Over mijn haat-liefde relatie met Instagram

7 oktober 2018

Wie mij volgt op Instagram heeft het misschien wel opgemerkt: ik ben de laatste tijd minder actief op mijn favoriete platform. In een foto-onderschrift heb ik mijn hart eventjes gelucht twee weken geleden en een verklaring gegeven voor mijn afwezigheid. Maar toch begint het stiekem weer te kriebelen om weer content te maken. Tijd om even bij te kletsen!
opgelucht  
Exact twee weken geleden moest het van mij af: ik zou met mijn volgers delen waarom ik plots minder actief was op Instagram. Als fotobijschrift schreef ik het volgende: 

"Het leed dat Instagramperfectie heet ✨⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een tijdje geleden verscheen er hier bijna dagelijks een foto op mijn account, maar tegenwoordig vind ik de energie niet om er werk in te steken. Door andere opportuniteiten zoals een nieuwe studie, een lief en vriendenkring waar ik graag aandacht aan besteed besef ik hoe belangrijk die dingen zijn in ‘t leven. 😌

Bij het openen van de app bekijk ik meteen alle (ja, letterlijk alle) verhalen. Ik stak er dus enorm veel tijd in. Omdat ik op de hoogte wou zijn waar iedereen was of wat iedereen uitspookte, had ik geen goesting meer om door de nieuwe foto’s te scrollen. En dat is volgens mij nog altijd waar Instagram rond draait: mooie foto’s creëren, stories zijn voor mij bijkomstig.

Mijn studies vragen veel creativiteit op offline vlak en ik merk dat ik er echt van geniet om ook offline creatief te zijn. Ik wil meer in the moment gaan leven zonder dat ik per sé moet delen dat ik vandaag een fancy avocado toast eet als lunch of pauzeer met carrot cake en een iced latte in een Antwerpse hotspot. 🥕☕️

Als ik in de toekomst hier iets wil delen kan dat gerust, maar dan liefst zonder gedachten in m’n achterhoofd zoals ‘dit kleurenpalet past er niet bij’ of ‘als ik nu een foto post krijgt die meer likes’. Ik voel mij vaak schuldig tegenover jullie omdat ik weer maar eens geen foto hebt geplaatst, maar nu ik er bij stilsta zijn er niet echt regels wat Instagrammen betreft.

Fotografie is al jaren een van m’n grootste hobby’s en die ga ik zeker met veel goesting blijven behouden. Ik zal altijd ‘Florence met haar passie voor fotografie’ blijven, maar ga ook meer genieten van het offline leven. Ook al pas ik misschien minder in dat Instagram perfecte plaatje en ben ik niet die griet die elke avond een foto moet delen omdat haar volgers daarnaar verlangen. 🦋🌟🌻"

kriebels  
Na deze pauze van veertien dagen moet ik wel toegeven dat ik het Instagrammen enorm begin te missen. Ik mis het maken van leuke foto's en het verzinnen van een originele, bijpassende caption. Een handig hulpmiddeltje om mijn engagement te verbeteren is De Ultieme Instagram Hashtag Gids van Lifejunkie.nl. Blogger Benthe bundelde verschillende hashtags in een handige gids om je populariteit te verbeteren op Instagram. De handleiding bevat twaalf pagina's vol hashtags die je kan plaatsen achter je caption. Zo zijn er die specifiek voor bloggers, bullet journallers, fotografen en creatievelingen. Maar ook aan de girlbosses, moeders, ondernemers en reizigers werd gedacht.

Ik kan niet wachten om vanaf morgen weer volop aan de slag te gaan en content te gaan creëren voor m'n Instagram. Deze keer met heel veel goesting, nog meer creativiteit én De Ultieme Instagram Hashtag Gids als hulpmiddel :)

* * *

Wat is jouw mening over Instagram? 

Lots of ♡,
Florence

2 opmerkingen:

  1. Ik ben gelijk Lifejunkie.nl gaan volgen, super handig zo'n gids. Soms zit ik ook echt in een Instagram dipje en erger ik mezelf kapot aan alle fake dingen op Instagram maar het blijft me toch prikkelen, ik kan er ook veel van mijn creativiteit kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind instagram hartstikke leuk! Maar als ik zelf foto's wil posten, dan ben ik ook vrij kritisch waardoor ik eigenlijk niet post..

    BeantwoordenVerwijderen