Day Zero Project update #6

8 juli 2018

Op 8 juni, precies een maandje geleden, eindigde mijn stage bij de Gazet van Antwerpen. Ondertussen geniet ik al iets meer dan vier weken van mijn zomervakantie en heb ik ook al twee weken gewerkt in de supermarkt. Wat mijn Day Zero Project betreft, heb ik de afgelopen tijd heel wat doelen afgevinkt gerelateerd aan mijn studies. Zo behaalde ik mijn diploma journalistiek met onderscheiding en ga ik dus een zomer zonder herexamens tegemoet. Kijk je mee?
5 x naar de lokale markt gaan 
Eind juni werkte ik twee weken in de supermarkt en begin juli had ik veertien dagen 'verlof'. Ik trok enkele daagjes naar moeke in Genk. Op donderdagvoormiddag is het er altijd markt, dus gingen we samen wat groenten en fruit kopen. Mijn favo fruit is en blijft mango, maar tijdens deze zwoele zomerdagen kan ik dubbel en dik genieten van een kommetje met sappige watermeloen.


buiten vlogs ook andere content op YouTube plaatsen 
Sinds zondag 1 juli verschijnen er naast travel vlogs ook video's online over allerlei dingen die ik leuk vindt. Een tijdje geleden vroeg ik via Instagram of er volgers vragen wilden insturen voor een Q&A. In mijn eerste video die niet gerelateerd is aan reizen, beantwoord ik dus allerlei vragen over van alles en nog wat. Volgende week verschijnt er een video online over mijn vakantieplannen en zomer bucketlist. Abonneer je zeker op mijn kanaal als je van reizen en andere leuke dingen houdt, want mijn YouTube kanaal wordt een weerspiegeling van mijn blog :) Suggesties voor video's zijn trouwens altijd welkom!
 

voor elke alfabetletter een film zien die ik nog nooit gezien heb 
Voor de letter B keek ik naar Brain on Fire, een Netflix-Original film. Ik vond hem goed, maar niet 'wauw'. Persoonlijk vind ik dat er sterkere Netflix-films bestaan. Ten tweede keek ik ook nog naar Hitch, een romantische komedie met Will Smith in de hoofdrol. Weer hetzelfde liefde, niet echt hoogstaand. Ik merk dat ik steeds meer neig om series te zien in plaats van films, omdat ik ze dan lekker kan bingewatch en, haha.


mijn diploma halen
Op de laatste woensdagavond van mei had ik mijn afstudeerfeest, waar bovenstaande foto werd genomen. Ik draag een kleedje van Oysho, sneakers van Superga en van waar het tasje komt weet ik niet meer :) De volgende ochtend was ik nog moe omdat ik maar drie uur had geslapen die nacht, maar gelukkig verscheen er al snel een lach op mijn gezicht toen ik de mail ontving met mijn eindresultaten. Op m'n bachelorproef - een magazine dat ik maakte over Antwerpen - kreeg ik 15/20, mijn stage bij Gazet van Antwerpen werd beloond met een mooie 18/20. Deze punten zorgden ervoor dat ik mijn diploma journalistiek behaald heb mét onderscheiding! Supertrots en blij natuurlijk, mijn vakantie kon me geen beter begin van de vakantie wensen <3


een nieuwe opleiding kiezen 
Ik weet nog goed dat het een struggle was om van het derde naar tweede jaar één hoofdvak te laten vallen. Ik moest kiezen tussen tekst en beeld of video. Na eeuwige twijfels viel mijn keuze op tekst en beeld, en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Omdat ik toch ook graag mijn creativiteit kwijt wil en nog niet meteen wil gaan studeren, heb ik besloten om nog één jaar video te gaan volgen aan Thomas More in Mechelen. Ik heb veel vrijstellingen omdat ik dus enkel de videovakken van het derde jaar zal opnemen. Veel vrije tijd in het vooruitzicht, wat betekent ook meer tijd voor mijn blog, Youtubekanaal en een flinke dosis me-time. 
een zomer zonder herexamens 
Kort maar krachtig: na drie jaar studeren heb ik eindelijk een zomer zonder herexamens. Yes!15 x een nieuwe koffiebar in Antwerpen ontdekken
Tijdens mijn stage schreef ik een stukje over BUNA Coffee & Travel, een pop-up koffiebar die Yindra Cox zou oprichten als eindwerk van haar studies. Ze richtte haar koffiebar in de Nationalestraat op met behulp van crowdfunding. Toen het tentje in juni haar deuren opende, ging ik er eens langs om een bakje troost. Ik at er trouwens ook nog een heerlijk stuk citroen-frambozentaart bij. Dat recept moet ik eens googlen :) 


3 x gaan picknicken in het park 
Om het einde van de stage / begin van de zomer goed in te luiden, besloot ik om samen met vriendinnetjes Christelle en Shani te gaan picknicken in de Kruidtuin in Mechelen. Het parkje ligt vlakbij school, wat zorgde voor een nostalgisch sfeertje. 't was een heel gezellige namiddag vol lekkers en urenlange babbels. Voor herhaling vatbaar!

BEKIJK MIJN VOLLEDIGE LIJST HIER

* * *

Welke doelen wil jij graag behalen?

Lots of ♡,
Florence
BewarenBewaren

1 opmerking: