Day Zero Project update #4

13 mei 2018

De afgelopen tijd keek ik verrassend veel films die in het teken staan van mijn Day Zero Project. Ik ging naar de cinema en zag er een met Oscar-bekroonde-film maar ook thuis keek ik twee films vanuit mijn luie zetel, haha. Daarnaast trok ik mijn keukenschort aan en bakte ik voor het eerst een van mijn favoriete snacks: bananenbrood!
voor elke alfabetletter een film kijken die ik nog nooit gezien heb 
De twee films die ik afgelopen tijd een kans gaf zijn Gelukszoekers en United 93. Die eerste is een Nederlandse speelfilm over de liefde tussen een jongen en een meisje dat vluchteling is. Hij is gratis te bekijken op de site van NPO. Ik vond het wel een mooi verhaal, maar heb al betere films van Nederlandse bodem gezien. United 93 is een historische dramafilm uit 2006. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen van 11 september 2001. Het vierde vliegtuig miste als enige het beoogde doel en dit is dus verfilmd geweest. Wel een aanrader, want de gebeurtenis is perfect in beeld gebracht en de film blijft spannend tot op het einde!


10 x naar de cinema gaan 
Op een maandag in april ging ik samen met mama een avondje naar de cinema. Voor haar was dit zeker een speciale gebeurtenis, omdat ze zich haar laatste bezoek aan de bioscoop niet meer kan herinneren, haha. We gingen kijken naar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Wat. een. mooie. film. Ik heb in lange tijd niet zo'n filmtopper gezien. Ik heb er eerlijk gezegd geen woorden voor, haha. Zo mooi vond ik hem. Mocht je hem nog niet gezien hebben, zeker doen!


10 x een recept uitproberen 
Nadat ik eerder al een pasta met pancetta en spinazie maakte, waagde ik me nu aan een zoetigheid. Ik ben een enorme zoetekauw en eet heel graag chocolade en ijs, maar als ik toch liever iets wil eten zonder me schuldig te voelen, ga ik voor het bananenbrood van Cafématic, een lunchzaakje in Antwerpen. Onlangs ging ik zelf aan de slag en bakte ik bananenbrood met noten. Superlekker! Mocht je het recept willen, laat het dan hieronder weten in de comments :) 


3 x iets eten wat ik nog nooit heb gegeten 
Een vriendin van mijn mama vierde onlangs haar vijftigste verjaardag. Ze wou ons eens flink in de watten leggen op culinair vlak en daarom gingen we lekker tafelen bij DIM in Antwerpen. Het is nogal een duur en speciaal restaurant, geïnspireerd op de Franse en Japanse keuken. Een van de gerechtjes uit ons menu was afgewerkt met een beetje kaviaar. Nog nooit in mijn leven had ik dat gegeten, maar daar is die avond dus verandering in gekomen. Ik vond het wel lekker, maar was er niet eg van. Gelukkig, of ik zou nogal snel blut zijn, haha.

BEKIJK MIJN VOLLEDIGE LIJST HIER

* * *
Welke doelen wil jij graag behalen?

Lots of ♡,
Florence

3 opmerkingen:

  1. Oeeh dat recept van het bananenbrood wil ik wel! Leuke doelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ook echt zó goed. Ik ben de laatste tijd ook weer meer films aan het kijken en ben wel blij met die evolutie, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hmmmm bananenbrood, laat dat recept maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen