Dit wil ik in het nieuwe jaar anders doen

17 februari 2019

Vorige maand mocht ik weer 22 kaarsjes uitblazen. Net zoals elk jaar, heb ik ook deze keer weer een aantal doelen die ik graag wil bereiken. Omdat ik sinds oktober een diploma journalistiek op zak heb en ik het schrijven echt ontzettend mis, wil ik vooral meer tijd gaan steken in mijn blog. Benieuwd wat ik nog meer wil gaan doen?    


frequenter bloggen
Zoals ik al eerder aangaf, ben ik sinds ik ben afgestudeerd een stuk minder gaan schrijven. Een drukke zomer, een nieuwe studie en andere zaken zorgden ervoor dat het bloggen vervaagde in een verplicht gebeuren. Ik deed het niet meer met volle overgave en eerder zodat er 'toch iets online zou komen'. Vanaf nu wil ik dus frequenter gaan bloggen en daar hoort natuurlijk een strak blogschema bij. Zondag is altijd mijn vaste dag geweest waarop ik blogjes online gooide en dat blijft voorlopig zo. De vraag is alleen hoeveel keer per maand er iets online gaat verschijnen. Heb ik iets interessants of leuks meegemaakt, deel ik het hier met jullie. Uiteraard blijven de updates aangaande mijn Day Zero Project maandelijks verschijnen, maar graag wil ik wat meer maken van Go With Flo dan dat :)


nieuwe content
Naast mijn Day Zero Project lijkt het me leuk om een maandelijks overzichtje te maken. Hierin zie je dan sfeerbeelden van de afgelopen maand, met ook lees-, kijk- en luistertips. Eigenlijk mijn favorieten van de maand. Daarnaast wil ik ook regelmatiger receptjes, reisverslagen en hersenspinsels delen. Vroeger verscheen er hier nu en dan eens een outfit, maar deze wil ik vanaf nu op Instagram gaan delen. Mijn blog blijft eerder een lifestyleblog met een flinke dosis Flo en af en toe een tikkeltje fashion. Naast bloggen wil ik mijn YouTube-kanaal uitbreiden met meer videocontent. Ik plaatste er voornamelijk reisvlogs, maar wil ook andere video's gaan maken, over van alles en nog wat. Tips en verzoekjes zijn altijd welkom! Vind ik het leuk om een onderwerp ik een video te gieten, mag je een video verwachten. Gebruik ik toch liever tekst en beeld, ben je hier aan 't juiste adres.    


een nieuw blogjasje
Al meer dan vijf jaar blog ik via Blogger, wat ik een prima platform vind. Alleen de mobiele versie is wel wat aan vernieuwing toe. Over de layout van mijn blog ben ik tevreden, maar hier en daar wil ik op termijn toch een paar dingetjes aanpassen. Al is het maar een ander kleurenpalet of een nieuwe banner. It's all in the details :')

minder tijd online spenderen
Genoeg over m'n online plannen gebabbeld, tijd voor het offline gedeelte. In het nieuwe jaar wil ik in de eerste plaats meer lezen. Niet alleen kranten, magazines en blogs, maar ook boeken. Onlangs maakte ik een profiel aan op Goodreads waar ik mijn want to read-boeken bundel. Momenteel ben ik bezig in Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella. Wat genres betreft lees ik vooral graag thrillers en romantische en dramafictie. Mijn Netflix-lijst staat stilaan op ontploffen omdat ik nog zoveel series en films wil bekijken, maar toch probeer ik om dit te minderen. Ik kan zo genieten van een avondje zonder tv of een namiddagje wandelen in de mooie natuur. Gewoon genieten van de kleine dingen - heel cliché maar zo waar. 


een goede studiekeuze maken 
Als je me op Instagram volgt, heb je het misschien al zien voorbij komen: ik ben geen fulltime student meer. Sinds oktober heb ik een diploma Journalistiek op zak. Aanvankelijk wilde ik er nog een jaartje videojournalistiek bijdoen, maar toe ik me wou gaan inschrijven raadde die vrouw het mij af omdat een credit contract minder waard zou zijn dan een officieel diploma - omdat je niet tweemaal een diploma journalistiek kan halen. In september begon ik aan een nieuwe studie, mijn optie B: Grafische en Digitale Media. Deze richting bleek niet helemaal m'n ding te zijn, maar nu volg ik nog enkele vakken om studiepunten terug te winnen. Note to self: volg uw hart, laat u niet beïnvloeden door wat anderen beweren en ga in september gewoon videojournalisitiek studeren in Mechelen. To be continued...  

minder uiteten, meer zelf koken
Geloof het of niet, maar ik heb nog nooit een ei gebakken. Pastaatjes heb ik wel al bereid, al is het vaak maar simpel met tomatensaus en groentjes - nog altijd even lekker trouwens. Mijn notitieboekje met adresjes waar ik nog heen wil in en rond België raakt alsmaar voller, maar dit jaar wil ik graag ook aan de slag met de gepinde receptjes op Pinterest-account. Receptjes zijn welkom, maar toffe eettentjes in Vlaanderen ook hoor ;)


bewuster reizen
Vorig jaar rond deze tijd was ik al drie keer op citytrip geweest, namelijk naar Boedapest, Parijs en Barcelona. Mijn eerste tripje van dit jaar ging naar Lissabon, waar ik een vriendinnetje bezocht die er op Erasmus was. Uiteraard wil ik in 2019 weer zoveel mogelijk reizen, maar langs de andere kant wil ik ook centjes sparen zodat ik hopelijk snel naar m'n droombestemming Cuba kan gaan, en het liefst zonder retourticket ;) Op mijn verlanglijstje staan onder meer Sevilla, Bologna, Tallinn en Rome. Tips zijn zeker welkom! 


ook dat nog
Daarnaast wil ik nog een aantal eenvoudige dingetjes vaker doen in 2019: elke maand een museum bezoeken, een nieuwe taal leren aan de hand van Duolingo, meedoen aan de 30 day photography challenge, me meer inzetten voor mijn Day Zero Project, elke dag minstens 7.000 stappen zetten en mijn theoretisch rijbewijs halen. 

* * *

Wat wil jij in het nieuwe jaar bereiken?

Lots of ♡,
Florence

1 opmerking:

  1. Wat een mooi lijstje! Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe blogposts. Wat goed dat je elke dag minstens 7000 stappen wil zetten, wauw!

    BeantwoordenVerwijderen