Day Zero Project update #10

11 november 2018

Ongelooflijk dat het alweer tien maanden geleden is dat de tweede editie van mijn Day Zero Project van start ging. In oktober deed ik weer een aantal leuke activiteiten die ervoor zorgden dat ik wat dingen van m'n lijstje kon afvinken. Er is dit keer een afgerond doel bij, en daar hoefde ikzelf niet veel voor te doen...
erachter komen wie 'A' in Pretty Little Liars is
In oktober ging ik met twee vriendinnetjes naar de modeshow van Cosi Cosi, een boetiek in het centrum van Antwerpen. Vooraf gingen we pizza's eten bij Da Giovanni. We hadden het over Amerikaanse series en het opnieuw kijken ervan. Ik vertelde ze dat ik nog altijd niet wist wie 'A' in Pretty Little Liars was. Ook al staat de serie nog in m'n to-watch-lijstje op Netflix, weet ik stiekem dat ik er de komende tijd toch niet verder naar ga kijken. Dus wisten mijn vriendinnen al snel te vertellen wie de boel in Pretty Little Liars al die tijd saboteerde. En ik moet zeggen, zo verbaasd was ik niet, ik vond het eigenlijk jammer dat het die persoon was en niemand anders :) 


10 x een boek lezen
Sinds ik de bibliotheek van Genk - de stad waar mijn moeke woont - heb ontdekt, probeer ik er zo vaak mogelijk een boek uit te lenen. In de afgelopen tijd las ik Ik ben Eleanor Oliphant - en met mij gaat alles goed. Ik begon aan het boek met hoge verwachtingen en vond het al bij al een goed boek. Ik zou het boek wel niet opnieuw lezen, maar zou het een 8/10 geven. 


10 x naar de cinema
Afgelopen tijd ging ik met vriendinnetje Inge naar de cinema waar we naar de Vlaamse veelbesproken film Girl gingen kijken. Eerst een lekker dinertje bij Wagamama om de vrijdagavond goed in te zetten gevolgd door een groot scherm waar ik gedurende 1 uur en 45 minuten aan gekluisterd zat. Wat een mooie film, die zeker na afloop nog enige tijd blijft nazinderen - althans, bij mij toch. Hopelijk sleept het team achter deze filmtopper op 24 februari 2019 de Oscar van de Beste niet-Engelstalige in de wacht. Fingers crossed


5 x een boswandeling maken 
Op een zonnige herfstige zondag ging ik met mijn vriendje de omgeving verkennen waar hij werkt. In Bornem - waar hij werkt - ligt het Kasteel d'Ursel. Ook wel bekend als het Kasteel van Hingene, aangezien het in Hingene ligt, een dorp in de gemeente Bornem. Aan het kasteel grenst ook een park, waar we een frisse neus haalden tijdens een mini boswandeling of parkwandeling, hoe je het ook noemen wil. De foto's hierboven werden trouwens gemaakt voor het kasteel, een supermooi pand is het trouwens!  


15 x een nieuwe koffiebar in Antwerpen ontdekken
Even een terugblik naar afgelopen zomer. In augustus bezocht ik met Pauline de Antwerpse koffiebar Paco. We dronken er een heerlijk bakje troost en genoten er van een lekkere lunch. Nu ik dit typ heb ik zin om er nog eens heen te gaan, want ik vond het echt een toffe hotspot. Verder bezocht ik ook nog Bakery Shop Pain Pidou en Bardin. Vlakbij mijn campus, gelegen aan 't Eilandje in Antwerpen,  ontdekte ik nog twee toppers van adresjes: Crumbles & Beans en Ons Suzanne. Bij die laatste hebben ze een Suzanneke (broodje van de week) en croque Odette op de menukaart staan, toevallig vernoemd naar mijn twee katten. Geweldig, toch? :D Mocht je trouwens benieuwd zijn naar mijn favoriete adresjes in de Koekenstad: ik heb ze gebundeld in een highlight op Instagram genaamd 'hometown' :) 


3 x een museum bezoeken in je woonplaats
Voor een schoolopdracht bezocht ik het Museum Plantin-Moretus. Ik vond het een heel interessant museum aangezien ik als journaliste in de sector 'tekst en beeld' heel geïnteresseerd ben in alles wat met tekst te maken heeft, dus ook de geschiedenis van de boekdrukkunst. Zeker een aanrader voor hen die hier ook interesse in hebben! 

BEKIJK MIJN VOLLEDIGE LIJST HIER

* * *

Welke doelen wil jij graag behalen?

Lots of ♡,
Florence

1 opmerking: