Day Zero Project update #9

21 oktober 2018

Hoewel mijn zomervakantie er tot nu toe vrij relaxed uitzag, heb ik de afgelopen tijd maar twee doelen van mijn Day Zero Project kunnen voltooien. Eentje gerelateerd aan katten en het andere stond in het teken van een reĆ¼nie. Daarnaast keek ik ook nog vier films. Veel leesplezier!
een nieuw muzikaal talent ontdekken 
De voorbije weken ontdekte ik dankzij het luisteren naar de radio maar liefst drie nieuwe muzikale talenten. De eerste band, The 1975, veroverde mijn hartje met hun lied inmiddels twee jaar oude lied Somebody Else. Nog een kerel die mij wist te betoveren met zijn prachtig lied is de Britse zanger James Smith. Het lied in kwestie heet trouwens Little Love. Tot slot nog een lied dat absoluut in mijn hoofd blijft hangen: Youngblood van 5SOS. Ik had al eerder van de Australische band gehoord, maar nooit echt aandacht besteed aan hun muziek. Vanaf nu dus wel, de kerels hebben er allemaal een extra fan bij!


10 x een boek lezen
De herfst is niet m'n favoriete seizoen, maar toch begin ik die herfstige dagen steeds leuker en leuker te vinden. Het liefst van al sluit ik de dag af met een goed boek om m'n hoofd leeg te maken. Onlangs huurde ik in de bibliotheek van Genk het boek Will Grayson Will Grayson van John Green. Het is een  roman over jongvolwassenen en kreeg tal van goede reviews online. Ik vond het een supertof boek met een leuk verhaal. Vlot geschreven dus was hij ook vlog uit. :) Het zou leuk zijn moest dit boek ook verfilmd worden, net zoals onder meer The Fault in Our Stars en Papertowns. Aanraders voor andere boeken zijn trouwens ook welkom. Momenteel lees ik het veelbesproken boek Eleanor Oliphant is Completely Fine van Gail Honeyman


5 x een Vlaamse film kijken 
De laatste film die ik keek om dit doel te kunnen voltooien, is Hotel Mama. Deze kortfilm draaiden ze een tijdje geleden op Canvas. Op zich hou ik wel van kortfilms en doen ze me vaak denken aan een event met kortfilms dat ik bijwoonde toen ik in Barcelona studeerde. Dit 23-minuten-durende drama, geregisseerd door Aline Boyen, vertelt het verhaal van een extravagante moeder die na lange tijd weer contact zoekt met haar dochter. De hoofdrollen zijn voor Anemone Valcke en Marijke Pinoy. Leuk om hiermee het doel af te sluiten! 


een maand lang elke dag nagellak dragen
Sinds enkele jaren is Miss Sporty m'n favoriete nagellakmerk. In de zomer vond ik meer tijd voor me-time, waardoor ik ook geregeld mijn nagels van een kleurtje voorzag. Toen ik een tijdje geleden met mijn lief in Maastricht was, ging ik in de Etos op zoek naar een nieuw kleurtje om aan m'n collectie toe te voegen. Blijkt dat ze het merk niet meer verkopen :( Dus: als jij wel weet waar ze Miss Sporty nagellak verkopen, hit me up! Dat hield me natuurlijk niet tegen om mijn nagels 30 dagen aan een stuk te lakken.


3 x een land bezoeken waar ik nog nooit eerder ben geweest
Boedapest was eerst aan de beurt, en ondertussen is er ook een tweede bestemming waar ik nog nooit eerder was geweest. De afgelopen zomervakantie ging ik voor de allereerste keer naar het mooie Malta. Wat een prachtig eiland is het! Echt een pareltje, met Europese en Arabische invloeden. Uiteraard heb ik alle avonturen die ik daar beleefde samen met mijn nichtje Louise vastgelegd op camera en in een reisvlog gegoten. Veel plezier als je 'm gaat kijken. En mocht je 't overwegen om naar Malta te gaan: GEWOON DOEN. :) Hoe instaworthy ziet de Blue Lagoon - op de foto hierboven - er trouwens uit?! 

BEKIJK MIJN VOLLEDIGE LIJST HIER

* * *

Welke doelen wil jij graag behalen?

Lots of ♡,
Florence

4 opmerkingen:

  1. leuk dat je in Budapest bent geweest, ik wil zelf ook eens graag naar daar gaan!! Een boektip: de auteur Jandy Nelson!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahh wat een leuk artikeltje! The 1975 is zo'n leuke band!! Wat tof ook, dat je zo veel boeken leest! Jandy Nelson is inderdaad echt een superleuke auteur, ik zou het net zelf ook als tip geven :) "holding up the universe" vond ik ook heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen