Waarom ik zo uitkijk naar de zomer

3 juni 2018

Vijf dagen. Zolang zal ik nog op de redactie van Gazet van Antwerpen vertoeven en dan zit mijn stage erop. Ik vind het best wel jammer, maar ga met volle teugen van mijn vakantie genieten. veel plannen heb ik nog niet, maar toch geef ik graag een kort overzichtje van mijn zomerplannen. Kijk je mee?
kassierster Wijnen tot uw dienst 
Ik kan het niet geloven, maar dit seizoen is het al de vijfde zomer dat ik vakantiewerk doe bij de supermarkt in mijn straat. Ik heb geen idee hoeveel uren ik achter de kassa gespendeerd heb, maar het zijn er massa's. Ook deze zomer ben ik weer van de partij en ben ik voorlopig ingeroosterd voor 23 dagen. Maandag 11, dinsdag 12 en zaterdag 16 heb ik twee shiften, gevolgd door de twee laatste weken van juni. In juli werk ik dan ook nog vanaf maandag 16 juli tot het einde van die maand.


op vakantie naar la bella Italia 
Al sinds ik me kan herinneren ging ik als klein Floortje altijd in de zomer op vakantie naar Viareggio in Italië. Een van mama’s jeugdvriendinnen woont daar en daarom gingen we er altijd naartoe. Vorige zomer ging ik naar Porto, maar toch bracht ik een bezoekje aan mijn lievelingsland toen ik op citytrip ging naar Milaan. Deze zomer gaan we waarschijnlijk terug naar Noord-Toscane, maar dit keer verblijven we in Lido di Camaiore, vlakbij Viareggio, ontzettend veel zin in! Tijdens het terugblikken op voorbije vakanties in de stad, kwam ik uit bij een portret van mezelf. Ik wou het interieur van mijn kamer wat aanpassen, want vond de muren nogal saai. Dankzij deze foto op aluminium heb ik nu een mooie herinnering om aan m’n muur te hangen. Zo voel ik de Italiaanse vibe toch altijd een beetje hangen. Alleen moet ik hem nog ophangen, wegens tijdgebrek en omdat ik geen handige Harry ben, is dat nog niet gebeurd :)


naar papa in Frankrijk 
Sinds vorig jaar woont mijn papa in Frankrijk. Lang was hij chefkok in z'n eigen restaurant in Berchem, maar nu verzorgt hij de catering voor trouwfeesten in een kasteel in de champagnestreek. Ik ben hem nog niet gaan opzoeken, maar ben wel benieuwd wat hij daar allemaal doet. Vier dagen ga ik er met Shani op bezoek. De stad Châlons-en-Champagne ligt vlakbij Reims, dus hopelijk kunnen we ook een dagje naar die stad, want ook Reims lijkt tof te zijn! Tips zijn welkom! 


toerist in eigen (en ander) land 
Daarnaast heb nog geen reisplannen vastgelegd, maar mij kennende zal daar snel verandering in komen. Voor mij is het niet per se nodig om de landgrenzen over te steken, want ook met dagtripjes in eigen land doe je me een groot plezier. Gent en Hasselt zijn twee steden die ik supertof vind, maar helaas veel te weinig kom. Hoog tijd om daar de volgende weken verandering in te brengen dus :) De kans is groot dat ik ook deze vakantie weer op reis ga met mijn nichtje Louise. Vorig jaar hebben we ons geweldig geamuseerd in Porto, maar nu denken we erover om weg te gaan met srprs.me, zodat we nog meer van onze sokken geblazen worden tijdens de reis – omdat we dus op voorhand niet weten waar we heengaan. Mocht je al enige ervaring hebben met zo’n reis, deel gerust je tips! 

Als kers op de taart zou het helemaal top zijn mocht ik mijn vriendinnetje Nathalie gaan bezoeken in Portugal, want ze gaat een semester studeren in Lissabon! Nog nooit geweest, maar Porto vond ik zo fijn dat de hoofdstad mij onmogelijk kan teleurstellen! 

Hopelijk geraakt mijn zomer goed gevuld en kan ik het werken goed afwisselen met activiteiten die nét wat boeiender zijn :) In september begin ik trouwens aan een nieuw avontuur, maar daar over binnenkort meer! 

* * *
Heb jij al toffe zomerplannen?
Lots of ♡,
Florence

Geen opmerkingen

Een reactie posten