donderdagavonden in Mechelen, waar er dan altijd Parkpop plaatsvond.  Samen met Shani genieten van muziek en een milkshake van de MLKSHKBAR. Mag het al terug zomer zijn?  Met Amber ging ik lunchen bij Bar Vert. Leuk tentje met flatbread. Dé ontdekking van de maand!


In augustus werkte ik in de supermarkt, maar mijn vrije tijd was altijd gevuld met leuke activiteiten. Zo ging ik onder andere toerist spelen in eigen land tijdens een dagje in Brugge.  Samen met Demi en Shani brunchen in één van m'n favoriete Antwerpse hotspots: Mirlo's. Wentelteefjes for the win!  Voor moederdag gingen we een weekendje naar Oostende. Tatjespap is zo lekker! Puree van karnemelk met een gepocheerd ei en garnalen. Goddelijk lekker.  Deze foto van mama en mij werd toen genomen en is zonder twijfel eentje van mijn favorieten van afgelopen jaar.  Eindelijk vond ik tijd om te bloggen en maakte ik lekkere ijsthee voor dit recept.  Weer een dagje naar Maastricht, ik kan er maar niet genoeg van krijgen. :) 


Ook in september bezocht ik veel leuke adresjes, waaronder Maurice Coffee & Knits vlakbij het station van Berchem. Persoonlijk vind ik deze veel leuker dan die bij de Antwerpse Boerentoren. Veel rustiger én met een fijn terrasje.  Yes! La bella Italia calling! Samen met twee vriendinnen reisde ik naar Milaan. Er stond ook een dagje Venetië/Burano op de planning. Wat is Burano een mooi eiland. Echt een droom!  Chillen in een plaatselijk zwembad in Milaan, even weg van de drukke maar super fijne stad.  Het nieuwe schooljaar werd ingeluid en ter ontspanning ging ik op een zaterdag met Nathalie naar Amsterdam. Wat is het toch een mooie stad!  Ook sprak ik af met vriendinnen van het middelbaar bij Kaffeenini. Altijd leuk zitten met heerlijke drankjes en taartjes.  Voor fotografie moesten we elkaar fotograferen dus zo gezegd, zo gedaan. 


Antwerpen blijft zo'n toffe stad. Vroeger was ik helemaal geen fan of trotse inwoner van Antwerpen, maar dit jaar ben ik de stad echt gaan waarderen.  Nieuwe hotspot ontdekt vlakbij mij in de buurt: Walvis.  Eindelijk ging ik met Shani een dagje naar mijn favoriete stad Maastricht. Super veel geluk met het weer de gehad, zoals je kan zien :)  Vieren dat ik een stage bij Gazet Van Antwerpen in the pocket heb. Ik deed meer dan vijf sollicitaties, dus was het niet gemakkelijk. Uiteindelijk kreeg ik groen licht van de GVA. In april ga ik er aan de slag. Dat goede nieuws moest uiteraard gevierd worden bij Camino!  Shani en ik werkten dit semester aan een longform over influencers, waar we ook Instagrammer Elodie Gabias voor interviewden. Heel leuk!  Ik sloot de maand af met een geweldig concert van Oscar and the Wolf. Even poseren voor Orso Pizzeria, waar we een hapje gingen eten die avond!


November stond in het teken van deadlines, interviews en eten. In de herfstvakantie ging ik heerlijk brunchen bij Mirlo's met banana pancakes en wentelteefjes.  Tijdens een pedagogische studiedag ging ik een dagje naar ... juist ja, Maastricht. Hoe raad je het toch.  Weer een nieuwe hotspot in Antwerpen ontdekt: Tota. Met heerlijke empanadas. Yum!  Als ik moeke bezoek in Genk, word er standaard een ijsje bij IJssalon Tropical besteld. ;)  Ja hoor, ik ging nóg eens naar Maastricht. Deze kruidnotenwinkel is écht te gevaarlijk, haha!  Tot slot interviewden we de Waalse ex-Miss België  Julie Taton voor een opdracht voor Frans. Interessante dame!


Begin december ging ik een dagje naar Parijs.  Ik bezocht er de expo van Dior. Wat een magnifieke tentoonstelling was dat. Een van de mooiste die ik ooit heb gezien!  Voor het eerst ging ik iets drinken met Marieke. Deze Utrechtse woont sinds kort in september en omdat ik haar al een tijdje volg, zijn we iets gaan drinken bij Perruche in Antwerpen. Super tof was dat! We hebben veel gemeenschappelijke interesses en zijn beiden op Erasmus geweest. Zeker voor herhaling vatbaar!  Bij december hoort natuurlijk ook een kerstboom. Deze keer hebben we heb versierd met kerstballen en vogeltjes. Suzanne was alvast fan!  Ook viel de eerste sneeuw! Altijd een leuk moment, maar zelf ben ik geen fan van ijs en modderige wegen, dus was ik ook weer blij dat hij smolt.  En plots was het 31 december. Mijn laatste dag van 2017 vierde ik met mijn mama en vrienden. Ik vind dat we steeds meer op elkaar beginnen te lijken, wat vinden jullie? :)

Hopelijk was 2017 ook voor jullie een onvergetelijk jaar. Ik wens je een fijne jaarwisseling toe. Laten we hopen dat 2018 ook veel blogplezier, fijne momenten, leuke reisjes en veel meer in petto heeft! :)

Hoe was jouw 2017?

Lots of ♡,
Florence

6 opmerkingen:

 1. Zo'n leuk overzicht! Lijkt echt alsof je er een goed jaar hebt opzitten. 2017 was een beetje een vreemd jaar voor mij, maar wel echt een leuk en onvergetelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk overzicht! En big love voor de Tropical, haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een mooi verslagje zo! Klinkt als een héél fijn jaar, hopelijk wordt 2018 net zo mooi! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aah je katje is zo mooi! Leuke uitstapjes heb je gemaakt :) Zo fijn om die zomerse foto's te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, jij hebt best wel een héél leuk jaar achter de rug zeg! Ik wens je hetzelfde toe in 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuk overzicht! Jaloers op al die gave tripjes die je hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen